Novi sistem raspoznavanja „svoj-tuđ“ prvi put uočen na avionima MiG-29SM+ srpskog RV i PVO

1. maj 2024

Tokom vežbe “Vihor 2024“ RV i PVO baziralo svoje letelice i na aerodromu Dubinje kod Sjenice

30. apr 2024

[RAT U UKRAJINI] Tajna isporuka američkih raketa ATACMS, teška situacija ukrajinskih snaga na frontu

27. apr 2024

Delegacija Nacionalne garde Ohaja sa RV i PVO Vojske Srbije ponovo o bezbednosti letenja

26. apr 2024

[POSLEDNJA VEST] Hrvatskoj isporučeno prvih 6 višenamenskih borbenih aviona Rafal

25. apr 2024

4. Vazduhoplovni samit jugoistočne Evrope – SEAS: Najveći regionalni skup vazduhoplovne industrije održan u Beogradu

25. apr 2024

[REPORTAŽA] Združena taktička vežba “Vihor 2024“: Izazovni meteo-uslovi, premijere i atraktivni nastupi avijacije

20. apr 2024

[RAT U UKRAJINI] Na Krimu najverovatnije pogođena još jedna ruska vazduhoplovna baza, hoće li Ukrajina napokon dobiti značajniju američku vojnu pomoć?

20. apr 2024

Argentina konačno rešila problem supersonične vojne avijacije, od Danske nabavljeni američki F-16

19. apr 2024

Iznad Kosova i Metohije danas leteo francuski izviđački avion King Air 350 ASLR

16. apr 2024

Vežba PVO “Štit 24“: Hrvatska vojska prvi put lansirala raketu sistema Mistral 3

16. apr 2024

Vazduhoplovni samit jugoistočne Evrope u Beogradu: Najava drugog dana konferencije

15. apr 2024

[RAT U UKRAJINI] Rusi i dalje napreduju, PVO Ukrajine na izdisaju

13. apr 2024

Renoviranje manevarskih površina i održavanje piste na aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u toku

10. apr 2024

Višenamenski borbeni avion Rafal: Od nedostatka porudžbina do navale naručilaca

10. apr 2024

Vučić: Potpisivanje ugovora za Rafale u naredna dva meseca

9. apr 2024

Vazduhoplovni samit jugoistočne Evrope u Beogradu: Najava agende u civilnom delu dvodnevnog programa

9. apr 2024

[RAT U UKRAJINI] Intenziviranje ruskih ofanzivnih dejstava, Ukrajinci izveli napad besposadnim letelicama na do sada najudaljenije ciljeve unutar ruske teritorije

5. apr 2024

[POSLEDNJA VEST] Vučić 8. aprila sa Makronom o Rafalima, prvi put javno pomenuta potencijalna nabavka helikoptera H125M od Erbasa

4. apr 2024

Srpska ambasadorka u Parizu sa direktorom Dasoa, prva fotografija naoružanog hrvatskog Rafala

2. apr 2024
Makedonija potvrdila prebacivanje 4 borbena aviona Su-25 Ukrajini, verovatno će uslediti i donacija jurišnih helikoptera Mi-24
Makedonija poseduje 12 Mi-24, od kojih je 6 Mi-24V modernizovano između 2004. i 2014. godine / Foto: Igor Božinovski

Makedonija potvrdila prebacivanje 4 borbena aviona Su-25 Ukrajini, verovatno će uslediti i donacija jurišnih helikoptera Mi-24

Makedonija je prva država NATO koja je prošle godine donirala Ukrajini borbene avione Suhoj, otkrila je 14. marta makedonska ministarka odbrane Slavjanka Petrovska, praktično potvrdivši ranije izveštaje od kraja jula 2022. godine da je Skoplje Kijevu već prebacilo četiri dvomotorna jurišna aviona Su-25 Frogfoot (tri jednoseda Su-25 i jedan dvosed Su-25UB) koji nisu u letnom stanju, kao i najmanje osam tenkova T-72A.

– Donacije se sastoje od pešadijskog naoružanja i municije, artiljerijske opreme, tenkova, aviona Suhoj, protivoklopnih i protivvazduhoplovnih sistema naoružanja, i opreme i municije za upotrebu u vojnom vazduhoplovstvu – rekla je Petrovska istakavši da je sve navedeno donirano u šest odluka vlade u Skoplju.

