BEG airport status
Džejms Hogan: Dugoročno investiranje u Er Srbiju već donosi povraćaj uloženog Dosledan porukama - "Partnersto ključno za razvoj, poslovna strategija svake od kompanija u rukama lokalnog menadžmenta"

Džejms Hogan: Dugoročno investiranje u Er Srbiju već donosi povraćaj uloženog

Strategija uspostavljanja partnerstava je ključan element razvoja poslovanja Etihad ejviejšn grupe (Etihad Aviation Group), izjavio je njen predsednik i generalni direktor, Džejms Hogan u svom izlaganju na 19. godišnjoj konferenciji Erfajnens (Airfinance) u Dablinu – ujedno prvom javnom obraćanju od kako su počele spekulacije u vezi sa krizom u Etihadu i o eventualnom izlasku iz suvlasništva Er Srbije.

Hogan je dodao da je ova strategija doprinela povećanju prihoda i ostvarenju „sinergijskih efekata“, kao i tome da se 5,5 miliona putnika poveže na mrežu avio-kompanije Etihad ervejz putem kod-šer saradnje i preko partnerskih avio-kompanija u 2016. godini, saopštila je kompanija.

– Naše investicije su imale neposredan uticaj na prihodnu stranu i donele su stotine miliona dolara dodatnih prihoda omogućavajući nam da popunimo naše letove. Ove prednosti se takođe prenose i na avio-kompanije u kojima imamo manjinske udele – na Er Berlin, Alitaliju, Džet ervejz, Virdžin Australiju, Er Srbiju, Er Sejšels i Etihad ridženel.

Takođe smo bili uvereni da će naše investicije u manjinske udele doneti još jednu prednost koju globalne alijanse jednostavno nisu u stanju da iskoriste. Zbog toga što smo bili investitor, mogli smo da se bavimo zajedničkom nabavkom i drugim sinergijama u poslovanju koji bi nama i našim partnerima uštedele stotine miliona dolara. I na taj način smo imali slične prednosti sa svakom investicijom, a te sinergetske efekte su osetili sve naše partnerske avio-kompanije. –

Hogan je rekao da je treći cilj investicija u vlasničke udele – da se prepusti menadžmentu avio-kompanija da preoblikuju svoje poslovanje tako da omoguće ostvarenje održive profitabilnosti – zahtevao dugoročnu viziju.

– Naravno, poslovna strategija svake pojedinačne avio-kompanije je ostala u rukama lokalnog menadžmenta. Rado podržavamo rukovodstva i pružamo savete kada se oni od nas traže, ali su planovi implementacije u njihovim rukama.

U ovoj trećoj oblasti, imali smo odlične rezultate ali se takođe suočavamo i sa značajnim izazovima. Avio-kompanije Džet ervejz, Er Srbija, Er Sejšels, Virdžin Australija i Etihad ridženel su koristile naše kapitalne investicije da bi njihovo poslovanje postalo efikasnije i profitabilnije. U ovim slučajevima, dugoročne investicije već donose povraćaj uloženog. – rekao je Hogan.

Alitalija i Er Berlin – suočavanje sa problemima

U tekstu koje je „Reuters“ objavio početkom nedelje pozivajući se na italijanski „Il Messaggero“, spekuliše se da bi Etihad mogao da kupi 30-40 % udela u vlasništvu nemačke Lufthanze (Lufthansa), što bi direktno uticalo na Alitaliju i Er Berlin.

Govoreći o ove dve kompanije u Dablinu, Hogan nije komentariso ovakve navode:

– Suočili smo se sa značajnijim izazovima u slučaju avio-kompanija Er Berlin i Alitalija. Obe avio-kompanije posluju u veoma konkurentnom okruženju i suočavaju se sa dugogodišnjim problemima.

Verujem da je strategija Er Berlina sada na dobrom putu, a Alitalija privodi kraju izradu planova koji su usmereni ka rešavanju ovih problema. –

On je dodao da je Etihad posvećen strategiji partnerstava, naveo da su neke avio-kompanije primorane da reaguju na pritiske sa kojima se suočavaju na tržištu i da Etihad podržava te procese.

