BEG airport status
Novi poslovni rekord Aerodroma Crne Gore – 56 aviona i 11.000 putnika u jednom danu "Istog datuma prošle godine bilo je 13 aviona i 1750 putnika manje" / Foto: Aerodromi Crne Gore

Novi poslovni rekord Aerodroma Crne Gore – 56 aviona i 11.000 putnika u jednom danu

Aerodrom Tivat nastavlja da ruši rekorde. Juče je, kako je saopšteno iz kompanije Aerodromi Crne Gore, bilo opsluženo 56 aviona i 11.313 putnika.

– Istog datuma prošle godine bilo je 13 aviona i 1750 putnika manje, a ti rezultati nam daju sigurnost da će 2019. godina biti još jedna u nizu rekordnih godina Aerodroma Crne Gore.

Na našem novom početku, godišnji promet putnika na oba aerodroma bio je 600 hiljada. Sada je ih je 2 miliona više. 2003. godine imali smo 2 redovne i desetak čarter linija. Sada smo povezani sa 80 destinacija širom Evrope. Svake godine progresivno uspostavljamo nove partnerske odnose sa renomiranim aviokompanijama a samo u posljednje 2 godine otvoreno je 30 novih linija.

Takođe, imovina preduzeća uvećena je preko 4 puta. Zbog svih rezultata, ubrzanog razvoja i uspješne poslovne politike Medjunarodno udruženje aerodroma (ACI) nagradilo je 2007. godine Aerodrom Podgorica priznanjem za najbolji evropski aerodrom kapaciteta do milion putnika.

Zbog vrtoglavog rasta prometa putnika i aviona na Aerodromu Tivat, tokom ljetnje sezone, neophodni su nam bili novi kapaciteti. Uz stručnu i tehničku pomoć Kancelarije programa Ujedinjenih nacija za razvoj, našli smo najbolje riješenje i za samo 4 mjeseca uspjeli da sagradimo Terminal 2, namijenjen putnicima u odlasku. Sada imamo dodatnih 6  check-in šaltera, 2 nove KD linije, odlazeći gejt sa 6 izlaza. Slične kapacitete tokom 2019. godine izgradićemo i na Aerodromu Podgorica kako bi se smanjile gužve i poboljšao komfor.

Jučerašnja gužva / Foto: Aerodromi Crne Gore

Razvoj i napredak države Crne Gore pratila je i naša kompanija. Iz godine u godinu sve više kompanija željelo je da uspostavi linije sa Crnom Gorom. Jedni za drugim pristizali su Austrian Airlines, Adria, AlItalija, Turkish Airlines, Edelweis,RyanAir,Wizzair, LOT, EasyJet, Aeroflot, IsAir i konačno je u aprilu ove godine na Aerodrom Tivat prvi put u istoriji sletio avion Lufthanse.

Dok Crna Gora korača ka Evropskoj Uniji, crnogorski aerodromi od februara 2016. godine imaju status aerodroma Evropske Unije sa aspekta bezbjednosti civilnog vazduhoplovstva. Jedna smo od rijetkih zemalja koja nije članica Unije a ima takav status. Jedna bezbjednosna kontrola je inicijativa u vazduhoplovnoj bezbjednosti koja omogućava da putnici, prtljag i kargo koji su prošli jednu kontrolu u svojim početnim destinacijama obave transfer na svoj vezani let, a da ne moraju opet da se podvrgavaju drugoj kontroli. To obezbjeđuje brzinu i pogodnost putnicima, značajno štedi troškove i olakšava bržu povezanost letova.

Dugo očekivano proširenje završeno u decembru prošle godine / Foto: Vlada Crne Gore
Četvrto mesto po dobiti u Crnoj Gori / Foto: Aerodromi Crne Gore

Prošla godina je bila rekordna po svim osnovama, od finansijskog aspekta, preko povećanja saobraćaja pa sve do širenja kapaciteta. Kada su finansije u pitanju, ukupni prihod iznosio je 37 i po miliona eura, što je 9% više u odnosu na 2017. godinu. Kada su saobraćajni podaci u pitanju, približili smo se cifri od 2 i po miliona opslužnih putnika na oba aerodroma. Uspostavili smo saradnju sa još 8 kompanija, uveli smo 14 novih linija, pa je sada Crna Gora povezana sa 68 destinacija. Ipak, očekujemo da će 2019. godina biti još uspjšenija a rezultati ostvareni u prvih nekoliko mjeseci nam daju optimizam da će to zaista i biti tako. – stoji u saopštenju Aerodroma Crne Gore.

Tango Six se takođe bavio analizom poslovanja ove kompanije.

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Dejanera na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Concorde!

@Alen Šćuric Purger Sve iznete permisije su tacne i iz njih izlazi zakljucak da bi ti avioni mogli biti napravljeni. Medjutim imam i ja po neku permisiju u rukavu pa nek svako izvuce svoju konkluziju: - SR-71 jeste leto 3.5 maha ali je zato bio toliko labavo napravljen da je sve iz njega curelo, dok…

11. Aug 2020.Pogledaj

Sasha na: [PILOTSKE PRIČE] Želiš da postaneš pilot? Odustani, nije vredno truda

Cini mi se da je autor Patrick Smith u knjizi Cockpit Confidential (nadam se da nisam omasio) dao savet - ako volite da letite, nemojte praviti karijeru u avijaciji. Zavrsite za zubara, otvorite ordinaciju i kupite avion. Ovo je primenjivo verovatno u Americi. Mada sam cuo za jednog lekara kod nas koji ima neku manju…

11. Aug 2020.Pogledaj

Nix na: [PILOTSKE PRIČE] Želiš da postaneš pilot? Odustani, nije vredno truda

Problem je sto u vecini, vazduhoplovni saobracaj vise nije prestizna grana kao sto je bio pre 20+ godina, prvo iz pozicije korisnika sto se odrazava i na pruzaoce usluge. Vi kao putnik vise nemate nekakav prestiz kada koristite tu uslugu (osim letenja-ko voli) posebno low cost, ali svi su vec ili ce uskoro biti na…

11. Aug 2020.Pogledaj

Vesko na: [PILOTSKE PRIČE] Želiš da postaneš pilot? Odustani, nije vredno truda

Svaka cast za komentar Alex. Dodao bih da biti pilot nije(ne bi trebalo da bude) samo jurnjava za novcem. Onaj ko u ovu profesiju ulazi iz slicnih razloga, neka trazi neki drugi posao. Ne kazem da para nema, samo su zaradjene na specifican nacin i uz mnogo stresa, znoja, truda i energije, kojim ne moze…

10. Aug 2020.Pogledaj

Send this to a friend