Petrovska je rekla da je novi paket vojne pomoći namenjen podršci Ukrajini odobren na sednici vlade održanoj u Skoplju 14. marta, ali je odbila da pruži detalje o vrsti ili količini doniranog naoružanja i vojne opreme. Ona je, međutim, rekla da je sve do sada donirano oružje i vojna oprema istočnog porekla, kao i da nije bilo deo inventara Armije Republike Severna Makedonija.

Makedonski mediji, pozivajući se na pouzdane vladine izvore, objavili su 15. marta da se Ukrajina obratila Makedoniji sa zahtevom za donaciju borbenih helikoptera i da Skoplje procenjuje mogućnost da Kijevu prebaci svoju flotu od 12 jurišnih helikoptera Mi-24 Hind. Ministarstvo odbrane Makedonije odbilo je da komentariše ovu informaciju i kratko je saopštilo da trenutno analizira mogućnost da ubuduće pozitivno odgovori na ukrajinski zahtev za donaciju u helikopterima, dok istovremeno radi na odabiru nove helikopterske platforme zapadnog porekla koja bi kasnije ove decenije trebalo da zameni stare i logistički sve zahtevnije sovjetske helikoptere Mi-8/17 i Mi-24.

Makedonija ima 10 helikoptera Mi-24V Hind-E (evidencijskih brojeva 201-210) i dva helikoptera Mi-24K Hind-G2 (211 i 212) nabavljenih kao polovni od Ukrajine 2001. godine. Šest od njih (svi Mi-24V: 201, 202, 205, 207, 209 i 210) su u periodu 2004-2014. godine duboko modernizovani od strane kompanije Elbit Systems, pri čemu su dva (209 i 210) i danas operativna u vazduhoplovnoj bazi Petrovec kod Skoplja. Preostala četiri modernizovana helikoptera nisu operativna, ali su i dalje u veoma dobrom stanju što omogućava njihov povratak u službu nakon neophodnog generalnog remonta. Ostatak flote Mi-24 (šest helikoptera: 203, 204, 206, 208, 211 i 212) su letelice koje su prizemljene između 15 i 20 godina. Uprkos tom statusu, i dalje mogu da služe kao dragoceni izvor rezervnih delova za oružane snage ratom razorene Ukrajine.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters=1 counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Komentari

Ja

Mislim da sve ovo nije potrebno makedoncima imaju dosta svojih muka.

Odgovori
Sr

@Jale
Ukrajinci su puno pomogli Makedoniji u borbi protiv šiptarskih terorista, ovo sad je vraćanje usluge. S. Makedonija je punopravna članica NATO koju štiti SAD duboko iza „graničnih“ zemalja tog saveza. U prevodu: mogu da rade šta hoće.

Ne

Srbofil, ovi T-72 što su poslati Ukrajini su Ruska donacija Makedoniji u borbi vs Šiptara 2000-tih. Zamisli licemerje potrebno da se ruski tenkovi doniraju Ukrajini u borbi protiv Rusije.

Pr

Srbofil,

Kakve veze ima sto su duboko iza granicnih linija, ako dodje do sukoba bice prvi na liniji. Zna se ko cini topovsko meso.
A drugo, nije mi bas najjasnije kako su to Ukrajinci puno pomogli Makedoncima…tako sto su im prodali polovne helikoptere i avione?
I trece, da je to tako lako i opusteno, ne bi krili skoro godinu dana i oni i Nato da su avioni vec prebaceni u Ukrajinu.

Sr

@Protivpozarni
Bili su/smo već na prvoj liniji 1948. i 1999. pa preživesmo.

