BEG airport status
Srbija na ICAN konferenciji potpisuje sporazume sa SAD i još 13 zemalja

Srbija na ICAN konferenciji potpisuje sporazume sa SAD i još 13 zemalja

BEOGRAD – Delegacija Srbije će na Konferenciji o pregovaranju u civilnom vazduhoplovstvu (ICAN), koja se održava od danas do 21. novembra na Baliju u Indoneziji, usaglasiti i parafirati sporazume o vazdušnom saobraćaju sa SAD i još 13 zemalja, koji će omogućiti širenje mreže nacionalne aviokompanije.

 
 
Sixth Worldwide Air Transport Conference
 
 
Na Konferenciji u organizaciji Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva (ICAO Air Services Negotiation Conference) prisustvuju delegacije SAD, Egipta, Tajlanda, Singapura, Južne Koreje, Jordana, Saudijske Arabije, Bahreina, Omana, Sejšela, Maroka, Novog Zelanda, Pakistana i Vijetnama, a delegacija naše zemlje će zbog potreba za širenjem mreže nacionalnog prevoznika potpisati memorandume o razumevanju kojima se na osnovu postojećih sporazuma utvrđuju dodatne mogućnosti za obavljanje saobraćaja. Time će država pružiti pravni okvir za navedeno širenje mreže kompanije Er Srbija.

Kako je saopštio Direktorat Civilnog Vazduhoplovstva, na konferenciji bi trebalo da bude parafiran i sporazum o vazdušnom saobraćaju sa SAD, što je jedan od koraka ka uvodjenju letova Er Srbije do SAD, u, kako se očekuje, drugoj polovini 2015. godine.

Portparolka DCV-a Katarina Andrić-Milosavljević rekla je Tanjugu da je ovo jedinstvna prilika da se samo u pet dana parafiraju bilateralni sporazumi o vazdušnom saobraćaju za šta je, inače, u redovnoj proceduri potrebno više od godinu dana i to za svaku zemlju pojedinačno.

– S obzirom na to da je Er Srbija izrazila želju da leti ka ovim destinacijama, delegacija Srbije će sa 14 zemalja usaglasiti i parafirati sporazume o vazdušnom saobraćaju ili potpisati memorandume o razumevanju kojima se na osnovu postojećih sporazuma utvrđuju dodatne mogućnosti za obavljanje saobraćaja, navela je Andrić-Milosavljević.

Ovo je 7. put da se održava ICAN konferencija. Ovaj simpozijum vazdušnog saobraćaja predstavlja svojevrsni globani forum za sve zainteresovane strane (predstavnike vlade, odnosno vazduhoplovnih vlasti, predstavnike industrije, kao i predstavnike zainteresovanih organizacija) na kom se govori o aktuelnim kretanjima u međunarodnom vazdušnom sobraćaju. Takođe, ova konferencija služi i kao korisna platforma za unapređenje saradnje i dijaloga između regulatornih organa i industrije, kao i drugih zainteresovanih strana.
 
 

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

  Komentari

  Ne

  Ovi bas znaju da izaberu lokaciju, osecam da ispotpisuju sve za 15 min I posle tri dana zabave.

  Odgovori
  ni

  Sto se cudis. Pa i prdonje po Balkanu idu po finim mjestima da se kobajagi dogovaraju …

  Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

  Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

  Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

  Ostavite odgovor

  Najnoviji komentari

  altec na: [POSLEDNJA VEST] Srbiji nastavljene isporuke lakih višenamenskih helikoptera H145M: „Pegazi“ dobijaju svoj treći Erbas

  Primer: Desi se saobracajna nesreca, biciklistu je udario vozac automobila, 30km od centra Beograda, potrebno je pacijenta hitno odvesti u sok sobu. Dezurni HEMS helikopter, ako vec nije negde, moze da dodje tamo na lice nesrece za manje od 10min. Ako uracunamo stabilizaciju i transport lica do helikoptera.. neka to traje 15min.. i let do…

  23. Jul 2024.Pogledaj

  Srbofil na: [POSLEDNJA VEST] Srbiji nastavljene isporuke lakih višenamenskih helikoptera H145M: „Pegazi“ dobijaju svoj treći Erbas

  @altec Nisam primetio da je bilo prigovora na organizaciju i izvođenje hitnog medicinskog transporta unutar HJ MUPa, tako da ne vidim potrebu za zasebnom službom. Što se vojske tiče, lovački/jurišni zadatak predviđa i dežurnu STS ekipu, pretpostavljam da je to primarna namena 3 H145m na Batajnici.

  23. Jul 2024.Pogledaj

  goran na: Emanuel Makron najavio posetu Srbiji i finalizaciju vojnih ugovora odgovarajući na pitanje o Rafalima

  Glupost. A Jadar je dupli rudnik, za razliku od Nemačkog I Portugalskog projekta gde je potreban silan i fizički i hemijski rad da se dodje do Litijuma. U Jadru eksploatacijom minerala Bora dobija se kao nusproizvod Litijum. Dakle vadi se Bor, malo komplikovanije od peska, a dobija se i Litijum. Priča sa Francuzima i Nemcima…

  23. Jul 2024.Pogledaj