BEG airport status
LYBE 1914:30 Z 310°03KT CAVOK 17/02 Q1023 NOSIG=
Tango Six Blog na “Dubai Airshow 2009“

Tango Six Blog na “Dubai Airshow 2009“

dubai_baner

Zahvaljujući JAT Airways-u Tango Six Blog je od sutra u Dubajiu na tradicionalnom „Dubai Air-Show-u“, poslednjem velikom trade-show-u ove sezone. Zvanično akreditovan, od ekipe sam, nažalost, samo ja tamo i misija puta je veoma jasno definisana. Izveštavati sa jednog velikog aero-mitinga na do sada kod nas neviđen način. Koristiti intenzivno razne kanale real-time i near-real-time updejtovanja koji će u svojoj frekvenciji zavisiti jedino od internet infrastrukture na lokacijama. Govorim o najvećoj mogućoj količini multimedijalnog sadržaja koliko će to biti ljudski moguće izproducirati.

Sam događaj, kao što vam je poznato, nije klasičan aero-miting, već trade-show, namenjen industriji i njenom lakšem networkingu i sklapanju poslova. Spisak ovogodišnjih letelica na statičnom i aerial-displeju je impresivan. Stoga se naravno očekuje i atmosfera „letačke priredbe“. Region je jednostavno pun para, pozicioniranja i promocije su cilj ovakvog događaja. Prvo pojavljivanje F-22 na nekom aero-mitingu van Amerike, Gripen, Tajfun i naravno veliko šarenilo komercijalne avijacije.

Konkretnih vesti i bitnih događanja koja se nas tiču ne verujem da će biti u nekoj značajnijoj količini. Sa druge strane, na show-u će biti kompanije, strane delegacije i vazduhoplovstva koja mogu imati veze sa Srbijom i regionom. Trudiću se da istražim sve potencijalne novosti i da dođem do nekih učesnika koji nama mogu biti zanimljivi.

Cilj će mi, kao i uvek, biti autentično informisanje. Na blog ću stavljati samo one informacije do kojih sam lično došao. Recikliranja vesti i prepisivanja neće biti. Za najdetaljniji pregled vesti preporučujem Flight Global. Uprkos tome što će ovo biti one-man show što se izveštavanja tiče, zaista planiram da u duhu najdebilnije fudbalske analogije „ostavim srce na terenu“. Pratite redovne updejte preko domaćeg i stranog Tango Six twitter-a, mog ličnog twittera i redovnije proveravajte blog. Postavljanje sadržaja će biti češće nego inače. Ukoliko ste zainteresovani za „ličnu stranu“ celog puta, pratite redovno moj lifestream.

Prateći Air Serbiju, Dimitrija Ostojića i razne forume, imali ste prilike da vidite kako se, iako zasnovana na entuzijazmu, profesionalno radi ova vrsta izveštavanja.
Na žalost neki su po tom pitanju i dalje u kamenom dobu. Novi „Aeromagazin“ na primer hrabro hrli ka novim dubinama netačnog izveštavanja. U uvodnom tekstu o Batajničkom aero-mitingu može se pročitati (strana 7, gornji desni ugao) da su po nebu „elegantno plovile“ letelice koje taj dan uopšte nisu letele! Takođe se u istom pasusu pominje da je jedrilica u rukama određenog pilota „upotpunila doživljaj“. Naravno ni pomenuta jedrilica nije uopšte letela.
Nama koji smo razmišljanja da pišemo i izveštavamo o onome šta se zaista i desilo ostaje nada da će čitaoci više ceniti naš pristup. Pristup koji je možda zasnovan na entuzijazmu ali se mnogi od nas prema ovome što rade odnose veoma profesionalno i pri tome poštuju osnovna pravila novinarske profesije.

Žao mi je takođe što ću biti odsutan i povodom jedne priče koja je trenutno u nastajanju i koja će biti tema na blogu veoma dugo. Radi se o izvršnoj drugostepenoj presudi u korist Siniše Bradića, smenjenog Generalnog sekretara Vazduhoplovnog Saveza Srbije. Smena G. Bradića je navodno urađena loše sa proceduralne strane i Savez je dužan da mu na osnovu toga isplati oko 40.000 evra i vrati ga na posao!
A mislili ste da u domaćoj avijaciji nema para…
Intervjui sa akterima priče su već zakazani i očekujte veoma detaljno izveštavanje i o ovom slučaju.


Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Al-41F1 na: Erbas: Nema zamene Super Pume pre 2030. godine

@Ma da Problemi za pripadnike MUP-a sa smrtnim ishodima su poceli jos 1981. Ako imate neke prijatelje iz sluzbe koji su tada radili, mogu vam potvrditi, ali mozemo se sloziti da je posle toga sve bilo "mirno" do neke '97. I da, Srbija ne sme da se obracunava sa teroristima u svojoj zemlji, ali neke…

19. Sep 2019.Pogledaj

Al-41F1 na: Erbas: Nema zamene Super Pume pre 2030. godine

@Niko Za pocetak, H145m je po svemu, ali svemu blizi 212ki nego Pume. Drugo, H145m upravo se i koristi od strane specijalnih jedinica Nemacke i Americke vojske. Ako mislite da specijalne jedinice MUP-a Srbije imaju "vece" zahteve od svojih stranih kolega iz pomenutih bransi, onda ok, ja mislim da nemaju ni blizu. Ali sta je…

19. Sep 2019.Pogledaj

Stipe Orlić na: Višenamenski borbeni avion Su-30, univerzalni član familije Flankera

Dobar dan svima. Imam jedno pitanje za bolje poznavaoce stanja pojedinih aviona po državama korisnicima. Naime jučer sam pročitao podatak da Indija od svojih 260 SU30 ima uvijek na raspolaganju samo 47% - 50% i da nisu baš oduševljeni sa cijenom održavanje istih kao i sa ukupnim brojem borbeno spremni. Za Mig 29 navode još…

19. Sep 2019.Pogledaj

Miloš77 na: Višenamenski borbeni avion Su-30, univerzalni član familije Flankera

Evo par slika: https://i.imgur.com/VJiMAk4.png https://i.imgur.com/8R3MEGA.png ..a i novi clanak i video pres konferencije na temu od juce mislim. https://www.thedrive.com/the-war-zone/29918/heres-all-the-new-info-you-need-to-know-in-the-aftermath-of-the-saudi-oil-facilities-attacks

19. Sep 2019.Pogledaj

Send this to a friend