BEG airport status
Nova Alitalia počela sa radom: Predstavljen strateški plan

Nova Alitalia počela sa radom: Predstavljen strateški plan

BEOGRAD – Juče je u Rimu predstavljen strateški plan za novu Alitaliju uz jasnu opredeljenost novog izvršnog tima i strateških investitora za temeljne promene u kompaniji. Nova Alitalija počela je sa radom 1. januara 2015. godine, nakon realizacije investicije Etihad ervejza i postojećih vlasnika udela u Alitaliji.

 
 
1407760949006-AFP-532293363
 
 
Na jučerašnjem sastanku Upravnog odbora nove kompanije Alitalija, koja je počela sa radom 1. januara 2015. godine, nakon realizacije investicije Etihad ervejza i postojećih vlasnika akcija u Alitaliji, ratifikovana je poslovna strategija kompanije. Njene osnovne elemente juče su u Rimu predstavili Luka di Montezemolo, predsednik Alitalije, Silvano Kasano, generalni direktor Alitalije i Džejms Hogan, predsednik i generalni direktor Etihad grupe i potpredsednik Alitalije.

U operativnom smislu, mreža predviđena novom strategijom kompanije podrazumeva tri čvorišta u Italiji: Aerodrom Malpensa u Milanu će pojačati dugolinijske letove, dok će aerodrom Linate u Milanu poboljšati povezanost sa čvorištima partnerskih aviokompanija. Aerodrom Fiumićino u Rimu će pojačati dugolinijske letove i nastaviti da širi kratkolinijske i srednjelinijske letove kako bi se održao značaj na italijanskom tržištu.

Redovi letenja širom mreže biće optimizovani tako da omoguće bolju povezanost, kao i veći broj kod šer letova sa postojećim i novim partnerima. Nove linije iz Rima uključuju Berlin, Dizeldorf, San Francisko, Meksiko Siti, Santjago (Čile), Peking i Seul, uz povećan broj letova za Njujork, Čikago, Rio de Žaneiro i Abu Dabi. Alitalija će takođe dodati ukupno 13 letova nedeljno sa Malpense u Milanu, uz svakodnevne letove ka Abu Dabiju, četiri leta nedeljno ka Šangaju i dodatne letove ka Tokiju.

Takođe, biće unapređena povezanost sa čvorištem Etihad ervejza u Abu Dabiju putem svakodnevnih letova iz Venecije, Milana, Bolonje i Katanije, kao i dodatnih letova iz Rima, koji omogućavaju dalju povezanost sa Bliskim istokom, Afrikom, indijskim potkontinentom, jugoistočnom Azijom, Kinom i Australijom. Venecija će biti jedini italijanski aerodrom, pored Fiumicina u Rimu i Malpense u Milanu, sa koga će Alitalija leteti za Abu Dabi dugolinijskim avionima.

Dok se ispituju dalje mogućnosti za produbljivanje saradnje sa članicama Skajtima (SkyTeam), naročito sa Er Frans/KLM i Delta Erlajnsom, postojaće i značajno novo partnerstvo sa Er Berlinom i NIKI, kao i poboljšana povezanost sa Etihad ervejzom. Takođe, u planu je i bliža saradnja sa Er Srbijom i aviokompanijom Etihad ridženel. Ova partnerstva će povećati mogućnost izbora za klijente na mnogim tržištima.
 

Flota

 
Takođe, kada se priča o novom strateškom planu i novim linijama, jedno od prvih pitanja koje se nameće jeste organizacija flote nove kompanije. Alitalija i Etihad ervejz, kao i njihovi partneri, ispituju mogućnosti za poboljšanje efikasnosti zajedničke flote. Na primer, Alitalija je u procesu premeštanja 14 Erbas A320 aviona u Er Berlin, kao i razmatranja opcija sa Etihad ervejzom za kupovinu dodatnih širokotrupnih aviona za Alitaliju. Alitalija će takođe imati priliku da dobije avione iz postojeće narudžbine Etihada.

– Revitalizovana Alitalija koju zamišljamo i koju smo počeli da gradimo će biti značajno preimućstvo za ovu državu i pokretač rasta našeg turizma i poslovanja. – rekao je Luka di Montezemolo, predsednik Alitalije. – Energija, strast i stručnost koju sam uočio u Alitaliji proteklih nedelja ne ostavljaju mesta sumnji da će aviokompanija koju danas predstavljamo ponovo postati vrhunska italijanska aviokompanija, priznata širom sveta. Zbog toga verujem da su ljudi u Alitaliji stub istorije čije pisanje započinjemo. – zaključio je on.

I generalni direktor Etihada i potpredsednik Alitalije, Džejms Hogan, rekao je da su brze, odlučne promene jedino što dolazi u obzir na tržištu koje je i dalje opterećeno krizom u evrozoni koja je u toku, i dodao da su glavni investitori Alitalije postavili jasan rok po kome je predviđeno da će ova aviokompanija dostići profitabilnost do 2017. godine.
 
 

  Komentari

  Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

  Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

  Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

  Ostavite odgovor

  Najnoviji komentari

  POW/LJPZ na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Letove ima samo šest aerodroma regije

  Alen:bit će sve u redu,preguraćemo i ovo.Najvažnije od svega jeste da je sve dobro dok nam je koža sirova.Pozdrav.

  25. Mar 2020.Pogledaj

  PeroZ na: Vazdušni sukob iznad Idliba, masovna primena borbenih bespilotnih letelica, obaranje sirijskih aviona i dejstva sistema PVO

  @AL-41F1 Indijski MiG-21 pogođen raketom SD-10A lansiranom sa pakistanskog JF-17 Block 2 pao je na pakistansku stranu granice a ne na indijsku stranu granice. Sa svim svojim ne lansiranim raketama i sa ostacima SD-10A koja ga je pogodila. Pakistanski avion JF-17 koji je bio izravni akter toga na nosu sada ima "naljepnicu" srušenog MiG-21. AMRAAM…

  25. Mar 2020.Pogledaj

  PeroZ na: Vazdušni sukob iznad Idliba, masovna primena borbenih bespilotnih letelica, obaranje sirijskih aviona i dejstva sistema PVO

  @ Banja Luka Autor ne teksta nego prezentacije je kineski zrakoplovni časnik koji je izravno sudjelovao na toj vježbi 2015. godine a prezentaciju je održao na jednom kineskom sveučilištu. Ima zanimljivih slajdova naravno popraćenih tektom na kineskom pismu. Ovo što imaš na linkovima koje si naveo je samo vrh ledene sante sa te prezentacije. O…

  25. Mar 2020.Pogledaj

  Beduin na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Letove ima samo šest aerodroma regije

  Alene, nije vrijeme za kukanjem. Sad je vrijeme kad se radi apsolutno sve da postkoronu docekas na nogama

  25. Mar 2020.Pogledaj

  Miloš77 na: [ANALIZA] Kako bi Belorusija mogla pomoći Srbiji u obnovi raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva

  Its incredible to see a medium range missile attached to tips of the wings of this light/medium fighter, while much lighter Aim-9X hanging under wings :-) I always found this impressive!. It doesn't even look too bad at all. Can you imagine MiG or even quite larger Sukhoi carrying R-27 or R-77 on wing tips.…

  25. Mar 2020.Pogledaj

  Send this to a friend