BEG airport status
„Etihad Aviation Group“ imenovao novi menadžment: Džejms Hogan nije više direktor Etihad ervejza Na Hoganovo mesto dolazi Peter Baumgartner / Foto: Arabioan Business

„Etihad Aviation Group“ imenovao novi menadžment: Džejms Hogan nije više direktor Etihad ervejza

Bord direktora „Etihad Aviation Group“ kojim predsedava Mohamed Mubarak Al Mazruei objavio je novu strukturu menadžmenta ove grupe, koja je formalno osnovana u Abu Dabiju 2014. godine, saopštio je Etihad ervejz (Etiad Airways).

Džejms Hogan, koji je od septembra 2006. godine predsednik i generalni direktor Etihad ervejza, imenovan je za predsednika i generalnog direktora „Etihad Aviation Group“.

Peter Baumgartner preuzeće funkciju generalnog direktora Etihad ervejza.  

– Peter ima bogato iskustvo u različitim aspektima avijacije. Pridružio se Etihad ervejzu u aprilu 2015. godine nakon rada u avio-kompaniji „Swiss International Air Lines“. Upravljao je naporima avio-kompanije za vreme perioda brzog rasta, kako u pogledu komercijalne ekspanzije tako i u uvođenju novih proizvoda i usluga – rečeno je u Etihadu.

Generalni direktor zadužen za partnere u kojima Etihad ima udeo u vlasništvu, Bruno Mateu, upravljaće „identifikacijom i realizacijom zajedničkih benefita strateških partnera“ avio-kompanije.

– Mateu se pridružio Etihad ervejzu 2014. godine na novootvorenoj poziciji operativnog direktora zaduženog za partnere u kojima Etihad ima udeo u vlasništvu. Ova funkcija je unapređena u poziciju generalnog direktora u skladu sa važnošću koja se pridaje partnerstvima. Mateu ima skoro 30 godina iskustva na visokim pozicijama u menadžmentu u globalnoj avio industriji, od čega poslednje dve decenije u avio-kompaniji „Air France – KLM“ – saopštio je bliskoistočni prevoznik i podsetio da je strategija partnerstava donela prihode od 1,4 milijardi dolara i više od pet miliona putnika na letovima Etihad ervejza u 2015. godini.

Osim njih, na važnim funkcijama unutar „Etihad Aviation Group“ biće i Džejms Rigni, finansijski direktor grupe, Kevin Najt, direktor za strategiju i planiranje, Rej Gamel, direktor za ljudske resurse i učinak, Robert Veb, direktor informacionih tehnologija Grupe.

Generalni direktor „Etihad Aviation Group“, Džef  Vilkinson, imenovan je na ovu funkciju sa postojeće pozicije višeg potpredsednika za tehniku.

– Poseduje više od 15 godina iskustva u rukovođenju, od čega osam godina u Etihad ervejzu, kome se pridružio 2006. godine. Etihad ervejz inženjering je postao kompanija u punom vlasništvu Etihad ervejza  2014. godine, nakon preuzimanja kompanije „Abu Dhabi Aircraft Technologies“. Danas, Etihad ervejz inženjering obezbeđuje konstrukcije vazdušnih letelica i usluge održavanja komponenata, zajedno sa sektorima Upravljanje lancem snabdevanja i Dizajn inženjering, za avio-kompaniju Etihad ervejz, partnere u kojima Etihad ima udeo u vlasništvu i druge avio-kompanije – nevodi Etihad.

Etihad ervejz u proteklih nekoliko godina stalno evoluira u „Etihad Aviation Group“, kažu u kompaniji i navode da je to najviše uticalo na promenu upravljačke strukture.

– Na taj proces je uticalo osnivanje novih kompanija u koje spadaju „Etihad Airways Engineering“, „Etihad Global Cargo Management Company“, „Global Loyalty Company“, „Hala Abu Dabi“ i „Etihad Airport Services“ – izjavio je Al Mazruei, predsednik Borda direktora ove Grupe.

