BEG airport status
LYBE 2002:00 Z 090°03KT 9999 -RASN BKN033 02/00 Q1015 NOSIG=
Nemačka Savezna policija pojačava flotu Super Puma isporukom helikoptera H215 Nakon najnovije nabavke Savezna policija Nemačke imaće 23 helikoptera iz familije Super Puma / Foto: Airbus Helicopters

Nemačka Savezna policija pojačava flotu Super Puma isporukom helikoptera H215

Nemačka Savezna policija (Bundespolizei) preuzela je tri teška helikoptera H215, a isporuke četvrtog će uslediti juna 2019. godine. Ove dvomotorne višenamenske Super Pume će ući u upotrebu početkom 2020. godine za podršku Centralne komande za pomorske vanrendne situacije (CCME) koja nadgleda pomorske misije na nemačkoj morskoj obali. Novi helikopteri pridužiće se postojećoj floti od 19 Super Puma.

– Brzina, performanse u letovima na velikim daljinama i visoka dostupnost u teškim uslovima helikoptera H215 su odlično prilagođeni zahtevnim potrebama naših pomorskih timova – rekao je Thomas Helbig, glavnokomandujući vazduhoplovne podrške nemačke Savezne policije.

– Imali smo dugo i uspešno iskustvo sa svestranom Super Pumom, i željni smo da nastavimo da letimo na njima u ovoj novoj verziji H215, koja stiže sa najsavremnijim ‘’staklenim’’ kokpitom i četvoroosnim autopilotom – dodao je Helbig.

Ovi vazduhoplovi će dopuniti postojeću flotu Erbas helikoptera nemačke Savezne policije, koja uključuje 42 helikoptera familije H135, 19 AS-332L1 Super Puma, 19 H155 i 8 H120.

– Naši odnosi sa nemačkom Saveznom policijom su započeli još pre pet decenija helikopterima Alouette II i to je danas naraslo na više od 90 Erbasovih helikoptera – rekao je Wolfgang Schoder, izvršni potpredsednik Erbas Helikoptersa za program vlade i program lakih helikoptera.

On je dodao i da su iz kompanije Erbas helicopters zadovoljni što Nemačka nastavlja da ima poverenje u helikoptere Super Puma za svoje policijske i spasilačke zadatke.

Nemačka federalna policija leti svojim vazduhoplovima 365 dana godišnje u obavljanju širokog spektra izvršavanja zadataka kao što su između ostalog zaštita granice, kontrola železničke mreže, pomorske zaštite i odazivanja na prirodne katastrofe, prevoza vrlo važnih osoba i pružanja usluga hitnog medicinskog prevoza.

Federalnoj policiji Nemačke uskoro će se u upotrebi helikoptera Super Puma pridružiti i Helikopterska jedinica policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije koja će u narednom periodu nabaviti tri helikoptera ovog tipa.

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

nikola na: [BEZBEDNOST LETENJA] Fondacija „Dejan Pandurović“: Bili smo jedna od vazduhoplovnih sila sa visokim nivoom bezbednosne kulture

video sam tenk VIHOR 1996 na VTI tada su ga rasklapali mada su Irak Francuska i mislim Indija hteli da ga kupe jer vojska nije imala para da ga pusti u serijsku proizvodnju . Tenk malog odraza tj kupole sa motorom od 1200 KS i mislim 38000kubika isao na tenkodromu betonskom oko 100km na cas

19. Jan 2019.Pogledaj
19. Jan 2019.Pogledaj

Drazen na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Je li kupovina SSJ posljednji čavao u Adrijin lijes?

Ne slažem se Alene s tvrdnjom a će putnici apriori bježati od SSJ. Ja na primjer (radim u zrakoplovstvu) ću čim ih Adria dobije pokušati bookirati upravo njihov let. Mene taj avion privlači. Naravno ako ne bude čestih otkaza.

19. Jan 2019.Pogledaj

Alen Šćuric Purger na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Je li kupovina SSJ posljednji čavao u Adrijin lijes?

Opala. Sada Montreal proizvodi 33 aviona godišnje, planiraju to povećati na 120 godišnje do 2020. Znači li to da kane još više povećati prozvodnju ili je to to? Alabama će imati početni kapacitet od 22 aviona godšnje, što kane povećati na 50 do 2023. To bi značilo 170 aviona godišnje u planu za idućih 5…

19. Jan 2019.Pogledaj

JU240 na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Je li kupovina SSJ posljednji čavao u Adrijin lijes?

Alene, Tačno sve. Jedino, nije mi baš najjasniji produžetak interesovanja LH za SSJ, posle preuzimanja C serije od Airbusa. Da li, eventualno, žele da imaju otvorenu mogućnost nabavke jeftinijeg aviona za siromašnija tržišta? Ako se, prosto, ne želi totalna zavisnost od Airbusa, pa, tu su i dalje Boeing i Embraer.

19. Jan 2019.Pogledaj

Send this to a friend