Ig

@Nele: Ukrajinci su pomogli Makedoniji 2001 godine tako sto su tada kada niko nije hteo da proda Makedoniji ni pancirni jelek oni otvorili kasarne i ponudili sve sto Makedoniji treba, bukvalno sta god smo pozeleli. U periodu pre rata je Bugarska donirala ogroman broj tenkova i haubica, Nemacka i Italija oklopne transportere, SAD vozila i haubice, a tokom rata znacajna pomoc je sem iz Ukrajine jos dosla i iz Srbije, Hrvatske, Bugarske i Grcke. Kad smo kod Ukrajine, oprema, naoruzanje, obuka delimicno su placeni, a veci deo je kompenziran ili doniran. Kljucni je bio odnos predsednika Borisa Trajkovskog i ukrajinskog Leonida Kucme. Recimo sva 4 Mi-8MT i dva Mi-24V su bukvalno preko noci preleteni iz KiM (gde su bili u sastavu ukrajinskog kontingenta KFOR-a) na skopski Petrovac… To su bila vremena kad smo suvim zlatom trazili da platimo sta nam treba i niko na Zapad nije hteo da nam proda jer su pre toga svakako nakrcali MK tehnikom u periodu 1996-2000… Bila su to vremena kada smo pregovarali te odbili ideju za opremanje turskim F-5, bugarskim MiG-21 i Mi-24 te nemackim Bo105 koji su onda zavrsili u Albaniji… I jos nesto, uporno se provlaci fake news da su makedonski tenkovi T-72A ruska donacija iz 2001. To prosto nije tacno, cista manipulacija. Ti tenkovi su kupljeni u Ukrajini i isporuceni pred sam kraj rata preko luke Solun da bi sam kraj rata (bez da ispucaju granatu na bojnom polju) sacekali u kasarni u Strumici. Rusija je 2001. godine donirala/prodala Makedoniji nista. U sustini Makedonija skoro da nikada nije kupila nesto niti dobila od Rusije. Eto, iskljucak su prva 4 Mi-17 kupljena u Rusiji, ali i to je posao koji je tokom embarga, 1994. isao preko Ceske, pa su papiroloski helikopteri tada nabavljeni u Ceskoj. Kako je embargo palo 1996. u MK su dosli i 12 BTR-80A za elitnu spec jedinicu „Volci“. Za ove oklopne transportere se isto misli da su dosli iz Rusije. Istina je da su kupljeni u Kazahstanu i dopremljeni odatle u Makedoniji…

Pr

Nisu to makedonci Makedonija je okupirana zemnja od licemerne genocidaske Amerike 98% makedonaca nije za Ukrainu,ali se to namerno i silom radi kako bi zabolelo Rusiju navodno pravoslavne zemnje su protiv Rusije i Putina. Makedoniju su pokrali i doveli do stepen da se makedonci stide od njihovih izdajnika koje je licemerna Amerika postavila.

Sa

@Nele
Nisu ruska donacija, nego su kupjeni od Ukraina u 2001.

Pe

@Igor Bozonovski Zanimljivi podatci, o tome se ovde malo zna.I to jeste bitno da se S.Makedonija nasla Ukrajincima u situaciji kad je na njih napao agresor.
Ispravan postupak, i pokazuje da Makedonija nije mala zemlja i ima slobodu.

Vl

Bravo Makedonci! I Srbija, da je pametna, bi trebala kako zna i ume da se oslobodi ruskih krševa-ako već ne direktno onda formalno prodati 29ke i Mi-17/35 Amerikancima i tražiti kompenzaciju sa F16 i Black Hawk-sima, kao što to već uveliko radi cela istočna Evropa.

Odgovori
St

U kompenzaciji nemas posrednicki procenat. U kupovini ovih aviona i helikoptera imas.

NB

Lepa zamisao, ali preskupo za nas koji uzimamo po par komada…

Pr

Stojko,

Toliko pricas o tim procentima i provizijama, da garantovano imas veliko licno iskustvo sa tim.

Vlado, mislim da bi trebalo da pogledate intervju naseg na svu srecu bivseg ministra odbrane Prvoslava Davinica i DOSovih ideja kako ce da nam Amerikanci prodaju ili daju F16 i to kada smo im, kao drzava, bili skoro pa potpuno potcinjeni.

Iv

@Vlado. Pa kad mi isporucimo nase krseve iä, onda ce neko ce da nam donira nesto? Sta? U najbolju ruku i na kasicicu i ko zna kad i tooo zapadne krseve. Je l vi mislite da cemo neki popust na Leoparde da dobijemo ako isporucimo 50 tak T 72? Mozda bi dobili, jedno 10 tak komada i to o svetom Zivku. Znate li vi koliko je tehnike isporuceno i koliko njih na red ceka za te donacije? Koliko vremena treba da se posade obuce za recimo zapadnu tehniku, pripremi alat, mehanicari i slicno. I isporucili bi nam isto krseve. Mi treba da se drzimo po strani i osim moralne podrske ne petljamo u sukob, bar jedan da nas zaobidje. Dosta smo mi ginuli za druge.

Vl

@Ivkos

Niko ne traži ,niti treba da „ginemo za druge“ već da pošaljemo Ukrajini (prodamo US, zovite to kako hoćete) preko potrebne 29ke , helikoptere itd. i na taj način im pomognemo i istovremeno otarasimo se ruskih sistema sa kojima ionako možemo da se slikamo zbog nemogućnosti remonta, nabavke delova, servisiranja itd. jer će sankcije Rusiji trajati godinama/decenijama.

