BEG airport status
[NAJAVA] Otvaranje prve „3DEXPERIENCE“ laboratorije na Mašinskom fakultetu uz seriju predavanja o vazduhoplovnoj industriji Besplatne licence za studente

[NAJAVA] Otvaranje prve „3DEXPERIENCE“ laboratorije na Mašinskom fakultetu uz seriju predavanja o vazduhoplovnoj industriji

Kompanija CADCAM Data otvoriće prvu „3DEXPERIENCE“ laboratoriju u Beogradu, na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, u četvrtak, 17. oktobra u Svečanoj sali na drugom spratu sa početkom od 10:30 časova.

– Otvaranje laboratorije je rezultat zajedničke saradnje naše kompanije, koja je donirala licence za opremanje laboratorije za razvoj proizvoda, i Mašinskog fakulteta u Beogradu, a priliku da je koriste imaće studenti svih nivoa studija, istraživači i profesori.

Ideja nam je bila da uz otvaranje laboratorije organizujemo i nekoliko interesantnih predavanja naših gostiju iz Srbije i inostranstva. Tako će Matteo Cocco iz kompanije Dassault Systemes predstaviti sudentski projekat “Humanoidni robot Poppy” i upotebu sistemskog inženjerstva na platformi „3DEXPERIENCE“, a u nastavku predavanja će predstaviti dva podsticajna projekta za studente. U prvom će ova kompanija omogućiti studentima instalaciju besplatnih licenci „3DEXPERIENCE Essentials“ na svoje računare. Na ovoj platformi će imati pristup osnovama programa CATIA ali će moći i da koriste industrijske proizvode kao što su „ENOVIA“, „DELMIA“ i „SIMULIA“. Drugi se tiče poziva studentima Mašinskog fakulteta da se priključe aktuelnom studentskom takmičenju „Izazov održivosti“ u toku kog studenti treba da predlože svoju ideju za smanjenje upotrebe plastike u izradi proizvoda, reciklažu ili inovativni „zeleni“ dizajn, kako bi napravili ekološki bolji svet. Postoje tri kategorije, nagrade su razne, a dobitnik glavne nagrade će putovati na manifestaciju Monaco Ocean Week 2020 da predstavi svoj projekat.

Cezar Sančez Lopez, potpredsednik kompanije Erbas,  koja je jedna od najvećih korisnika platforme „3DEXPERIENCE“, osvrnuće se na trendove u vazduhoplovnoj industriji, dotaćiće se primera upotrebe ovog softverskog rešenja u unapređenju poslovanja Erbasa i ohrabriti mlade da nastave usavršavanje i prate najnaprednije softverske tehnologije kako bi bili što spremijii za izazove industrije. Direktor i rukovodilac projektne organizacije kompanije Konelek, dr. Andrija Ekmedžić će prezentovani upotrebu softverskog rešenja CATIA u vazduhoplovnim strukturama. Od studenata iz udruženja Beoavia imaćemo priliku da čujemo kako upotrebljavaju softverska rešenja kompanije CADCAM Data na studentskim projektima projektovanja najrazličitijih tipova letelica. – stoji u pozivu kompanije.

Svi zainsteresovani za prisustvo mogu se registrovati popunjavanjem formulara ovde.

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Alen Šćuric Purger na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Zagreb jedini ostao otvoren

I još jedna napomena. Tijekom ljetnog reda letenja samo na liniji Zagreb-Bruxelles je ponuđeno 530 sjedala dnevno u oba smjera. Na ovu brojku treba dodati još i velik broj letova za Bruxelles iz Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra (koji jesu prvenstveno turistički, no vjerujte i tu ima prilično ovih EU i NATO putnika).

01. Apr 2020.Pogledaj

Nele na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Zagreb jedini ostao otvoren

Koja konektiranost kad putnika nema? U Americi koja je pojam za avioobracaj avioni lete sa 5-7 putnika. Nazalost sada cargo i rescue letovi jedino imaju smisla. Sve ostalo nema. Pisem i sa aspekta svog poziva, pilotskog, jer je besmisleno stavljati posade u rizik da obole za nikakvu finansijsku korist i besmislenu potrebu za povezivanjem. Mislite…

01. Apr 2020.Pogledaj

Vilim na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Zagreb jedini ostao otvoren

Alen vrlo pesimisitican i oprezan. Po ovome oporavka nema do jeseni

31. Mar 2020.Pogledaj

Alen Šćuric Purger na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Zagreb jedini ostao otvoren

Dax, ja u svom timu imam pet zdravstvenih radnika od kojih dvoje rade direktno na koronavirusu (jedan je lječnik u Hrvatskoj vojsci, drugi u Kliničkom bolničkom centru Dubrava koji je glavna bolnica za borbu sa koronavirusom ispražnjen i prilagođen za tu namjenu), a jedan je sveučilišni profesor na Medicinskom sveučilištu UMF-u Cluj Napoca. Sve oko…

31. Mar 2020.Pogledaj

126LAE-Delta na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Zagreb jedini ostao otvoren

Izgleda kao balans između redovnih operacija i vanrednih mera protiv pandemije. Jedino se pitam da li je rizik prihvatljiv u ovo vreme?

31. Mar 2020.Pogledaj

Send this to a friend