BEG airport status
Agencija za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore obeležila deset godina postojanja "Zahvaljujući svima vama, sada imamo jaku instituciju koja neselektivno i sa autoritetom primjenjuje zakon i međunarodne standarde" / Foto: ACV

Agencija za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore obeležila deset godina postojanja

Agencija za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore obeležila je juče deset godina postojanja prijemom kojem su prisustvovali predsednik Crne Gore Milo Đukanović, predsednik Skupštine Ivan Brajović, predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković kao i predstavnici lokalnih vlasti, Saveta ACV, vazduhoplovne industrije iz zemlje i regiona, privrede i javnog života.

– U našoj prvoj deceniji izgrađena je snažna i kredibilna vazduhoplovnu vlast. Rezultati Agencije priznati su od strane svih najvažnijih institucija i organizacija u Evropi i od Ujedinjenih nacija. Crna Gora je u vrhu zemalja po ispunjenosti međunarodnih ICAO standarda sigurnosti u civilnom vazduhoplovstvu, a takođe je u sistemu Jedna bezbjednosna kontrola, što znači da primjenjuje standarde jednake onim u državama članicama Evropske unije.

Danas, nakon deset godina, imamo Agenciju čiji su kvalitet i rezultati priznati na evropskom i svjetskom nivou. To nije prizanje uspješnosti na osnovu političkih kriterijuma, nego priznanje dobijeno na osnovu egzaktnih i mjerljivih rezultata i pokazatelja. – rekao je ovom prilikom direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Dragan Đurović.

Đurović se posebno zahvalio zaposlenima i Savetu Agencije na posvećenosti i profesionalizmu, kao i predstavnicima izvršne vlasti koji su podržavali Agenciju od osnivanja do danas.

– Zahvaljujući svima vama, sada imamo jaku instituciju koja neselektivno i sa autoritetom primjenjuje zakon i međunarodne standarde. Znajte, da kada ulazite na crnogorske aerodrome ili se ukrcavate u domaći ili strani avion, da ima neko ko brine da svi ti subjekti dosljedno poštuju procedure i pravila, kako bi vaš let bio siguran i bezbjedan, jer je sigurnost misija Agencije za civilno vazduhoplovstvo. – poručio je Đurović.

Video poruku povodom deset godina rada Agencije za civilno vazduhoplovstvo poslao je iz Brisela i generalni direktor EUROCONTROL-a Eamonn Brennan, istakavši da je crnogorska Agencija jedna od najefikasnijih na Balkanu i čestitao Crnoj Gori na dobro odrađenom poslu.

Povodom jubileja, uručene su zahvalnice za dugogodišnju izuzetnu saradnju i podršku za razvoj Agencije u prvih deset godina vazduhoplovnim vlastima Srbije, Hrvatske i Francuske.

Savet Agencije opredelio je deset hiljada evra za Fondaciju Budi human, koja pomaže oboleloj deci. Donirana sredstva biće ravnomerno raspoređena za lečenje pet mališana, stoji u saopštenju ACV-a.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

VJ na: Rumunija dobila prve borbene avione F-16 nabavljene od Norveške

Kad se setim bratske ruske donacije i broja aviona i iznosa... 388 miliona evra za 32 borbena aviona F-16AM i BM u operativnom stanju za 10 godina. Plus su na nivou na kome naši MiG 29 ne mogu da se dovedu. To je podatak da se prestanemo ložiti na bilo kakvo bratstvo i slično. Ispade…

07. Dec 2023.Pogledaj

Srbofil na: Slovenija korak bliže do nabavke nemačkog raketnog sistema PVO IRIS-T SLM

Ne znam može li nekad nešto prosto biti tehničke prirode? Uvek geopolitička mentalna gimnastika, neko shvata nečije zle namere, neko je pametan, a drugi glup itd. itd. Nemaju nikakav PVO(osim MANPADS), odgovarala im ponuda i kupili, kraj priče.

07. Dec 2023.Pogledaj

Srbofil na: Kazahstan: Glasine o kupovini Rafala nisu tačne, “Su-30 je najbolji višenamenski borbeni avion na svetu“

@Djuka Mislite kao pre 2 godine kad su tražili vojnu pomoć od Rusije i dobili? Na stranu sve, zaista postaje smešna ta histerija, praktično ste postali gori od onih zombi fanova Rusije.

07. Dec 2023.Pogledaj

ех-Гастос na: Slovenija korak bliže do nabavke nemačkog raketnog sistema PVO IRIS-T SLM

Како се овај систем показао у Украјини?

07. Dec 2023.Pogledaj