BEG airport status
Agencija za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore obeležila deset godina postojanja "Zahvaljujući svima vama, sada imamo jaku instituciju koja neselektivno i sa autoritetom primjenjuje zakon i međunarodne standarde" / Foto: ACV

Agencija za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore obeležila deset godina postojanja

Agencija za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore obeležila je juče deset godina postojanja prijemom kojem su prisustvovali predsednik Crne Gore Milo Đukanović, predsednik Skupštine Ivan Brajović, predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković kao i predstavnici lokalnih vlasti, Saveta ACV, vazduhoplovne industrije iz zemlje i regiona, privrede i javnog života.

– U našoj prvoj deceniji izgrađena je snažna i kredibilna vazduhoplovnu vlast. Rezultati Agencije priznati su od strane svih najvažnijih institucija i organizacija u Evropi i od Ujedinjenih nacija. Crna Gora je u vrhu zemalja po ispunjenosti međunarodnih ICAO standarda sigurnosti u civilnom vazduhoplovstvu, a takođe je u sistemu Jedna bezbjednosna kontrola, što znači da primjenjuje standarde jednake onim u državama članicama Evropske unije.

Danas, nakon deset godina, imamo Agenciju čiji su kvalitet i rezultati priznati na evropskom i svjetskom nivou. To nije prizanje uspješnosti na osnovu političkih kriterijuma, nego priznanje dobijeno na osnovu egzaktnih i mjerljivih rezultata i pokazatelja. – rekao je ovom prilikom direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Dragan Đurović.

Đurović se posebno zahvalio zaposlenima i Savetu Agencije na posvećenosti i profesionalizmu, kao i predstavnicima izvršne vlasti koji su podržavali Agenciju od osnivanja do danas.

– Zahvaljujući svima vama, sada imamo jaku instituciju koja neselektivno i sa autoritetom primjenjuje zakon i međunarodne standarde. Znajte, da kada ulazite na crnogorske aerodrome ili se ukrcavate u domaći ili strani avion, da ima neko ko brine da svi ti subjekti dosljedno poštuju procedure i pravila, kako bi vaš let bio siguran i bezbjedan, jer je sigurnost misija Agencije za civilno vazduhoplovstvo. – poručio je Đurović.

Video poruku povodom deset godina rada Agencije za civilno vazduhoplovstvo poslao je iz Brisela i generalni direktor EUROCONTROL-a Eamonn Brennan, istakavši da je crnogorska Agencija jedna od najefikasnijih na Balkanu i čestitao Crnoj Gori na dobro odrađenom poslu.

Povodom jubileja, uručene su zahvalnice za dugogodišnju izuzetnu saradnju i podršku za razvoj Agencije u prvih deset godina vazduhoplovnim vlastima Srbije, Hrvatske i Francuske.

Savet Agencije opredelio je deset hiljada evra za Fondaciju Budi human, koja pomaže oboleloj deci. Donirana sredstva biće ravnomerno raspoređena za lečenje pet mališana, stoji u saopštenju ACV-a.

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Milan na: [EKSKLUZIVNO] YU-MUP uskoro stiže: Prve fotografije četvrtog Erbasovog helikoptera za MUP Srbije

Helikopter je lep. Font na Embraeru je odvratan, moglo je to malo elegantnije.

02. Jun 2020.Pogledaj

D. na: Rumunija sama modernizuje 10 aviona IAR-99 na nivo naprednih školsko-borbenih letelica

Dobar dan svima! Dear Mr. Tedy, It is good that the fight against corruption started, but it is illusory to compare Romania with Hungary. Hungary has an advantage over Romania, and is only at a disadvantage with Austria and Slovenia. I hope that the Serbian political class will start an effective fight against corruption, because…

02. Jun 2020.Pogledaj

Aleksa Radojičić na: Mađarskoj odobrena kupovina raketa za raketni sistem PVO NASAMS 2

@vesko Kontejneri komplikuju raketu, pogotovo za nas početnike na ovom polju. Za početak, lansirna rampa (koja je sa MiG-21) je više nego dovoljna. Kada ovladamo tim tehnologijama, onda možemo sa nekom novom raketom da pokušamo kontejner.

02. Jun 2020.Pogledaj

altec na: [EKSKLUZIVNO] YU-MUP uskoro stiže: Prve fotografije četvrtog Erbasovog helikoptera za MUP Srbije

Mislim da je potpuno smesna cinjenica da nisu uzeli za svaki helikopter vitlo, flir i opremu za medevac. Cela poenta ovog helikoptera je modularnost. Srpska posla.. sta ces. -.-

02. Jun 2020.Pogledaj

AL-41F1 na: [POSLEDNJA VEST] U Nemačkoj primećen srpski H145M na kome se nastavlja integracija naoružanja

@Petrovicu Dusan Da Albanija npr. ima poslednju varijantu M1A2 Abramsa, obratili bi se stranim dobavljacima za najmodernije rakete, posto nema ,ovo nase je i vise nego dovoljno. PO raketa je komplikovan proizvod, ali je unutar nasih tehnickih mogucnosti i sve sto mozemo kvalitetno napraviti sami, to treba i da napravimo. Francuzima kada izvadis pare, oni…

02. Jun 2020.Pogledaj

Send this to a friend