BEG airport status
Imenovan novi pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj

Imenovan novi pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj

BEOGRAD – Vlada razrešila dužnosti dosadašnjeg i imenovala novog pomoćnika ministra za vazdušni saobraćaj. Umesto Radoslava Tomaševića ovu funkciju od 29. decembra prošle godine obavljaće Milutin Popović.

 
Na poslednjoj sednici Vlade Republike Srbije u prethodnoj godini, 29. decembra, rešenjem predsednika Vlade Ivice Dačića dosadašnji pomoćnik ministra za saobraćaj, ili za infrastrukturu kako je bio naziv ovog ministarstva u prethodnom sazivu, Radoslav Tomašević razrešen je dužnosti.

Na njegovo mesto rešenjem je na istoj sednici postavljen Milutin Popović koji će obavljati funkciju pomoćnika ministra saobraćaja i vođe Sektora za vazdušni saobraćaj u ovom ministarstvu.

Svi ministrovi ljudi

Postavljenje novog čoveka broj jedan u državnoj upravi zaduženog za civilno vazduhoplovstvo odigralo se na istoj sednici na kojoj je Saša Mirković imenovan za pomoćnika ministra za Sektor puteva i bezbednost saobraćaja. Ovim kadrovskim obrtom potvrđena je nespremnost jedne od vladajućih stranaka da podrži Mirkovićevu želju da postane novi direktor DCV-a, želju koja je nekoliko nedelja bila prilično „sigurna glasina“ u vazduhoplovnim krugovima.

Novi šef vazduhoplovnog sektora član je Socijalističke Partije Srbije sa, kako Tango Six saznaje, kredibilnijom biografijom od svog prethodnika. Milutin Popović je diplomirani ekonomista sa 29 godina radnog staža u nacionalnoj avio-kompaniji Jat Airways. U dosadašnjoj karijeri bio je prodavac karata, predstavnik kompanije u više zemalja i komercijalni direktor.

[dropshadowbox align=“none“ effect=“raised“ width=“620px“ height=“130px“ background_color=“#ffffff“ border_width=“1″ border_color=“#dddddd“ ]Radoslav „otpremljeni“

Predhodni pomoćnik Milutina Mrkonjića, Radoslav Tomašević široj javnosti poznat je po, za funkcionere u srpskom vazduhoplovstvu karakteristično bahatoj zloupotrebi državnih para, kada je 2008. godine prilikom prelaska iz Jat Tehnike na položaj pomoćnika u ministarstvu uzeo odpremninu od 26.000 evra. [/dropshadowbox]

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Komentari

G

Pa taj još nije odgovarao za krađu novca u Makedoniji kada se radilo sa Matom i eto ide dalje. Mašala.

Odgovori
Z

Gorane,dug Mat-a prema Jat-u je inicijalno bio 4.222,576.00 USD.I to je dug nastapuvase kada je dhoti ni bio covek Jata u Mat-u..Prema presudi medjunarodne arbitraze pri PKS u Beogradu iz 2007,ukupno potrazivanje JAT-a prema MAT-u je 10.500.000,00 USD . Toliko o biografiji Popovica.Jaka nam drzava a jos jace tuzilastvo,kada su takvog stetocinu posts ili na tako visoko mesto u drzava.Kakva drzava,takvi funkcioneri .

Odgovori

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Alen Šćuric Purger na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Zagreb nije iskoristio svoju šansu

Vi naravno znate da Zagreb ima daleko veći GDP nego Split, i da ima bitno više turista nego Split. I da Zagreb ekonomski raste. I dok stvari drže vodu koje ste napisali, stvarno mi nije jasno kakve veze bi povezanost Slavonije sa Srbijom imala na rast Zagreba. Da se Slavonija poveže gospodarstveno i na druge…

17. Sep 2020.Pogledaj

Petar Vojinovic na: [VIDEO] Do sada neobjavljeni video snimci letenja iz kabine MiG-a 29 srpskog RV i PVO

Zamislite da zaista razmišljamo kao Vi i da sve do čega dođemo a zanimljivo je ostavimo samo za odabrani krug ljudi? Lep primer, i nemojte ga zaboraviti, da medij može biti kriv i kad objavi i kad ne objavi.

17. Sep 2020.Pogledaj

Petar Vojinovic na: [VIDEO] Do sada neobjavljeni video snimci letenja iz kabine MiG-a 29 srpskog RV i PVO

Banja Luka, Vi ne pitate nego pišete da "samo pitate" nakon nekoliko konstatacija koje su proizvoljne. Odgovor na pitanja u drugom pasusu je: naravno da sam siguran u sve. Tango Six kada objavi bilo šta onda je u potpunosti siguran. Vaše i moje shvatanje sistema odbrane Srbije i nivo informacija o istom ne može biti…

17. Sep 2020.Pogledaj

Dekki PG na: [VIDEO] Do sada neobjavljeni video snimci letenja iz kabine MiG-a 29 srpskog RV i PVO

Generalno konačno smo se u našoj državi posle 30 godina izborili sa određenim stvarima i to je nešto što je bilo logično da se desi , ali sve stvari vezane za dešavanja u svijetu mi smo apsolutno nebitni tj apsolutno je smiješno pomisliti da mi možemo uticati na bilo šta u svijetu osim na odnose…

17. Sep 2020.Pogledaj

Send this to a friend