BEG airport status
Koncesija „Nikole Tesle“: Ni danas nema odluke o pobedniku – novi rok je 5. januar Ovo sada postaje baš neozbiljno / Foto: Aerodorm "Nikola Tesla"

Koncesija „Nikole Tesle“: Ni danas nema odluke o pobedniku – novi rok je 5. januar

Uprkos najavama kako premijerke tako i predsednika da ćemo danas imati odluku o izabranom pobedniku nadmetanja za koncesiju nad Aerodromom „Nikola Tesla“, rok je večeras ponovo pomeren – za 5. januar sledeće godine.

Kako stoji u generičkom objašnjenju Vlade Srbije i beogradskog aerodroma, odabir najbolje ponude produžen je zbog „naknadno primljenih podataka i potrebe za njihovim pojašnjenjem radi kvalitetnije analize istih.“

Podsetimo, prvobitan datum odlučivanja o najboljoj koncesionoj ponudi bio je 25. decembar, pri čemu je rok naknadno produžen na 29. decembar zbog praznika u državama u kojima sedište imaju svi ili pojedini kvalifikovani ponuđači.

Iako se očekivalo da će svih pet konzorcijuma predati svoje koncesione ponude za „Nikolu Teslu“, Kineski konzorcijum odustao je od nadmetanja, te su se u finalnom izboru našle svega četiri ponude.

Takođe, početkom meseca premijerka Ana Brnabić potvrdila je da će Ugovor i aneksi za koncesiju beogradskog aerodroma biti transparentni i javni, dok je ministarka Zorana Mihajlović rekla da bi celokupna transakcija trebalo da bude gotova u prvih nekoliko meseci naredne godine.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Marta Lutovac Zamenica glavnog i odgovornog urednika marta.lutovac@tangosix.rs

Komentari

mt

Шта ли ови муте…

Odgovori
Go

Možda su oni mislili po julijanskom kalendaru? Ili nisu još legle pare na Malti?

Šalu na stranu, drago mi je da su naši učili na greškama koje su pravljene u Zagrebu. Umesto da pričaju da neće biti aneksa, premijerka ih unapred najavljuje. In your face hejteri i pljuvači!

Odgovori
Sa

A zasto uopste ide u koncesiju ? Primetili ste letos asfaltiran prilaz, koji je godinama bio u rupama.
Ovde ce biti debele provizije, treba to sve podeliti, a za raju povecanje taksa…..

Odgovori
Vl

Legenda kaže da je čak i Ivkova slava kraće trajala od Koncesije ANT.

Odgovori
Su

05.01.2018. – Odluka o izboru koncesionara za beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ neće biti doneta ni danas, poslednjeg dana raoka, nezvanično saznaje B92.

Opet? Ovde nesto debelo ne stima, ili neko olako postavlja nerealne rokove, ili se stavovi u komisiji veoma razlikuju, ili se nesto namesta I trazi alternativni pristup realnosti…

Odgovori
Vl

Kad tad će morati da se objavi šta je realnost. I Ivkova slava ima svoj kraj.

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Svarog na: [RAT U UKRAJINI] Rusi od početka godine upotrebili na hiljade vođenih avio-bombi, na ratištu se pojavili FPV dronovi otporni na elektronsko ometanje, vojnu pomoć Ukrajini poslalo i Kosovo

@Dusan Petrovic Dijelovi rakete poslije eksplozije nisu dokaz obaranja.Kao sto buster raketnog motora iskandera koji je uletio u stan nekom gruzijcu u goriju 2008-e nije dokaz obaranja iskandera u gruziji.

28. Mar 2024.Pogledaj

max na: Hrvatska potpisala ugovor za nabavku dva nova vatrogasna aviona DHC-515 „Firefighter“

@Ljuba kakve veze pomoc Ukrajini ima veze sa bilo čime navedenim? Plus zašto bi pomoc napadnutoj zemlji po povelji UNa u bilo kojem kontekstu bila loša stvar?

28. Mar 2024.Pogledaj

max na: Hrvatska potpisala ugovor za nabavku dva nova vatrogasna aviona DHC-515 „Firefighter“

Jeste li kad gledali kako izgleda gašenje požara? Zavlače se u uske usjeke, izmedju drveća, dalekovoda. Cilj je ispustiti vodu čim bliže požaru jer ako je bacate iz visine pretvori se u izmaglicu koja nema nikakvu svrhu. Potpuno neizvedivo po noći osim na nekom ravnom platou za trening/marketing da takva mogućnost postoji.

28. Mar 2024.Pogledaj

Topčider na: [RAT U UKRAJINI] Rusi od početka godine upotrebili na hiljade vođenih avio-bombi, na ratištu se pojavili FPV dronovi otporni na elektronsko ometanje, vojnu pomoć Ukrajini poslalo i Kosovo

@Nenad(original,iz Srbije) https://www.oryxspioenkop.com/2022/02/attack-on-europe-documenting-equipment.html?m=1 Mislis ovoliko "dobro"ide putinovoj vojsci sa 20 posto osvojene teritorije i par poljana po 100 kvadratnih metara...Nemoj meni samo da prodajes inostranstvu zutu stampu,to mozes u tvom krugu ljudi sa istim ubedjenjima i imaginacijama.Inace,Oryx je medjunarodno nezavisan i priznat portal koji skuplja podatke sa terena i belezi samo verodostojne podatke o unistenju…

28. Mar 2024.Pogledaj

Dejan na: Hrvatska potpisala ugovor za dodatnih 8 helikoptera UH-60M

Vitalni dijelovi su oklopljeni i bez dodatnog oklopa.

28. Mar 2024.Pogledaj