Ko

I sve to pokloniti na lijepe oči prije nego/ako nam ista daju i plaćati kome „air policing“. I onako usput im dati odlikovanja št5su nas bombardovali 90tih.
Bravo ne znam kako te Stoltenberg još nije uzeo za savjetnika.

Pe

@Ivan Da se nastavila politika saradnje sa EU i Amerikom, Srbija bi sad bila u EU i imali bi F-16.
Ali posto smo skrenuli u drugarske odnose sa Rusijim i Kinom, i dalje smo medju najsiromasnijima u Evropi i vozimo MiG-29 star 30 godina…

Vl

Da je bilo srece da jedna slovenska drzava ne salje oruzje drugoj slovenskoj drzavi da se brani od trece koja je napala. Makedonija sa tacke medjunarodnog prava pomaze zemlji koja je zrtva agresije i tu nema nista sporno.

Odgovori
35

A ko je nama pomogo kada smo mi bili zrtve agresije NATO pakta?
Ko je nama pomogo kad su bacali kasetne bombe na civilne ciljeve npr u Nisu?
Ko je nama pomogo kad su nam bacali tone uranijuma?
Ne zelim da budemo ruska gubernija,a jos manje americka kolonija.
Sta su makedonci dobili?
Cak su i zemlji promenili ime pa nista od EU i ostalih obecanja!

iv

24 februara 2022 ruske snage prelaze granicu i zauzimaju Ukrajinu , ruske snage su docekane ovacijama i ukrajinska armija nedugo zatim polaze oruzije. Rusija anektira vecinu Ukrajine a ostatak pretvara u protektorat tipa Belorusije. Deo zemlje naseljen madjarima predaje se Madjarskoj kao da cuva red ali defakto postaje deo Madjarske. Preko Madjarske tece reka oruzija prema Srbiji. U Srbiji se grade ruske baze i u jednom momentu srbija gazi Kosovo, vecina albanaca je proterano. Nedugo zatim R. Srpska se sjedinuje sa Srbijom.U Crnoj Gori uz pomoc UDBE i KGB a je napravljen puc i Crna Gora postaje deo Srbije . Rusija uzima vojne luke u C. Gori. U Srbiji Vucic postaje defakto dozivotni predsednik ,opozicija pozatvarana, novinari takodje. Za sta zucnes sledi zatvor.
A onda su se Feline , protivpozarni , Nikola i slicni probudili. Desilo se ustvari ovako.
Rusija , majka Rusija je trula i korumpirana, Ukrajinci su resili da ne zele da zive pod Putinovom cizmom makar morali ginuti u hiljadama. Ne zele da ih ponovo Rusi satiru fizicki i kulturno. A ispade da bas nisu ni toliko glupavi posto za jedno ipak poluraspadnuto drustvo i drzavu uspeli su da organizuju vrlo dobru odbranu i nanesu velike gubitke cetiri puta vecem protivniku. Sva ta osmogodisnja propaganda sa kojima su nas trovali osam godina o nacistima islicnim glupostima je imalo za cilj da se ukrajinci dehumanizuju(kao sto su nemci uradili jevrejima) i opravda rat koji je planiran jos mnogo mnogo prije. Ovo koliko je rat za Ukrajinu toliko je rat i za Rusiju sa tim da je Rusija vec izgubila. Mozda ne vojno ali izgubili su kao normalno i koliko toliko demokratsko drustvo. Vratili su se staljinizmu, gde Putin vlada ko Staljin ali zivi ko oligarh.

Odgovori
Gr

>> A onda su se Feline , protivpozarni , Nikola i slicni probudili.

Uf, znaci „pusti snovi ostadose samo“? Lepa prica, najlepsi deo je onaj o „proterivanju albanaca“. Jedino sto ipak ima tuzan kraj…

