[RAT U UKRAJINI] Jesen i zima neće smanjiti intenzitet borbenih dejstava, Britanija šalje helikoptere, vojna pomoć Ukrajini ubrzano smanjuje zalihe zapadnih armija

25. nov 2022

Lokid Martin prikazao prvi F-16 Blok 70

24. nov 2022

[ANALIZA] Kako je raketa sistema PVO S-300 ukrajinske protivvazduhoplovne odbrane završila u Poljskoj?

22. nov 2022

[FOTO-REPORTAŽA] USS George H.W. Bush: Već drugi američki nosač ove godine u Splitu

21. nov 2022

[RAT U UKRAJINI] Još jedan masovni raketni udar na Ukrajinu, raketa protivvazduhoplovne odbrane Ukrajine pala u Poljsku

18. nov 2022

Hrvatsko ratno vazduhoplovstvo započelo obuku na avionima Rafal, da li će Hrvatska Ukrajini poslati helikoptere Mi-8?

17. nov 2022

Kompanija PR-DC predstavila koncept svoje nove besposadne letelice na mlazni pogon

16. nov 2022

Rebalans budžeta Srbije za 2022. godinu: Nastavak velikih finansijskih ulaganja u naoružanje i opremu Vojske Srbije

15. nov 2022

[RAT U UKRAJINI] Povlačenje Rusa iz Hersona, ruski dronovi u akciji, da li su na vidiku mirovni pregovori?

11. nov 2022

Vučić za Pink: Naručili smo ruske sisteme za protivelektronska dejstva Repelent i Krasuha, o Rafalima ćemo pričati nakon isporuke Mistrala

10. nov 2022

Rumunija potpisala ugovor za još 32 polovna F-16, bugarski parlament odobrio kupovinu dodatnih 8 novih Block 70

9. nov 2022

[POSLEDNJA VEST] Srbiji isporučena još jedna Super Puma, „Hotel Juliet“ sleteo na „Nikolu Teslu“

8. nov 2022

Hrvatska konačno kupuje PVO sisteme, analiziramo ponudu i dajemo preporuku

8. nov 2022

MBDA Srbiji ne isporučuje plaćene rakete Mistral 3 dve godine, „komercijalni dron“ onesposobljen je zbog kršenja NOTAM-a, nove borbene modifikacije domaćih dronova

7. nov 2022

[RAT U UKRAJINI] Napad na brodove Crnomorske flote, Slovenija donirala tenkove, Ukrajina uskoro dobija i zapadne borbene avione?

4. nov 2022

Vojska Srbije prinudno prizemljila „komercijalni dron“ na jugu Srbije: Sa kojim anti-dron sistemima trenutno raspolaže Vojska Srbije?

3. nov 2022

Prvi let modernizovanog helikoptera Ka-32A11BC

2. nov 2022

Mogu li srpski MiG-ovi 29 obarati dronove sa Kosova i zbog čega se Večernje Novosti sprdaju sa osetljivom bezbednosnom situacijom na jugu?

1. nov 2022

Hrvatski mediji: „Zrakoplovno-tehnički centar na rubu propasti“

1. nov 2022

Slovenija najverovatnije nabavlja protivpožarne avione AT-802

31. okt 2022
[POSLEDNJA VEST] MUP raspisao konkurs za školovanje troje kadeta, budućih pilota helikoptera Helikopterske jedinice
Novi koncept školovanja MUP-ovih pilota počinje ove godine, mesta ima za troje kandidata. Država pokriva sve troškove školovanja / Foto: Dušan Atlagić, Tango Six

[POSLEDNJA VEST] MUP raspisao konkurs za školovanje troje kadeta, budućih pilota helikoptera Helikopterske jedinice

Kako je Tango Six prvi javio pre dva dana, Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je danas konkurs za školovanje budućih pilota helikoptera Helikopterske jedinice kroz novouspostavljenu saradnju sa Ministarstvom odbrane.

Кonkurs je otvoren od 2. do 31. marta i objavljen je na internet stranicama Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs i Vojne akademije www.va.mod.gov.rs, gde se zainteresovani kandidati mogu informisati o svim detaljima i uslovima konkursa, saopštili su iz MUP-a.

– U školskoj 2022/2023. godini primaju se tri kadeta na studijski program Osnovne akademske studije Vojno vazduhoplovstvo, a kandidati treba da ispunjavaju opšte i posebne uslove konkursa.

Između ostalog, neophodno je da su kandidati državljani Republike Srbije sa prebivalištem u Srbiji, da imaju manje od 21 godine, da su završili četvorogodišnju školu tehničke struke ili gimnaziju, da su tokom svih godina školovanja ostvarili najmanje vrlo dobar uspeh.

MUP će leteti najmoderniju helikoptersku flotu u zemlji / Foto: Dušan Atlagić, Tango Six

Prijava na konkurs podnosi se Ministarstvu unutrašnjih poslova, Sektoru za ljudske resurse, Bulevar Zorana Đinđića 104, 11070 Novi Beograd, direktno ili putem pošte sa naznakom „Za konkurs za prijem u Vojnu akademiju“.

Sve informacije u vezi sa konkursom mogu se dobiti svakog radnog dana, u periodu od 13 do 15 časova na telefon 011/274-0000, lokal 402-81.

Školovanje u Vojnoj akademiji ima strukturu osnovnih akademskih studija prvog stepena u trajanju od četiri godine. Posle završetka školovanja, kadeti stiču visoko obrazovanje i stručno zvanje diplomirani inženjer mašinstva.

Za vreme školovanja kadeti stanuju u internatu, tokom školovanja Ministarstvo unutrašnjih poslova obezbeđuje im stipendiju, koja na mesečnom nivou iznosi oko 50.000 dinara, a troškove školovanja snose Ministarstvo odbrane Republike Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, na osnovu ugovora kojim se regulišu međusobne obaveze.

Nakon uspešno završenog školovanja u Vojnoj akademiji, kadeti stiču mogućnost prijema u radni odnos u Ministarstvo unutrašnjih poslova – Helikoptersku jedinicu, na radno mesto profesionalni pilot, na određeno vreme u svojstvu pripravnika, a nakon isteka pripravničkog staža i položenog stručnog ispita, primaju se u radni odnos na neodređeno vreme. – navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters=1 counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs