BEG airport status
Vlasnici kompanije Pipistrel donirali 25 miliona evra lokalnoj zajednici: Sredstva za novu helikoptersku službu, muzej avijacije i uređenje zelenih površina Sredstva će biti potrošena na izgradnju zdravstvene ambulante i infrastrukture za prihvat višenamenskog helikoptera, izgradnju muzeja istorije avijacije sa naučnim centrom i uređenje prostora i zelenih površina u opštini Ajdovščina / Foto: Pipistrel

Vlasnici kompanije Pipistrel donirali 25 miliona evra lokalnoj zajednici: Sredstva za novu helikoptersku službu, muzej avijacije i uređenje zelenih površina

Dosadašnji vlasnici Pipistrela, osnivač Ivo Boskarol i Taja Boskarol, završili su proces donacije 21 milion evra opštini Ajdovšina u kojoj se nalazi sedište kompanije, saopšteno je iz Pipistrela. Kako se navodi, ova donacija, koja je najavljena još 18. marta ove godine kada je Pipistrel prodat američkoj kompaniji Textron, „namenjena je unapređenju zdravstvene zaštite i životne sredine zajednice koja je uvek podržavala kompaniju Pipistrel“.

Ivo Boskarol i gradonačelnik Ajdovščine gospodin Tadej Beočanin potpisali su tri pisma o nameri, u kojima je navedena svrha donacije: 20 miliona evra je za izgradnju zdravstvene ambulante i infrastrukture za prihvat višenamenskog helikoptera u novom logističkom centru na aerodromu Ajdovščina, čime će se unaprediti zdravstvena zaštita građana. Za izgradnju muzeja istorije avijacije sa naučnim centrom biće potrošeno četiri miliona evra, a za uređenje prostora i zelenih površina još milion evra.

Svečano potpisivanje saopštenja o prijemu dela donacije od 21 miliona evra za izgradnju zdravstvenog centra i uređenje prostora, održano je u ponedeljak 6. maja. Novac se već nalazi na žiro računu opštine Ajdovščina čiji rukovodioci su već preduzeli početne korake za realizaciju projekata.

Donatori su izdvojili još četiri miliona evra za izgradnju i uređenje muzeja avijacije, a opština Ajdovščina će dobiti donaciju kada bude kupljeno zemljište i kada budu sprovedene procedure izgradnje. Završetak projekta je planiran do 2026. godine.

Gradonačelnik Tadej Beočanin se u ime građana zahvalio donatorima na gestu koji će nesumnjivo poboljšati kvalitet života građana. On je najavio da će opština i dalje blisko sarađivati sa donatorima, i dati sve od sebe da zacrtane projekte realizuje, za dobrobit cele zajednice. Ivo Boskarol je na ceremoniji potpisivanja pohvalio činjenicu da je opština ažurno i savesno pristupila projektima, i najavio da će on i njegova ćerka Taja nastaviti da se zalažu za razvoj lokalne zajednice. On je izrazio ponos što su svojom donacijom pokazali primer i dali ohrabrenje drugima. Njegova nova kompanija Boscarol d.o.o. takođe planira ulaganje u nekretnine, posebno u oblast stambene izgradnje.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Komentari

Sr

Свака им част.

Odgovori
lj

Bravo za Slovence. E sada to uporedite sa ovdasnjim Muzejom vazduhoplovstva. Muzeji, drzavni ili privatni, ogledalo su drustva.

Odgovori
al

Свака част тим људима!

Како њима, тако је и нама у нашој драгој Србији неопходна адекватна и модерна HEMS служба..поред модерних болница јелте..

У ту сврху би најрађе видео модел који је већ у употреби у МУП-у и војсци, а то је H145.

Odgovori
Iv

Dok u Srbiji „mocne“ vazduhoplovne kompanije uglavno zive na grbaci drzave , proizvodeci makete, jedna „beznacajna “ slovenacka kompanija vraca zajednici takvu svotu para. Ja sam bez teksta…

Odgovori

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Т5🇷🇸🇨🇳 na: Grčka finalizovala nabavku borbenih aviona F-35A: Procena da će 20 aviona platiti oko 3,5 milijarde dolara

Брат Си би нам за исте новце послао 50 Ј-31,ал Рафал је француски

26. Jul 2024.Pogledaj

Zooro na: Grčka finalizovala nabavku borbenih aviona F-35A: Procena da će 20 aviona platiti oko 3,5 milijarde dolara

@Islander Pametni Grci imaju Francuze i Amerikance u floti ..ako jedni zastekaju bar ce drugi voziti.. Želiš reći ako jedni iznevjere valjda drugi neće :) F35 ? Prije bi izabrao F15-EX , ali ne ćuje se moj glas :)

26. Jul 2024.Pogledaj

Djuka na: Grčka finalizovala nabavku borbenih aviona F-35A: Procena da će 20 aviona platiti oko 3,5 milijarde dolara

>> ko jedni zastekaju bar ce drugi voziti To su avioni, oni se lete, vidi se kakav si avijacijski entuzijasta kad moze napisati tako nesto rogobatno. Inace imat ta dva vazduhoplova u floti potpuni je nonsens ali u grckom slucaju verujem da ulogu igra duga tradicija francuskih vazduhoplova i odredjene odavno stecene antibrodske sposobnosti koje…

26. Jul 2024.Pogledaj