BEG airport status
[NAJAVA] Blanik kup Prijedor 2012 – aerodrom Urije

[NAJAVA] Blanik kup Prijedor 2012 – aerodrom Urije

Organizatori ovogodišnjeg Blanik kupa u Prijedoru objavili poziv za učešće na  najprestižnijem jedriličarskom takmičenju na teritoriji bivše Jugoslavije. Tango Six medijski sponzor.

Gliding team Aerokluba „Prijedor“ sa aerodroma Urije objavio je juče poziv svim zainteresovanim aeroklubovima i pojedincima za učešće na tradicionalnom 7. Blanik kupu Prijedor 2012. godine koji će se na Urijama održati 25. avgusta.

Takmičenje će se održati u tri konkurencije: Prvenstvo Republike Srpske (za članove Vazduhoplovnog Saveza RS), Prvenstvo BiH (za članove Vazduhoplovnog Saveza BiH) i Otvoreno prvenstvo za ostale učesnike iz okruženja.

Dolazak takmičara planiran je do 10 časova 25. avgusta nakon čega je izvlačenje takmičarskih brojeva po planu glavnog sudije uz popunu prijava za takmičenje i pregled dozvola i ostale prateće dokumentacije. Organizatori mole da svi zainteresovani potvrde dolazak pet dana ranije, do 20. avgusta 2012. godine radi obezbeđenja prenoćišta. Završetak kupa planiran je u 17:30 časova kada je proglašavanje pobednika.

Kotizacija iznosi 25 evra za oba leta, takmičenje se odvija po Pravilniku jedriličarske komisije Vazduhoplovnog Saveza BiH. Ukoliko bude prijavljeno preko 30 takmičara izvodiće se jedan takmičarski let a kotizacija će biti umanjena, iznosiće 15 evra. Za sve učesnike obezbeđenea je večera sa prigodnim programom. Za dane 25. i 26. avgusta organizator će organizovati administraciju graničnog prelaza na aerodromu Urije za sve takmičare iz inostranstva koji planiraju dolazak sopstvenim avionima.

Elektronsku prijavu za 7. Blanik kup možete popuniti ovde.

Sve informacije o Blanik kupu Prijedor možete pronaći na njihovom sajtu:

Organizatore takođe možete kontaktirati i preko ovih adresa:

E-mail: pdglide@hotmail.com

Tel/fax: +387(0) 52-236-429

Ljubiša Aramanda  +387 (0) 65-595-323

Milan Marković       +387(0) 65-076-540 e-mail: aeroklubppa@yahoo.com

FOTO: Aeroklub Prijedor

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Т5🇷🇸🇨🇳 na: Grčka finalizovala nabavku borbenih aviona F-35A: Procena da će 20 aviona platiti oko 3,5 milijarde dolara

Брат Си би нам за исте новце послао 50 Ј-31,ал Рафал је француски

26. Jul 2024.Pogledaj

Zooro na: Grčka finalizovala nabavku borbenih aviona F-35A: Procena da će 20 aviona platiti oko 3,5 milijarde dolara

@Islander Pametni Grci imaju Francuze i Amerikance u floti ..ako jedni zastekaju bar ce drugi voziti.. Želiš reći ako jedni iznevjere valjda drugi neće :) F35 ? Prije bi izabrao F15-EX , ali ne ćuje se moj glas :)

26. Jul 2024.Pogledaj

Djuka na: Grčka finalizovala nabavku borbenih aviona F-35A: Procena da će 20 aviona platiti oko 3,5 milijarde dolara

>> ko jedni zastekaju bar ce drugi voziti To su avioni, oni se lete, vidi se kakav si avijacijski entuzijasta kad moze napisati tako nesto rogobatno. Inace imat ta dva vazduhoplova u floti potpuni je nonsens ali u grckom slucaju verujem da ulogu igra duga tradicija francuskih vazduhoplova i odredjene odavno stecene antibrodske sposobnosti koje…

26. Jul 2024.Pogledaj