BEG airport status
Vlada Srbije kasni sa imenovanjem Glavnog istražitelja

Vlada Srbije kasni sa imenovanjem Glavnog istražitelja

Uprkos jasno definisanom zakonskom roku Vlada Srbije nije imenovala Glavnog istražitelja koji bi trebao da vodi novi Centar za istraživanje vazduhoplovnih nesreća. Ministarstvo za infrastrukturu još nije izašlo sa imenom čoveka koji bi trebao da oganizuje ovo nezavisno telo dok u izjavi za Tango Six Blog iz Direktorta Civilnog Vazduhoplovstva kažu da nemaju informaciju kada će Vlada ispuniti svoju obavezu jer po novom zakonu to više nije u njihovoj nadležnosti.

Izmene Zakona o vazdušnom saobraćaju usvojene su, nakon godina lobiranja i napora najaktivnijih organizacija i pojedinaca u domaćem vazduhoplovstvu, 28. jula 2011. godine. Donele su novine koje su za proklamovani cilj imale opšti napredak domaćeg civilnog vazduhoplovstva.

Nekoliko meseci i jednu letačku sezonu kasnije ništa se konkretno nije promenilo na livadama i letelištima, naknade i nameti su i dalje previsoki dok krajnji korisnici i dalje gledaju na Direktorat Civilnog Vazduhoplovstva kao na gadnu CB ćeliju. O emotivnoj povezanosti i osećaju svrhe Ministarstva za infrastrukturu da ne govorimo.

Potraga za glavnim istražiteljem

„Novi Zakon“ između ostalog predviđa konačno izdvajanje Komisije za istraživanje udesa i ozbiljnih nezgoda iz Direktorata Civilnog Vazduhoplovstva u posebnu nezavisnu agenciju koja će se zvati Centar za istraživanje vazduhoplovnih nesreća. Praksa da je grupa eksperata koja radi ovaj posao odvojena od vazduhoplovnih vlasti ustaljena je u najrazvijenijim državama sveta.

Srbija je ovu dugo čekanu i važnu izmenu nadležnosti novim zakonom definisala na sledeći način:

„Преузимање надлежности у области безбедносног
истраживања удеса и озбиљних незгода цивилних ваздухоплова

Члан 264.

Центар за истраживање преузима од Директората права, обавезе, запослене, предмете, опрему, средства за рад и архиву који су потребни за обављање надлежности у области безбедносног истраживања удеса и озбиљних незгода цивилних ваздухоплова. ”

Члан 22.

У члану 210. став 1, члану 213. став 1, члану 258. став 1. тачка 47) и члану 260. тачка 26) речи: „председник Комисије” у одређеном падежу замењују се речима: „Главни истражитељ” у одговарајућем падежу.

Члан 23.

Влада ће поставити Главног истражитеља у року од три месеца од дана ступања на снагу овог закона, а Центар за истраживање почеће са радом најкасније шест месеци од дана ступања на снагу овог закона.

До испуњења услова прописаних овим законом за образовање Комисије за истраживање узрока удеса и озбиљних незгода ваздухоплова, истраживање узрока удеса и озбиљних незгода ваздухоплова вршиће Комисија за истраживање удеса и озбиљних незгода коју за сваки удес и озбиљну незгодy именује Директорат, са утврђене листе стручњака.

Prošlo je šest meseci, Glavni istražitelj i dalje nije imenovan.

Najboljost i bezbednost za primer

Ukoliko se izuzme jedna od najglupljih PR inicijativa u poslednjih nekoliko decenenija u domaćoj civilnoj avijaciji – proglašavanje pilota Jata „među najboljima u svetu“, otvorenijeg ismevanja bezbednosti u vazduhoplovstvu nije bilo. Prijatelji su ginuli, organizovane i koordinisane edukacije radi prevencije od strane DCV-a nije bilo, dok je njegova Komisija za istraživanje udesa svoj posao radila odlično – objavljivajući detaljne i stručne izveštaje nesreća kao svojevrstan edukativni materijal za najozbiljnije među avijatičarima.

Ismevanje je došlo neinsistiranjem odgovornih zvaničnika domaćeg vazduhoplovstva da se ovakvi podaci i statistike ne pojavljuju u medijima. PR službe su radile drugi posao umesto posmatranja i učenja zapadnog „dokle god postoji jedna žrtva mi nismo zadovoljni“ principa.

Dok zvaničnici Ministarstva i dalje imaju politički treniranu potrebu da obećavaju i izlaze u javnost sa datumima.

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

RADE na: Novi sukob Srbije i Crne Gore ima ipak vazduhoplovnu pozadinu i opravdanje?

&Giovanni Sve si dobro rekao i apsolutno si u pravu. I ja više od 15 godina ne idem na more u Crnu Goru, nego u Grčku, Tursku, Kipar, Španiju, Italiju, tako da mogu da zadrže zabranu za ulazak građana Srbije i narednih 10 godina, tako su me 'pogodili' svojom odlukom, prosto su smešni i opterećeni…

29. May 2020.Pogledaj

AL-41F1 na: Mađarskoj odobrena kupovina raketa za raketni sistem PVO NASAMS 2

Ne mogu bas da se porede. Ti "dometi" jesu na papiru isti, ali postoje bitne razlike i oba sistema imaju svoje prednosti i mane. Rakete NASAMS sistema nisu namenske PVO rakete, nisu ni bustovane uopste, tako da ce svakako raketa sistema Buk i Pancir imati neuporedivo vecu energiju(i vece sanse da presretne nesto na tim…

29. May 2020.Pogledaj

AL-41F1 na: Rumunija sama modernizuje 10 aviona IAR-99 na nivo naprednih školsko-borbenih letelica

@Mayer Funkcionalno nepismenih ima nekih 150.000, posto nepismen bukvalno znaci neko ko ne zna da pise i cita uopste. Ne znam sta bi vam rekao, verovatno ste kao i ja odrasli negde(Vojvodina npr.) gde je skoro svako kakvu-takvu srednju zavrsio, kamoli osnovnu, ali pogledajte kartu pa cete videti da postoje opstine na jugu i zapadu…

29. May 2020.Pogledaj

Jovan Munitlak na: Crna Gora za potrebe svoje vojske kupuje helikoptere Bell 505

U zdravlju i veselju Vi njih trošili i još ih kupovali.

29. May 2020.Pogledaj

Frane na: Novi sukob Srbije i Crne Gore ima ipak vazduhoplovnu pozadinu i opravdanje?

Aleksa Radojicic Glupost je random testiranje u jeku epidemije. Tad je potrebno testirati i pohvatati zarazene i njihove kontakte. Osim ako se stvar otela kontroli i vise ne mozete pratiti kontakte onda vam i ne preostaje nista vec random testirati sve i svakog.

29. May 2020.Pogledaj

Send this to a friend