– Taj pristup je doprineo da Etihad napreduje od avio-kompanije koja zarađuje 300 miliona dolara godišnje, do pozicije jednediversifikovane vazduhoplovne grupe koja ostvaruje prihod od više od 26 milijardi dolaragodišnje. Etihad ervejz naravno zauzima centralno mesto u toj grupi, ali je sada samo jedan element jednog modela koji se sastoji iz drugih značajnih kompanija i investicija.

Ta evolucija se nije slučajno dogodila. Etihad ejviejšn grupa je sada snažna, diversifikovana kompanija, sa dubinom i obimom koji joj omogućavaju da u budućnosti oblikuje svoju sudbinu. – izjavio je Hogan, saopštio je Etihad.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Dina Đorđević Novinarka, Zamenica glavnog i odgovornog urednika dina.djordjevic@tangosix.rs

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Miloš77 na: [RAT U UKRAJINI] Ukrajinci nakon Zagreba uspešno gađali i rusku avio-bazu, da li smo videli prvi dokaz obaranja sistemom S-300?

@Srbofil Naravno da ne moze u potpunosti da se pokrije. Povecati broj razlicitih radara izmedju baza i neprijatelja i povecati stepen pripravnosti sigurno da. Ti sto ocekuju da svemocna ruska ili americka PVO ne pravi propuste, a i ovo sto se sprdaju sa istom treba da se pdsete upravo na izraelski VAP. Amerika je znala…

09. Dec 2022.Pogledaj

Srbofil na: [RAT U UKRAJINI] Ukrajinci nakon Zagreba uspešno gađali i rusku avio-bazu, da li smo videli prvi dokaz obaranja sistemom S-300?

@Milos77 Nema odakle da se "pojaca", nemoguce je napraviti potpuno pokrice miliona kilometara VaP. Izrael velicine Vojvodine sa milijardama i milijardama ulozenim u PVO ne moze potpuno da se pokrije, cak i cuveni Iron Dome "stedi" rakete tako sto na osnovu balisticke trajektorije racuna da li ce ciljana raketa pasti na naseljeno mesto ili ne,…

09. Dec 2022.Pogledaj

Petrović Dusan na: [RAT U UKRAJINI] Ukrajinci nakon Zagreba uspešno gađali i rusku avio-bazu, da li smo videli prvi dokaz obaranja sistemom S-300?

@Milos77 Zapravo ne postoji savršen PVO, i nijedna zemlja ne može da zastiti bas svaku zgradu. Moguće i da NATO nije imao kao prioritet zaštitu Zagreba, jer u Zagrebu nema ništa kljucno za bezbednost NATO. Ali da Rusija nije stitila,ili neuspesno stitila dve baze sa strateskim bombarderima? Vidi se jasno na obe slike da su…

09. Dec 2022.Pogledaj

Sotir na: [INTERVJU] Direktor mađarske kompanije Magnus Aircraft Laslo Boroš: Tim iz Srbije bio je ključan za našu ekspertizu sa kompozitima, baza za prodaju naših aviona Balkanu biće u vašoj zemlji

Svaka čast. Sve pohvale. Slovenci i Mađari vode ozbiljnu priču u lakoj avijaciji. Zar razliku od utvinih pokušaja da nešto pokrene iza njih stoj privatna inicijativa.

09. Dec 2022.Pogledaj

ivan na: [INTERVJU] Direktor mađarske kompanije Magnus Aircraft Laslo Boroš: Tim iz Srbije bio je ključan za našu ekspertizu sa kompozitima, baza za prodaju naših aviona Balkanu biće u vašoj zemlji

Realno jesmo bili ispred Madjarske ako pricamo o sedamdesetim i osamdesetim ,mogla je samo da nam parira sa Pick salamom. Avion nije sad neko cudo moderne tehnike ali je lep i koliko sam vide kvalitetno uradjen. Kompaniji zelim puno uspeha

09. Dec 2022.Pogledaj