On je naveo i da je i akvizicije manjinskih vlasničkih udela u avio-kompanijama Alitalija, Er Berlin, Er Srbija, Er Sejšeli, Etihad ridženel, koja posluje pod nazivom Darvin erlajn, Džet ervejz i Virdžin Australija, takođe uticao na rad cele Grupe.

U kompaniji kažu da je „Hala Groupe“ osnovana za poslove u različitim sektorima industrije putovanja i gostoprimstva.

– Ona će osigurati koordinisan pristup koji donosi jaku komercijalnu vrednost za Etihad ervejz, Abu Dabi i partnere u kojima Etihad ima udeo u vlasništvu kroz „Global Loyalty Company“, „Group Brand“, „Marketing teams“, „Hala Travel Management – HTM“, „Hala Abu Dhabi“ i „Etihad Holidays“. Proces selekcije za ovu poziciju je još u toku – poručuju iz Etihada.

Hogan je dodao i da je Etihad ervejz profitabilan i ima radnu snagu koju čini više od 20.500 ljudi i više od 140 različitih nacionalnosti, od čega su više od 3.000 njih državljani Ujedinjenih Arapskih Emirata.

– Etihad ervejz nije više kompanija za sebe. „Etihad Aviation Group“ zapošljava više od 27.000 ljudi. Nova upravljačka struktura će nam omogućiti da maksimizujemo mogućnosti za rast, stvaranje prihoda i kontrolu troškova na mnogo većoj skali – objasnio je Džejms Hogan, saopštio je Etihad ervejz.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Dina Đorđević Novinarka, Zamenica glavnog i odgovornog urednika dina.djordjevic@tangosix.rs

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Cinik na: Višenamenski borbeni avion Rafal: Od nedostatka porudžbina do navale naručilaca

Istorija se ponavlja, početkom 20 veka u Kraljevini Srbiji je bila velika debata oko nabavke novih topova za srpsku vojsku, u igri su bili Krupp, Škoda i Francuzi i izbor je pao na francuske Schneider topove i ispostavilo se da je to bio pun pogodak i sa tehničkog i sa vojnog i sa političkog stanovišta.…

13. Apr 2024.Pogledaj

Miloš77 na: Višenamenski borbeni avion Rafal: Od nedostatka porudžbina do navale naručilaca

@Petrovic Dusan Rusija je uz sankscije razvila i zapocela serijsku proizvodnju Su-57 i Ohotnik S70 koji su letelice potpuno nove generacije koju nijedna Evropska zemlja nije do sada razvila i isti jos uvek modernizuju svoje avione iz Osamdesetih kao sto su Rafal i EF2000. Uz to lako pravi moderinizovane Suhoje 35/34/30SM isto kao sto i…

13. Apr 2024.Pogledaj

Miloš77 na: Višenamenski borbeni avion Rafal: Od nedostatka porudžbina do navale naručilaca

Su-35 ima 70% zapadnih delova :-) izuzetno precizna procena jednog ovdasnjeg "eksperta", proroka, i "obozavaoca" ruske vojne opreme. Boze me sacuvaj. Sve sto valja iz Rusije je zapadno, a sto ne valja je 100% rusko. Znaci ruka vojska je bar 70% super po tebi :-) ..Eto kad se zezamo vec...:-)

13. Apr 2024.Pogledaj

Feline na: Renoviranje manevarskih površina i održavanje piste na aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u toku

@Aleksandar O kakvim to “domaćim zadacima” i “ocenjivanju” je reč? Pa još i “mi govor”. Takva frazeologija je prvo dovela na vlast AV a sve vreme ga održava u sedlu. Biće Rafali, F16 nije dovoljan dobar, niti je u ponudi.

12. Apr 2024.Pogledaj

Gandalf na: Vučić: Potpisivanje ugovora za Rafale u naredna dva meseca

Srbija 70 % nabavlja od sopstvene proizvodnje. Stoga nam u dođe jeftinije. Srbija proizvodi sve osim aviona lovaca i dalekometnog i srednjeg PVO. Vi nabavljate strano i skuplje. Tako da tvoja ekonomska analiza je dostttttta netačččna.

12. Apr 2024.Pogledaj