BEG airport status
DCV: Kliničkom centru nova sanitetska vozila za operacije traganja i spasavanja Ugovor o donaciji sredstava za nabavku vozila potpisali Lončar i Čizmarov / Foto: DCV

DCV: Kliničkom centru nova sanitetska vozila za operacije traganja i spasavanja

Ugovor o donaciji sredstava za nabavku sanitetskog vozila Tip – B za potrebe Kliničkog centra Srbije (KCS), a koje će biti korišćeno i u operacijama traganja i spasavanja u civilnom vazduhoplovstvu, potpisali su ministar zdravlja Zlatibor Lončar i direktorka DCV-a Mirjana Čizmarov, saopšteno je iz Direktorata.

Čizmarov je najavila da će DCV nastaviti da pomaže KCS-u i drugim zdravstvenim ustanovama, a Lončar naglasio da će taj Centar sada imati najsavremenije sanitetsko vozilo:

– Sanitetsko vozilo Tip – B, koje će biti opremljeno svim najsavremenijim dijagnostičko-tehničkim uređajima i opremom, značajno će doprineti brzom i efikasnom zbrinjavanju pacijenata, što je od posebnog značaja u operacijama traganja i spasavanja u civilnom vazdhoplovstvu. –

Direktorat će se uključiti i u saniranje helidroma u Kliničkom centru, kao i u nabavku dronova za prenos medicinske opreme u nepristupačnim oblastima, objašnjava Lončar.

Tim povodom direktor KCS-a Milika Ašanin rekao je da taj Centar ima u svakom trenutku spremne tri obučene ekipe koje mogu da učestvuju u akcijama spasavanja u civilnom vazduhoplovstvu, a da će uz ovakvo opremljeno vozilo biti još efikasniji.

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Jason Born na: Povećanje od 3%: U prvih šest meseci ove godine Er Srbija opslužila više od milion putnika

Sedista su savim ok, jedino sto po meni nije trebalo ukidati onakve obroke. To mi se nimalo nije dopalo. Obrok je ranije bio sasvim pristojan a sada je mizeran poput Lufthansinog.

24. Jul 2017.Pogledaj

Beli na: Povećanje od 3%: U prvih šest meseci ove godine Er Srbija opslužila više od milion putnika

@Adrian Čini mi se da je Alen već pisao o tome da novi sicevi nisu manje udobni od starih i da čak nude više mesta pred koljenima. Znači ovo sa drvenim klupama je samo zlonamerno. Biznis Klasa se koliko se meni čini nije često koristila. Sam sam se uverio u to na jednom letu od…

24. Jul 2017.Pogledaj

Beli na: Blokiran račun Montenegro erlajnsa: Čeka li flotu prizemljenje?

@Vladimir :-) čitaš li ti pre nego što počneš komentarisati? 1. Nigde nisam napisao da je "bolje podići cenu..." nego je tvoj istomišljenik napisao da bi se digle cene u slučaju monopola. 2. Nisam napisao da kroz veću cenu "pomazeš bratu..." nego kroz preuzimanje Montenegro Airlinsa od strane AS bez obzira kolika bi cena karata…

24. Jul 2017.Pogledaj

Dejan na: Povećanje od 3%: U prvih šest meseci ove godine Er Srbija opslužila više od milion putnika

Leteo više puta u Lufthansi (koristi ista) Tvrdo neudobno nema pobišenog naslona za glavu. Moram da skupljam ramena. Jednom rečju sedim kao veverica! Loša do zla Boga!

24. Jul 2017.Pogledaj

ivan na: Povećanje od 3%: U prvih šest meseci ove godine Er Srbija opslužila više od milion putnika

Moj osecaj je da su stara sedista bila nesto udobnija, mada se ja sa svojih 184cm visine uvek nesto patim u avionima. Ja bi bio zadovoljniji sa novim sedistima samo da su ostavili malo vise razmaka medju njima, ovako ispade da su stvarno napravili pomak prema LC kompanijama ali sa regularnim cenama. Doduse da budem…

24. Jul 2017.Pogledaj