BEG airport status
LYBE 2021:00 Z 150°09KT CAVOK 12/08 Q1013 NOSIG=
Kako su Srbi zadužili svetsko vazduhoplovstvo

Kako su Srbi zadužili svetsko vazduhoplovstvo

Srbi od Kosovske bitke naovamo sebe smatraju nebeskim narodom. Osim verskog i duhovnog postoje za to i zemaljski razlozi. Malo je poznato opštoj javnosti da su neki  pametni Srbi ozbiljno zadužili i svetsko vazduhoplovstvo i kosmo-tehniku. Kako? Pa evo ovako. Navešću samo nekoliko najvažnijih srpskih doprinosa svetskom vazduhoplovstvu, ne računajući brojne inženjere, pilote i ostale Srbe koji dan danas rade u vodećim svetskim avio-firmama i kompanijama.

first NACA meeting 1915.jpegDali ste znali da je Mihajlo Pupin bio jedan od osnivača NACA-e, koja je kasnije postala NASA? Na ovoj slici iz 1915.-te Pupin sedi prvi (a gde bi?) sa desne strane.

Dali ste znali da je jedan od vodećih ljudi na projaktu evropskih nosača raketa Arijana od Arijane 2 do Arijane 5 bio Nenad Hrisafović, bivši asistent na mašincu u Beogradu? Njegova pozicija je bila l’architekte industriel, glavni konstruktor. Nenad Hrisafović je povremeno bio francuski delegat u Međunarodnoj organizaciji za standarde (ISO) u Potkomitetu 14 (kosmičke operacije). Autor je dva svetska standarda: ISO 14953 „Space systems-Determination of loading levels for static qualification testing of launch vehicles“ i ISO 14622 „Space systems – Loads and induced envionnment“. Nenad Hrisafović je pre par godina održao predavanje na mašincu o projektu Arijana.

dr--Majk-Vucelic-ApoloDali ste znali da su u projektu Apolo 11 učestvovalo bar 8 Srba? Od toga neki na vodećim pozicijama: Milojko Majk Vučelić, Slavoljub Vujić, Milisav Šurbatović, Danilo Bojić, Dragiša Giš Jovanović, Petar Gajić, Veljko Gašić i Dejvid Vujić. Glavni projektant vasionskog broda je bio Milojko Majk Vučelić. I svi drugi Srbi, uključeni u ovaj događaj, imali su zapažene uloge. Slavoljub Vujić je bio producent i kordinator projekta „Apolo 11“. Milisav Šurbatović je bio šef inženjerske ekipe, a Danilo Bojić, kreator lunarnog modula „Orao“. Dragiša Giš Jovanović je bio inžinjer, kao i Petar Gajić. A Veljko Gašić je bio savetnik, ali istovremeno i konstruktor američkih aviona „T-38“, „F-5“ i (nažalost) „B-2“. Milojko Majk Vučelić održao je ovih dana predavanje na mašincu u Beogradu.

Njima na čast, nama na ponos.

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Stefan na: Mađarskoj isporučeni prvi helikopteri H145M

Bolja ova boja. Ovo nase kada se ofaraba izgleda kao oronuli tenk

20. Nov 2019.Pogledaj

Mile na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Dvojbeni plan za Croatiu Airlines

Ne daj Boze! Air Serbiji tako nesti niposto ne treba!

20. Nov 2019.Pogledaj

Crni Grujo na: Vulin obišao vojni aerodrom u Batajnici: plate pilota značajno “unapređene“, obnavlja se infrastruktura

Vozač kamijona u Sloveniji ima između 1400-2200 eur-špedicija.. lokal 1000-1200 eur.. a i u srbiji imaju vozači Milšpeda plate između 1500 -2000 eur

20. Nov 2019.Pogledaj

Petronije na: Mađarskoj isporučeni prvi helikopteri H145M

Ja bas razmisljam kako je nasa maskirna ruzna i voleo bih da su ovakvi.

20. Nov 2019.Pogledaj

Send this to a friend