BEG airport status
LYBE 2003:00 Z 240°06KT CAVOK 06/03 Q1025 NOSIG=
Video intervju: Šta najiskusniji operater dronova u Srbiji misli o prvom pokušaju regulacije DCV-a Poziranje tokom letenja. Veština za precizno i bezbedno upravljanje dronovima ne stiče se preko noći / Foto: Dragan Trifunović

Video intervju: Šta najiskusniji operater dronova u Srbiji misli o prvom pokušaju regulacije DCV-a

Prvi pokušaj Direktorata Civilnog Vazduhoplovstva da uredi korišćnje bespilotnih vazduhoplova započeo je debatu u zajednici kako hobista tako i komercijalnih operatera ovih letelica.

Prve reakcije govore u prilog predloga Pravilnika dok su neki komentari da je draft i liberalniji od sličnih dokumenata u regionu.

Budući da se najveći broj ovakvih letelica profesionalno koristi u svrhe snimanja raznih vrsta sadržaja iz vazduha (spotovi, reklame, filmovi) Tango Six je prvu reakciju dobio od možda najvećeg i najiskusnijeg operatera, Dragana Trifunovića, vlasnika firme Helivideo kojoj je ovo jedina delatnost.

Skupa oprema, velika odgovornost / Foto: Dragan Trifunović
Skupa oprema, velika odgovornost / Foto: Dragan Trifunović

– Želeo bih da nas ljudi, pa i zakon, ne percipiraju kao teroriste, potencijalnu opasnost ili ne znam ni ja šta. Neki incidenti koji su dobili veliki publicitet u javnosti nikako ne odgovaraju realnom stanju stvari. Mi smo registrovani za ovu delatnost kao firma, plaćamo porez, odgovorni smo prema sebi i svojim klijentima. – objašnjava Trifunović.

Dragan Trifunović ispričao nam je detaljnije šta misli o novom predlogu Pravilinika, koje su mu pohvale i kritike i ekskluzivno za Tango Six najavio je i skoro formiranje udruženja operatera ovih letelica. Pogledajte naš intervju sa njim:

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Alen Šćuric Purger na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Dubrovnik najuspješniji aerodrom regije

Upravo tako. A330 bi mogao sletjeti na SPU, no ako želi poletjeti morao bi uzeti gorivo do Zagreba ili nekog drugo aerodroma, pa tamo puniti gorivo. A to poskupljuje operacije i čini ih neisplativim u današnje vrijeme.

19. Sep 2019.Pogledaj

dax na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Dubrovnik najuspješniji aerodrom regije

Air Serbia je već duže vreme pod velikim pritiskom sa svih strana. Air France i KLM/Transavia su otvorili letove tamo gde je do sada Air Serbia radila fidanje njigovih habova u Parizu i Amsterdamu. Na letu BEG-JFK ih svi veliki evropski igrači lome damping cenama. Aeroflot razvaljuje ka Moskvi/Aziji. Turkish ka Istanbulu. Eurowings otvara uskoro…

19. Sep 2019.Pogledaj

Miloš77 na: Višenamenski borbeni avion Su-30, univerzalni član familije Flankera

Isto sam i ja čitao što se lobiranja tiče. Jedno je sigurno- teško ih je zadovoljiti kad je pazar u pitanju jer imaju iskustva sa svima a to i kotiste da se cenjkaju. Hoću da kažem da ako Indijac ponovo kupi R-77 onda bih je i ja uzeo. Drugo, sama ta raznolikost i šarenilo se…

19. Sep 2019.Pogledaj

JU240 na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Dubrovnik najuspješniji aerodrom regije

Alene, nećemo sad zamenu teza. Prvo je bilo: 'Prelazak granice i vožnja trajektom je tlaka', a posle: 'Aerodrom je blizu'. Ali je, Alene, preko granice, i posle trajekta. A šta ćemo sa domaćom i najlegitimnijom mogućom linijom Banjaluka - Trebinje? To bi u svakoj, ali u svakoj zemlji sa takvom geografijom postojalo. Bez izuzetka. E,…

19. Sep 2019.Pogledaj

Alen Šćuric Purger na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Dubrovnik najuspješniji aerodrom regije

Da, to je stvarno mjerljivo, Dubrovnik i Trebinje. U stvari ste u pravu. U regiji ima nekih stotinjak mjestačca od 25.000-100.000 koji nemaju aerodrome. Odmah svakom aerodrom napravit. Bez obzira jel par desetaka kilometara u okolici ima aerodrom. Ma što je milijarda EUR za izradnju tih 100 aerodroma i 200 milijuna godišnje za operiranje. Jel…

19. Sep 2019.Pogledaj

Send this to a friend