BEG airport status
LYBE 1914:30 Z 330°12KT 9999 SCT040 11/02 Q1022 NOSIG=
Postignuta početna operativna sposobnost na indijskom lakom višenamenskom borbenom avionu Tedžas Do kraja 2020. u RV Indije bi trebalo da bude 40 Tedžasa Mk I dok bi za oko dva meseca proizvođač HAL trebalo da dobije i narudžbinu za 83 aviona verzije Mk IA.

Postignuta početna operativna sposobnost na indijskom lakom višenamenskom borbenom avionu Tedžas

Prošle srede, tokom održavanja vazduhoplovne izložbe Aero India 2019, indijski laki višenamenski borbeni avion Tedžas (Tejas) konačno je dobio poslednje odobrenje vazduhoplovnih vlasti za upotrebu u indijskim vazduhoplovnim snagama. Svečanoj ceremoniji predaje relevantne operativne dokumentacije prisustvovali su predstavnici Ministarstva odbrane kao i kompanije Hindustan Aeronautics Ltd u kojoj je avion razvijen.

Komandant RV Indije Maršal Birendra Singh Dhanoa nazvao je dobijanje odobrenja za upotrebu borbenog aviona Tedžas u vojnim vazduhoplovnim snagama ‘’važnom prekretnicom’’ ne samo u istoriji indijske borbene avijacije, nego i industriji u celini. Maršal Dhanoa tom prilikom je izjavio da je tokom ispitivanja, borbeni avion Tedžas ‘’napravio mnogo borbenih letova i pokazao preciznost prilikom upotrebe naoružanja’’.

Potvrda onoga što je izjavio komandant RV Indije viđena je i na poslednjoj većoj vazduhoplovnoj vežbi ‘’Vayu Shakti 2019’’ koja je održana od 8. do 18. februara ove godine uz učešće 137 vazduhoplova među kojima su bila 73 borbena aviona, od toga 6 Tedžasa. Tada su piloti ovih aviona pokazali da su sposobni da u jednoj misiji izvedu borbena dejstva vazduh-vazduh i vazduh-zemlja što je dodatno dokazalo višenamenske mogućnosti Tedžasa.

Dobijanje odobrenja za upotrebu u RV Indije ustvari znači da je Tedžas postigao tzv. početnu operativnu sposobnost što i jeste bila namera prilikom naručivanja prvih primeraka ovog aviona u verziji Mk I. Do marta ove godine u prvu jedinicu, 45. eskadrilu ‘’Leteći bodeži’’ u vazduhopovnoj bazi Elahanka, Bangalor (danas u bazi Sulur, država Tamil Nadu), stići će poslednji od 16 jednoseda (oznake SP-1 so SP-16) koji su bili predviđeni za dostizanje početne operativne sposobnosti a proizvodnja još 4 dvoseda na nivou za pripremu postizanja pune operativne sposobnosti, još nije počela.

Još 2005. godine RV Indije je naručilo 40 aviona u varijanti Mk I ali je prvi serijski primerak sa oznakom SP-1 poleteo tek 30. septembra 2014. da bi isti bio predat operativnoj jedinici 17. januara 2015. Za sada je je u jednoj godini proizvedeno najviše 8 aviona a smatra se da će druga serija od 16 jednoseda koji će biti korišćeni za postizanje pune borbene sposobnosti, biti isporučena do kraja 2020. godine. Iz kompanije HAL su u poslednjih nekoliko dana stizale zvanične informacije da se narudžbina za 83 aviona u unapređenoj verziji Mk IA očekuje u naredna dva meseca a da se prvi let Mk IA očekuje 2022. godine.

Procene su da će broj godišnje proizvedenih aviona rasti sa 16 u 2021. godini na 20-24. u 2022. ili 2023. godini. Do sada su indijske firme u proizvodnji ovog aviona imale udeo u iznosu od oko 60 procenata. U pripremi je i znatнo izmenjena verzija Mk II koji će biti, srednji višenamenski borbeni avion, sa kanardima, većim dimenzijama, većom masom, količinom ubojnih sredstava i goriva. Preliminarna faza projekta je u toku i mogla bi biti završena krajem godine, u 2020. se očekuje početak razrade detaljnije faze projekta a prvi let prototipa krajem 2023. Tedžas Mk I i Mk IA su predviđeni da u RV Indije zamene MiG-21 dok bi Mk II sa oko 200 isporučenih primeraka u 2030-tim godinama mogao da zameni modernizovane avione Jaguar, Miraž-2000 i MiG-29 .

