BEG airport status
LYBE 0820:30 Z VRB°01KT 0250 R12/0350N R30/0300N FG VV002 03/03 Q1017 NOSIG=
Air Serbia Ground Services obnavlja sertifikate

Air Serbia Ground Services obnavlja sertifikate

BEOGRAD – Kompanija Air Serbia Ground Services (ASGS), privredno društvo u vlasništvu Er Srbije, dobilo je sertifikat za Integrisani Sistem Menadžmenta. Time ASGS postaje prvo društvo koje posluje u oblasti vazdušnog saobraćaja na teritoriji Republike Srbije, a koje je sertifikovano za ovaj sistem kvaliteta.

 
 
air_serbia_ground_services2
 
 
Vodeća svetska kompanija za kontrolisanje, verifikaciju, ispitivanje i sertifikaciju – SGS, donela je rešenje da se produži važnost sertifikata koji se odnose na Sistem menadžmenta kvalitetom (ISO 9001:2008), Sistem menadžmenta životnom sredinom (ISO 14001:2004), kao i Sistem menadžmenta zaštitom zdravlja i bezbednošću na radu (OHSAS18001:2007). Svaki od ovih sistema se odnosi na poslove prihvata i otpreme aviona, putnika, prtljaga, robe i pošte i pružanja pratećih usluga zemaljskog opsluživanja i usluga špedicije u vazdušnom saobraćaju. Kompanija SGS koja je priznata kao globalni reper za kvalitet i integritet, posluje kao mreža sa preko 1.650 predstavništava i laboratorija širom sveta i ima uticaja na formiranje globalnih standarda, a registrovana je još 1919. godine u Ženevi, navodi se u saopštenju nacionalnog avioprevoznika:

– Kroz primenu međunarodnih standarda Air Serbia Ground Services u potpunosti razume potrebe i očekivanja svojih korisnika i teži da ih ostvari, efikasno koristi resurse i može da upravlja rizicima, što svakako ukazuje na to da potencijalni i sadašnji korisnici mogu očekivati izvrsnu uslugu. Pored toga, prednost korišćenja ovih standarda za sistem menadžmenta donosi pogodnosti kroz razmenu iskustva na globalnom nivou i primenu dobrih primera iz prakse jer svaki usvojeni standard funkcioniše po principu stalnog unapređenja i napredovanja, kažu u kompaniji.

Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije, je ovim povodom izjavio:

– Ponosni smo na to što je ASGS kroz proces sertifikacije uspešno našao potvrdu visokog nivoa usluga koje pruža. Er Srbija je usredsređena na postizanje i pružanje visokog kvaliteta usluga u cilju zadovoljenja svih potreba svojih putnika. ASGS je još jednom dokazao da svi delovi naše organizacije teže istom cilju i da smo na pravom putu da taj cilj i zajedno ostvarimo.“

Kompanija Air Serbia Ground Services, koja se bavi prihvatom i otpremom aviona, putnika i prtljaga, robe i pošte osnovana je 2003. godine pod imenom SU-PORT, a njegov osnivač bio je „Jat Airways“. Nakon što je kompanija Etihad Airways ušla u vlasničku strukturu nacionalnog avioprevoznika i nastanka Air Serbia, SU – PORT menja naziv u Air Serbia Ground Services.
 
 

  Komentari

  Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

  Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

  Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

  Ostavite odgovor

  Najnoviji komentari

  Kontrolor zime na: Prva javna razmena stavova Sindikata kontrolora i SMATSA-e; DCV pokrenuo vanredni inspekcijski nadzor

  Srbislave, 35 godina letenja i 7800 sati naleta. Kad se to podeli na godine to je 222 sata godisnje, nedeljno 4.3 sata. Ja bih ipak rekao da ne mozete da komentarisete posao u koji se ne razumete, a narocito ne posao koji zahteva u jednom danu vise sati koncentracije nego sto ste vi na svom…

  08. Dec 2019.Pogledaj

  Yoda na: [POSLEDNJA VEST] Danas u Srbiju sleću helikopteri Mi-35M namenjeni Vojsci Srbije

  @ peruni VI to implicitno sugerišete da se opremamo na način kao što npr. Amerika kupuje rusku tehniku za avganistansku vojsku, samo sa tom razlikom što za nas ide iz našeg džepa/budžeta?

  08. Dec 2019.Pogledaj

  Banja Luka na: [POSLEDNJA VEST] Danas u Srbiju sleću helikopteri Mi-35M namenjeni Vojsci Srbije

  Smatrate da KA-52 u osnovnoj varijanti košta koliko i Mi-35 koji smo mi nabavili, pa "nema logičnih razloga za nabavku Mi-35"? Molim Vas navedite svoj izvor koji se tiče cijena letjelica? Kolika je cijena Mi-28 u aktuelnoj varijanti kada se kupuje nov? Da li je Mi-28 ipak nešto skuplji od Mi-35? Da li je Ka-52…

  08. Dec 2019.Pogledaj

  Skyman na: Prva javna razmena stavova Sindikata kontrolora i SMATSA-e; DCV pokrenuo vanredni inspekcijski nadzor

  Dovoljno velika! Da li je to pitanje svih pitanja? Uvek se to na kraju potegne kao najvažnije pitanje. Čim ih neko plaća koliko ih plaća znači da zavređuju svaki dinar. A budi ubeđen, da vazduhoplovne kompanije koje daju pare, nisu ni malo sentimentalne i bolećive prema njima.

  08. Dec 2019.Pogledaj

  Alen Šćuric Purger na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Brze reakcije Air Serbie

  Postoji shuttle za Nis iz Beograda, ali ga nije uvela Tesla nego Niski aerodrom. I to je jedina linija. Mislim da ni neide iz Tesle nego samo iz centra Beograda. On sluzi feedanju Nisa ne Beograda. Ako moze Nis, zasto ne moze 20 puta veci Beograf?

  08. Dec 2019.Pogledaj

  Send this to a friend