BEG airport status
LYBE 2003:00 Z 240°06KT CAVOK 06/03 Q1025 NOSIG=
Burže 2013: “Real vision simulator“ kompanije MiG

Burže 2013: “Real vision simulator“ kompanije MiG

BURŽE – Punjenje gorivom u vazduhu, sletanje na nosač aviona uz taksiranje na palubi, letenje u formaciji i poslednje ravnanje – neke su od najkritičnijih faza leta za koje je potrebna veština koja se dobija konstantnom trenažom. Kompanija MiG je ovo poslednje rešila jednim prilično zanimljivim trenažerom koji je predstavila na ovogodišenjm Buržeu.

 

Real vision simulator
Real vision simulator

“Real vision simulator“ namenjen je simulaciji specifičnih letačkih zadataka kroz reprodukciju vizuelnog stereo efekta u opsegu od 0,1 do 100 metara razdaljine od očiju pilota. Na taj način dobija se potrebna dubina pogleda koja je neophodna radi vernije simulacije osećaja prostora prilikom, na primer, poslednjeg ravanja letelice pred sletanje.

Budući da je simulator razvijen i izrađen u okviru kompanije MiG, on je namenjem prevashodno verziji MiG-29K/KUB za koju je lepeza potrebne veštine u tehnici pilotiranja nešto šira zbog operacija sa nosača aviona.
 

Prilaz avionu IL-78
Prilaz avionu IL-78

Simulator se sastoji iz nekoliko segmenata čija je celina, ako izuzmemo dodatnu tehnologiju za simulaciju dubine vida i izradu kokpita, slična MiG-29 simulatoru koju poseduje ViPVO Srbije. Sastoji se iz replike kokpita, vizuelnog sistema koji je baziran na projektorima koji na platnu proizvode 3D sliku (zbog koje pilot nosi 3D naočare), kompjuterskog sistema i radne stanice za upravljanje misijom, zadavanje njenih parametara kao i njihovo praćenje u realnom vremenu.

Pored simuliranja svih najzahtevnijih faza leta, simulator može generisati svako doba dana, meteo situaciju, vetrove i kompleksne uslove koji vladaju na pisti ili nosaču aviona.
 

Unutrašnjost kokpita
Unutrašnjost kokpita

Sletanje na nosač aviona
Sletanje na nosač aviona

Ljubaznošću kompanije MiG dobili smo priliku da se oprobamo u simuliranom punjenju gorivom u vazduhu i sletanju na nosač aviona u MiG-u 29K. Iznenađujuća “težina“ na palici je kažu normalna stvar i u potpunosti simulira pravi avion. Kako smo savladali potrebni (fizički) napor, koncentraciju i koordinaciju pogledajte u ovoj video reportaži.
 
 

 
 

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Komentari

B

Citat iz clanka:"Koliko je MiG-29M2 zaista kvalitetan kao izbor za srpsko ViPVO?"

"Na donjim fotografijama je prikazana kabina MiG-35 aviona gde palica pilota kompletno zaklanja centralni digitalni prikazivač koji je trebalo da bude PFD i čini ga neupotrebljivim a pogotovo komande na displeju sa donje strane"

– Koliko vidim to nije slucaj. Na prilozenim slikama se jasno vidi da su u odnosu na polozaj glave digitalni pokazivaci jasno vidljivi, kako centralni, tako i bocni. Ispravite me ako gresim. Ne usudjujem se da iznosim tvrdnje i zakljucke samo na osnovu fotografija.

Odgovori

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Alen Šćuric Purger na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Dubrovnik najuspješniji aerodrom regije

Upravo tako. A330 bi mogao sletjeti na SPU, no ako želi poletjeti morao bi uzeti gorivo do Zagreba ili nekog drugo aerodroma, pa tamo puniti gorivo. A to poskupljuje operacije i čini ih neisplativim u današnje vrijeme.

19. Sep 2019.Pogledaj

dax na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Dubrovnik najuspješniji aerodrom regije

Air Serbia je već duže vreme pod velikim pritiskom sa svih strana. Air France i KLM/Transavia su otvorili letove tamo gde je do sada Air Serbia radila fidanje njigovih habova u Parizu i Amsterdamu. Na letu BEG-JFK ih svi veliki evropski igrači lome damping cenama. Aeroflot razvaljuje ka Moskvi/Aziji. Turkish ka Istanbulu. Eurowings otvara uskoro…

19. Sep 2019.Pogledaj

Miloš77 na: Višenamenski borbeni avion Su-30, univerzalni član familije Flankera

Isto sam i ja čitao što se lobiranja tiče. Jedno je sigurno- teško ih je zadovoljiti kad je pazar u pitanju jer imaju iskustva sa svima a to i kotiste da se cenjkaju. Hoću da kažem da ako Indijac ponovo kupi R-77 onda bih je i ja uzeo. Drugo, sama ta raznolikost i šarenilo se…

19. Sep 2019.Pogledaj

JU240 na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Dubrovnik najuspješniji aerodrom regije

Alene, nećemo sad zamenu teza. Prvo je bilo: 'Prelazak granice i vožnja trajektom je tlaka', a posle: 'Aerodrom je blizu'. Ali je, Alene, preko granice, i posle trajekta. A šta ćemo sa domaćom i najlegitimnijom mogućom linijom Banjaluka - Trebinje? To bi u svakoj, ali u svakoj zemlji sa takvom geografijom postojalo. Bez izuzetka. E,…

19. Sep 2019.Pogledaj

Alen Šćuric Purger na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Dubrovnik najuspješniji aerodrom regije

Da, to je stvarno mjerljivo, Dubrovnik i Trebinje. U stvari ste u pravu. U regiji ima nekih stotinjak mjestačca od 25.000-100.000 koji nemaju aerodrome. Odmah svakom aerodrom napravit. Bez obzira jel par desetaka kilometara u okolici ima aerodrom. Ma što je milijarda EUR za izradnju tih 100 aerodroma i 200 milijuna godišnje za operiranje. Jel…

19. Sep 2019.Pogledaj

Send this to a friend