Komentari

N

Могли би их данас пробати у реалним условима.

Odgovori
I

Haha , bas aktuelno! Ovaj avion je uveden na silu boga, neopevano los, koji usput kasni najmanje 15 godina. Od mornaricke verzije tesko da ce biti sta , predezak!

D

Ivan,

Po zadnjim vijestima, mornaricu ne interesira vise Tejas.

A u pravu ste da je Tejas jako los avion. Cak je IAF kazao da je Mk I verzija losija nego MiG-21Bison. Zato planiraju Mk IA I Mk II verzije. A koliko ce trebati desetljeca da razviju ove avione?

Dotle IAF polagano propada sto se tice broj operativnih aviona.

I

Pozdrav. Sa ovime avionom se pokazalo da nije samo tako napraviti /prekopirati dobar avion.Drugi nacin da tehnologija dode sama u Indiju,sadasnj tender za novi borbrni avion.Nije ni Rusima samo tako napraviti dobar avion.U doba SSSRa imali su razvijenu kradu tehnologije i sredstava.Sada nema ni jedno ni drugo, jer su zapadnjaci nasli nacina da sprijece isto.Jedan od razloga neuspjeha SU projekta IN/RU.

Odgovori

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Nikola na: Prvi let novog putničkog aviona iz Rusije: MC-21 spreman da razbije Boing-Erbas duopol

Rusi su dosta stagnirali u proizvodnji putnickih aviona. Ali sada sa novim MS-21 trebalo bi da nadoknade ono sto je izgubljeno. Za pocetak dovoljne su Ruske kompanije koje bi kupile ovaj avion. Za izvoz se treba malo i dokazati kvalitetom,cenom,utroskom i naravno pouzdanost. Mislim da ce rusi uspeti u tome. Zelim im puno srece.

19. Mar 2019.Pogledaj

SINGAPURCANAC na: Potpisan ugovor o korišćenju dela „Morave“ za putnički avio-saobraćaj; Gradonačelnik Kraljeva: Prvi civilni let krajem june ove godine

Uz jedan manji uslov, da parlament Srbije ne usvoji rezoluciji o genocidu koji je Turska izvršila nad Jermenima 1915-e. Tako i stoji "nevine jermenske žrtve...predsednik Srbije NT" na tabli u parku u Jerevanu. Za razliku od većine normalnih država (uključujući RS) koje pravilno definišu istorijski događaj kao genocid. A aerodorm ne radi i dalje, sa…

19. Mar 2019.Pogledaj

Икар na: Vlada Srbije donela odluku o prebacivanju Muzeja vazduhoplovstva pod upravu Ministarstva odbrane; Prenose se sva prava, obaveze i imovina

Захваљујући упорности Чеде Јанића ваздухопловци некадашњег РВ и ПВО ЈНА су направили музеј. Сама зграда је веома импресивна а експонати унутра и око су огромне вредности. Нема рецепта како управљати Музејом. Не вреди критиковати. Ако власт нема адекватан рецепт ...Има институција наградног КОНКУРСА. Огласити јавно и тражити решење. Неко сигурно има одличан концепт да Музеј…

19. Mar 2019.Pogledaj

Miki na: Vlada Srbije donela odluku o prebacivanju Muzeja vazduhoplovstva pod upravu Ministarstva odbrane; Prenose se sva prava, obaveze i imovina

Da je do sada valjalo, nije. Da li će sada biti bolje, videćemo, ja se nadam da hoće, ali ima razloga za sumnju. Ovaj muzej deluje k'o vruć krompir kojeg niko neće. Bar niko neće da uloži sada već zaista ozbiljna sredstva da se muzej dovede u red. Dojmim se da će i ovi u…

19. Mar 2019.Pogledaj

Nikola SFRJ na: Vlada Srbije donela odluku o prebacivanju Muzeja vazduhoplovstva pod upravu Ministarstva odbrane; Prenose se sva prava, obaveze i imovina

Dragi Djuro nisam valjda nečim tebe lično uvredio, ali vodeći svoje dvoje dece u taj meni vrlo drag muzej gde sam radio volonterski 3 meseca kao vodič školarcima pre 25 godina samo što nisam bacio peglu kad sam ušao sa ćerkicom u wc. Zimus kad sam vodio sina priznajem bilo je malo bolje, a za…

18. Mar 2019.Pogledaj

Send this to a friend