BEG airport status
Direktorat civilnog vazduhoplovstva na 36. plenarnom zasedanju Evropske konferencije civilnog vazduhoplovstva Diskutovano o radnom programu i budžetu Evropske konferencije za naredne tri godine / Foto: Direktorat civilnog vazduhoplovstva

Direktorat civilnog vazduhoplovstva na 36. plenarnom zasedanju Evropske konferencije civilnog vazduhoplovstva

U Strazburu je održano 36. plenarno zasedanje Evropske konferencije civilnog vazduhoplovstva (ECAC) uz učešće Srbije koju je predstavljala direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Mirjana Čizmarov, saopšteno je iz Direktorata.

Kako navode, generalni direktori 44 države članice ECAC-a sastali su se sa predstavnicima ICAO-a Evropske komisije, EUROCONTROL-a, EASA, IATA i ACI-EUROPE, kako bi raspravljali o aktuelnim pitanjima u međunarodnom civilnom vazduhoplovstvu i usvojili radni program i budžet ECAC-a za naredne tri godine.

Plenarnoj sednici ECAC-a obratio se predsednik Saveta ICAO Olumuivava Benard Aliua, kao i generalni sekretar ICAO Fang Liu, ukrajinski ministar infrastrukture Volodimir Omelian, generalni direktor za transport i mobilnost Evropske komisije Henrik Hololej i generalni direktor IATA Aleksandar de Juniak.

– Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije imao je zapaženu ulogu na ovom zasedanju s obzirom na to da je Mirjana Čizmarov u svojstvu paneliste učestovala u diskusiji na temu „Obezbeđivanje u vazduhoplovstvu i olakšice“, zajedno sa generalnim direktorima civilnog vazduhoplovstva Italije i Velike Britanije.

Učesnici Planarne sednice saglasili su se da promovisanje sigurnog, bezbednog i održivog vazdušnog saobraćaja jeste najvažnija misija Evropske konfenrencije civilnog vazduhoplovstva, podsećajući da su paneli o vazduhoplovnoj sigurnosti, olakšicama i upravljanju vazdušnim saobraćajem višestruko korisni. – ističu iz Direktorata.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Marta Lutovac Zamenica glavnog i odgovornog urednika marta.lutovac@tangosix.rs

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Srbofil na: [POSLEDNJA VEST] Srbiji isporučen drugi ruski protivpožarni helikopter Ka-32

@Djuka Kaže meni portir na poslu "F-35...ne znam ja šta, ali ima neku grešku, znam gledao sam".

22. Sep 2023.Pogledaj

Yoda na: [POSLEDNJA VEST] Srbiji isporučen drugi ruski protivpožarni helikopter Ka-32

@Dusan Pola od toga je potpuno ili idejno osmislio Srbin Tesla. Čak je i mehanizam uzletanja i sletanja Osprey-a patentirao pre stotinak godina... @Trangefranger Ne treba kupovati ni rusko ni kinesko pa ni zapadno oružje - ako se ne mora - već valja pazariti licence kadgod je to moguće i isplativo - npr. za Kornete…

21. Sep 2023.Pogledaj

Djuka na: [POSLEDNJA VEST] Srbiji isporučen drugi ruski protivpožarni helikopter Ka-32

>> Е то је вредно дискусије и чланка!! Skupite neku kintu i budite sponzori serije clanaka o tome kako F-35 nije ni za k*rac. Redakcija ce vam sigurno izaci u susret :-).

21. Sep 2023.Pogledaj

Boban na: [POSLEDNJA VEST] Srbiji isporučen drugi ruski protivpožarni helikopter Ka-32

Ali zato su potrebne, Bosni, Makedoniji, Grckoj, Sloveniji.....

21. Sep 2023.Pogledaj