BEG airport status
LYBE 040400Z 23003KT CAVOK 17/15 Q1024 NOSIG
Predavanje Zlatka Rendulića na simpozijumu „100 godina srpskog vojnog vazduhoplovstva“

Predavanje Zlatka Rendulića na simpozijumu „100 godina srpskog vojnog vazduhoplovstva“

BEOGRAD – Međunarodni skup „100 godina srpskog vojnog vazduhoplovstva“ održao se u junu prošle godine u organizaciji Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije u Komandi ovog vida u Zemunu. Danas emitujemo jedno od najzanimljivijih predavanja sa ovog događaja u integralnoj verziji.

 
Dvodnevni simpozijum bio je opisan kao skup posvećen „osvetljavanju pojedinih segmenata perioda i događaja iz bogate istorije srpskog vojnog vazduhoplovstva učešćem domaćih autora – istoričara, inženjera/konstruktora, pilota, komandanata, profesora, tehničara, lekara vazd. medicine, novinara i drugih kompetentnih lica“.

Prezentacije pozvanih predavača održavale su se paralelno u dve sale. U jednoj se pričalo o vazduhoplovnoj istoriji, u drugoj o „tehnološkim i doktrinarnim aspektima razvoja ViPVO“ – novijoj istoriji i budućnosti vida u domaćoj vojnoj i društvenoj realnosti.

Generalu u penziji, profesoru doktoru Zlatku Renduliću pripala je tema „razvoj domaćih vazduhoplova posle drugog svetskog rata“. Do sada ste verovatno imali priliku da na više mesta pročitate ključne činjenice i dešavanja iz naše novije vazduhoplovne istorije iz njegovih usta. Ovo predavanje je možda za nijansu drugačije jer je u pitanju 40 minuta opširne, neprekinute priče uz dosta propratnog razmišljanja i prisećanja ove žive legende.

Izvinjavamo se zbog nešto slabijeg kvaliteta zvuka.
 

 

Autor:

Petar Vojinović Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Komentari

BS

Ako ste snimili predavanje gospodina Sava Pustinje bilo bi lepo da i to prikazete. Izgleda da je govorio posle Rendulica, a Savo je bio vodja projekta NA koji Vi i Lazanski najvise forsirate. Sto se tice Rendulica, hvala mu puno sto je Orao dobio najslabiji motor i sto je tako dobro odradio posao za Engleze, Beslin je za njega genije! Zar mi nemamo nekog drugog da slusamo i gledamo o nasem RV-u u medijima, nego samo Rendulica?!

Odgovori

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

db na: Hrvatskoj stigla nova ponuda za nabavku borbenih aviona

Djorcd Nemas veze sa avionom niti stanje u Hrvatsku. Hrvatska je saudijska arabija za srbistanu. Bavi se sa tvojom siromasnom mig029 koji ni let.

04. Jul 2015.Pogledaj

Bb na: Hrvatskoj stigla nova ponuda za nabavku borbenih aviona

Sve to imamo za razliku od srbistana i Djorde sa svojom siromasnom Migom 29 koja niti leti.

04. Jul 2015.Pogledaj

nikola na: SMATSA i Saobraćajni fakultet otvaraju studijski program ”Vazduhoplovno inženjerstvo”

Opšte je poznato da je onaj ko je znao trigonometrijski krug u Vrscu bio jedan od boljih učenika, sramota je da će isto zvanje imati ti učenici i studenti saobraćajnog fakulteta

04. Jul 2015.Pogledaj

axel na: Hrvatskoj stigla nova ponuda za nabavku borbenih aviona

Opet se vracate na Mig-21 i servisiranje raketa i radara a sve se svodi na VAS zakljucak da HR nije sposobna za novi avion uopce. Pa servisiraju se rakete u Madjarskoj Ili Ceskoj mislim. U cemu je problem? Zasto bi netko ulagao sredstva u skolovanje ljudi za opremu koja ionako za par godina izlazi iz…

04. Jul 2015.Pogledaj

djordje na: SMATSA i Saobraćajni fakultet otvaraju studijski program ”Vazduhoplovno inženjerstvo”

Zar piloti po novoj regulativi ne moraju imati fakultetsko obrazovanje, a to po Bolonji iznosi najmanje tri godine studiranja na akreditovanim studijama. Gde će se ova škola i kada akreditovati, jer je ozbiljan prekršaj skolovanje studenata na nepriznatoj skoli, a još im uz to uzmeš pare za školovanje. Kako upisuju studente, a nigde za taj…

03. Jul 2015.Pogledaj