BEG airport status
[NAJAVA] Aeromiting u Varaždinu 21. i 22. jula; Najavljen izuzetno raznovrstan program – Tajfun, F-18, Gripen I ove godine prisutni će imati priliku da vide nastup MiG-a 21 Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva / Foto: Aeroklub Varaždin

[NAJAVA] Aeromiting u Varaždinu 21. i 22. jula; Najavljen izuzetno raznovrstan program – Tajfun, F-18, Gripen

Ovogodišnji Aeromiting u Varaždinu – CIAV (Croatian International Airshow Varaždin) biće održan 21. i 22 jula, saopšteno je iz Aerokluba Varaždin.

Organizatori sa ponosom ističu da će ove godine prikazati do sada najimpresivniji line-up statike i dinamike a Ministarstvo odbrane Hrvatske (MORH) prvi put će biti i suorganizator.

 

Najavljen nastup dva lovca F-18 Hornet / Foto: Aeroklub Varaždin

– Nastup na mitingu je do sada potvrdilo Ratno zrakoplovstvo Kraljevine Španjolske, koje će nastupiti s dva borbena lovca F-18 Hornet, zatim Kraljevske zračne snage Velike Britanije, koje će na aeromitingu predstavljati Eurofighter Typhoon.

Iz zrakoplovne baze NATO-a u talijanskom Avianu doletjet će F-16 Fighting Falcon, a publika na varaždinskom aeromitingu i ove će godine imati prigodu vidjeti nastup mađarskog Gripena JAS 39 te MiG-a 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. –

Nastup će imati i akro-grupa „Turbo Orlik“ Poljskog ratnog vazduhoplovstva / Foto: Aeroklub Varaždin

Takođe, u programu su najavljene i poznate akrobatske grupe, pa će uz nastup hrvatske akro-grupe Krila Oluje na Pilatusima PC-9, nastupiti i akro-grupa Turbo Orlik Poljskog ratnog vazduhoplovstva, kažu iz Aerokluba Varaždin i dodaju:

– Zanimljiv će biti i oldtimer program, u kojem će sudjelovati JAK-11, kojim će upravljati talijanski pilot Stefano Landi, a publika će i ove godine moći uživati u akrobatskom programu Petra Podlunšeka, koji će pilotirati zrakoplovom EXTRA 330, te Branimira Ambrekovića na Extri 300.

Uz borbene te zrakoplove generalne i poslovne avijacije, u programu će sudjelovat i helikopteri Hrvatskog ratnog zrakoplovstva – BELL 206 te OH-58D Kiowa Warrior, a publika će imati prigodu po prvi puta vidjeti i zrakoplove za posebne namjene, kakav je Air Tractor AT-802. –

„Krila Oluje“ nastupiće na Pilatusima PC-9 / Foto: Aeroklub Varaždin

Više informacija o aeromitingu u Varaždnu može se naći na zvaničnom sajtu.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Marta Lutovac Zamenica glavnog i odgovornog urednika marta.lutovac@tangosix.rs

Komentari

Ga

Fin popis uzvanika.
Ove Poljake ce biti zanimljivo vidjeti.

Odgovori
Ma

Impresivan program nema šta. Kako se dolazi do tog aerodroma iz Beograda, najbrže i najkraće, zna li neko!?

Odgovori
Bo

Google Maps daje jako dobru rutu sa cca 4.5h vožnje (ne računajući granicu), ali ukratko:

Autoput E70 od BG prema ZG cca 380 km, iza IKEA (malo pred ZG) skretanje desno na autoput E65 prema VŽ cca 65 km, izlaz VŽ, na prvom rotoru desno prema VŽ, nakon toga ravno cca 5 km, trakom koji obilazi rotor desno prema Koprivnici, nakon 1.5 km aerodrom je sa desne strane.

Mi

Relacija Beograd-Zagreb-Varaždin.
Udaljenost 450 km od toga 440 autoputa.
Procjena trajanja putovanja 4,5 h. (bez stajanja).
Noćenje s doručkom od 35 Eur (pansioni). Prosjek 50 Eur (hoteli).
Osim aerodroma (kojeg je lagano za naći) savjet je razgledati staru baroknu jezgru grada, srednjovjekovni stari grad s muzejom, svjetski poznato groblje, a i dvorac Trakošćan je udaljen svega 45 km.

Mi

Sve autoput. Bg-Zg, pa Zg-Vz.. Nekih 3,5h voznje!

Ma

Najbrže kad dojdeš u Hrvatsku po autocesti poslije naplatnih sa Ivanje Rijeke ideš prema zagrebu i prije Zagreba skreneš na odvojak za Varaždin i kad dojdeš u Varaždin nakon naplatnih kučuca ideš do prvog rotora i skreneš prema gradu i ideš samo ravno bez skretanja cca 3 km opšet do rorota i skreneš desno za koprivnicu i imaš oko 1km do aerodroma i vidjet češ toranj od Aerodroma…
pozz iz Varaždina ..

Mario

Do

Idete na prelaz Bačka Palanka pa na Ilok – Osijek – Podravska Slatina-Virovitica-Koprivnica-Varaždin !

P.S. Jedno 4-5 sati lagane vožnje !

Go

Ajmo susjedi. Dobrodošli!

Odgovori
Da

Mogli bi organizirati neki naš miting čitatelja T6 portala i ljubitelja avijacije u Varaždinu?

Lj

Susjede,dolazim iz Brežica,vidimo se!Pozdrav svima…

Go

Svaka čast za organizaciju! Nadam se da ću uspeti da dođem sa porodicom.

La

Odlična najava.
Čestitke komšijama .

Odgovori
zi

Svaka cest komije,dobar program.

Odgovori

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Vlado na: [RAT U UKRAJINI] Tajna isporuka američkih raketa ATACMS, teška situacija ukrajinskih snaga na frontu

Na veliku zalost nekih americka pomoc je tu i potrajace ovaj krvavi rat ili svo jos jako dugo i sa tragicnim posledicama po obe drzave.

02. May 2024.Pogledaj

Igor na: Novi sistem raspoznavanja „svoj-tuđ“ prvi put uočen na avionima MiG-29SM+ srpskog RV i PVO

Da potpuno se slažem,prethodni moj komentar je baš na tu temu.. zamislite u datom trenutku transponder samo bude daljinski Ugašen

02. May 2024.Pogledaj

Igor na: Novi sistem raspoznavanja „svoj-tuđ“ prvi put uočen na avionima MiG-29SM+ srpskog RV i PVO

Jedino me brine koliko je zaštićen sistem, da li primerno proizvodjač može izvršiti nekontrolisane promene recimo u nekoj SVO, promeni parametre sa SVOJ na tudje?? Tj samo daljinski ugasi..

02. May 2024.Pogledaj

Batica na: Novi sistem raspoznavanja „svoj-tuđ“ prvi put uočen na avionima MiG-29SM+ srpskog RV i PVO

Okruzeni smo nato zemljama. Nemas bilo kakve mogucnosti izbora. Pogotovo sa prosloscu 90ih

02. May 2024.Pogledaj

Topčider na: Tokom vežbe “Vihor 2024“ RV i PVO baziralo svoje letelice i na aerodromu Dubinje kod Sjenice

Non stop se vrti u krug jedno te isto, bukvalno je poprimio dogadjaj izgled vasara sa jednim te istim oruzjem koje se moze nabrojati na prste obe ruke...

02. May 2024.Pogledaj