BEG airport status
Montenegro airlines u ovoj godini očekuje više od 660.000 prevezenih putnika "Optimizaciijom cjelokupnog poslovanja i odgovornim planiranjem saobraćaja, uz razumijevanje i podršku od strane vlasnika, prevazišli smo sve probleme i opstrukcije, i ostvarili, kako će se ispostaviti, rekordan rezultat." / Foto: Montenegro airlines

Montenegro airlines u ovoj godini očekuje više od 660.000 prevezenih putnika

Crnogorski nacionalni avio-prevoznik, Montenegro airlines, je za 11 meseci 2019. godine prevezao ukupno 626.297 putnika u sve tri kategorije saobraćaja. To je za 14.337 ili 2,5% putnika više u odnosu na prošlu godinu, koja je po svim pokazateljima bila rekordna, stoji u saopštenju ove kompanije.

– Ovi podaci govore u prilog činjenici da će Montenegro ostvariti zacrtani plan, i u 2019. godini prevesti više od 660.000 putnika u sve tri kategodije saobraćaja, čime će prošlogodišnji rekord kada je prevezeno 645.000 putnika biti premašen.

U vrijeme kada već intezivno sprovodimo aktivnosti koje se tiču priprema za sljedeću sezonu, uspješna godina koju polako ostavljamo za nama i ostvareni komercijalni rezultati su nam veliki podsticaj za sve ono što nas dalje očekuje.

Za nama ostaje jedna izuzetno teška godina, sa turbulentnim dešavanjima na tržištu, porastom troškova u avio-industriji generalno i drugim otežavajućim okolnostima koje su dovele do bankrotstva nekoliko velikih evropskih avio-kompanija. Pored svega toga kompanija je iz različitih razloga bila suočena sa manjkom operativnih resursa, ali smo optimizaciijom cjelokupnog poslovanja i odgovornim planiranjem saobraćaja, uz razumijevanje i podršku od strane vlasnika, prevazišli sve probleme i opstrukcije, i ostvarili, kako će se ispostaviti, rekordan rezultat. – rekao je Živko Banjević izvršni direktor kompanije.

On je istakao da će Montenegro airlines zadržati poziciju vodećeg avio-prevoznika, i pored činjenice da se stalno povećava broj avio-kompanija koje otvaraju redovne i čarter linije na sezonskom ili celogodišnjem nivou prema Crnoj Gori, te da će i u 2019. godini nacionalna avio-kompanija prevesti više od četvrtine od ukupnog broja putnika na crnogorskim aerodromima.

– Uzimajući u obzir činjenicu da dio prihoda Montenegra koji na godišnjem nivou iznose između 70 i 80 miliona eura ostaje u Crnoj Gori, kao i činjenicu da prevozimo više od četvrtine putnika koji u Crnu Goru dođu turistički, poslovno itd., ispostavlja se da je ukupan doprinos kompanije cjelokupnoj crnogorskoj privredi veći od 150 miliona eura na godišnjem nivou. Pri tome treba istaći da se pozitivni efekti poslovanja ne odnose isključivo na prihode državnoj privredi prije svega u turizmu, već i na broj radnih mjesta i obrt u privrednim granama koje direktno podržavaju razvoj turizma. – istakao je Banjević.

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Burrito Baby na: [RAT U UKRAJINI] Eskalacija sukoba, Pentagon ocena: „80% ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva ostalo netaknuto“

@Miloš77 Pa do ovoga su imali nekakav ugled, sada stvarno ne znam, na doturanje oruzija nisam ni pomislio...

30. Sep 2022.Pogledaj

Ivan Užice na: [RAT U UKRAJINI] Eskalacija sukoba, Pentagon ocena: „80% ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva ostalo netaknuto“

Nevodjena raketna zrna treba pod hitno da izbacimo iz naše vojske.Ovo nam je primer koliko je ta municija neunčikovita i koliko se rizikuje tehnika i ljudski životi jer se vazduhoplov nisko spusta za dejstvo, a učinak nikakav.To sve treba na deponiju da se nezavaravamo.Kačiti NRZ na su 30 i su 34/35 samo mogu nenormalni ljudi.Piloti…

30. Sep 2022.Pogledaj
30. Sep 2022.Pogledaj

Promašen si ti na: [RAT U UKRAJINI] Eskalacija sukoba, Pentagon ocena: „80% ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva ostalo netaknuto“

@ Burrito Baby naravno, zato je pored Severnog toka 1 finansirala izgradnju i drugog. Jer joj ne treba.

30. Sep 2022.Pogledaj

Igor M. na: [RAT U UKRAJINI] Eskalacija sukoba, Pentagon ocena: „80% ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva ostalo netaknuto“

USAF ne napada druge zemlje ovisno o tome da li se odvažio ili nije, nego ovisno o tome da li mu je Vlada naredila ili nije.

30. Sep 2022.Pogledaj

Send this to a friend