Ic

Pametan potez Makedonije.Oslobadjaju se sovjetskog zastarelog i neefikasnog naoruzanja,znajuci jos da nece moci to oruzje odrzavati i servisirati iz vise razloga.Glavni je sto Rusija vise nece moci ni nosem primirisati u Evropi,niti ce bilo ko sta vise iz Evrope kupovati od Rusa, ukratko receno,vrata za putinov rezim i njemu slicnih su zatvorena za narednih ko zna koliko godina.Rusi sada mogu da saradjuju sa Iranom,Severnom Korejom i slicnim drzavama, koje generalno podrzavaju terorizam i pruzaju utociste teroristima…Jedna Makedonija se oslobadja krseva koji su dokazano krsevi a nasi politicari hrle da kupuju iste te krseve, helikoptere MI-24 i njegove jalove modifikacije koje tipa MI-35 koji su i dalje inferiorniji helikopteri od zapadnih.Tenkove T-72 necu ni da spominjem koliko je to los tenk i koliko malo fali da jednim pogotkom iz RBG-a cela posada strada kao nista.Imamo primere sirom Ukrajine.Nisu Ukrajinci glupi sto traze zapadno naoruzanje,pre svega tenkove,oklopna vozila,VBR-ove,artiljeriju, helikoptere,avione zapadne…Gde je kod nasih logika kada jure te krseve iz doba sovjetskog saveza da kupe,kao npr.kiparske?!Pa jedan jadni Kipar ne zeli vise te krseve a oni jure da ih kupe.Da je Srbsko rukovodstvo pametno i da sve T-72 i T-55 doniraju Ukrajini uz ovu eskadrilu jadnih MIG-ova sto imamo uz sporazum da nam Amerikanci i NATO zamene to za Leopard A7 tenkove ili Abrams M3, Bradley, Striker,Puma,Marder,Patria, helikoptere tipa AH-64 ili Eurocopter Tiger,avione F-16 Block 70/72 ili olaksice za kupovinu Rafala verzije 4.2, dogovor da se tim doniranim MIG-ovima delom placaju Rafali…Mi u svakom slucaju ce mo vremenom preci na skroz zapadno oruzje,sisteme i tehnologiju jer em Rusija vise nece moci da ima pristup evropskim prostorima em koliko vidimo ne poseduju neko toliko dobro oruzje koje moze da parira zapadnom niti tehnologiju.To se videlo za godinu dana u pokusaju okupacije Ukrajine.Sem nuklearnih balistickih raketa na koje stavljaju konvencionalne bojeve glave i time gadjaju Ukrajinsku infrastrukturu,oni nemaju sta da ponude.To isto imaju drzave NATO-a.Amerikanci jos od osamdesetih godina proslog veka koriste krstarecu raketu Tomahawk a takodje Britanci,Francuzi, Nemci,Italijani,Svedjani,Norvezani,Finci,Indijci,Izrael koriste svoje balisticke rakete i krstarece rakete,tako da nam je vreme da sto pre predjemo skroz na zapadno naoruzanje obzirom da nam i najnoviji dalekometni radari stizi iz Francuske i ostalo…

Odgovori
Ra

ima li jos nekoga ovde osim mene ko ovo cita kao „razoruzanje“ a ne kao napruzavanja Ukrajne?
Ukrajna je svojevrsna crna rupa naoruzanja, ispasce na kraju da ni cela planeta ne moze da ih nafiluje oruzjem da bi mogli da ratuju. Apsurdno.

A Makedonija, veliki prijatelj Ukrajne … a pretpostavljam da ce posle ovoga Makedonija mirno spavati posto verovatno njima ti avioni i helihopteri vise i ne trebaju, zemlja im je mirna ….ma ni vojska im ne treba ja bi ukrajni poslao i vojne uniforme, sve zivo sto imaju.

Odgovori
ma

Eventualno možemo reći „razoružanje od sovjetskog otpada“.
Valjda 80% svega (po brojnosti) šta je poslano u Ukrajinu je staro sovjetsko naoružanje i municija, većinom iz nekih skladišta za otpis i to se onda računa u stotinama milijuna dolara vrijednosti.
Tek u zadnje vrijeme dolazi neko zapadno naoružanje, a opet je velika većina toga iz 70tih, opet otpis otpada.
Ono malo što dodje moderno kao HIMARS je uglavnom u malim brojevima u usporedbi sa gorenavedenim „otpadom“.
Tako da je suvišno govoriti o „razoružanju“, više o otpisu otpada.

Pe

@Rale Da li primecujete vezu izmedju naoruzavanja Ukrajine, i neuspehu u Ukrajini ruske vojske, koju su mnogi smatrali jednom od najjacih vojnih sila sveta?
Postoji veza izmedju toga..a zamislite sta bi bilo da je Ukrajina naoruzavana od 2014-2022.

Fo

Meni nije jasno da se ne vidi ovde šira slika. Amerika svojom politikom uspela je da pritiskom da se Ukrajna pomaže na veliko ekonomski i oružjem iscrpe Evropu novčano i isprazni skladišta njenih vojski. Od američke tehnike i oružja nema ništa u dogledno vreme za Evropu jer oni prvo rade za sebe i za prodaju a i odgovara im podređena i ekonomski slaba Evropa kojoj mogi da diktiraju uslove i ucenjuju isporukama oružja koje joj je sada preko potrebno. U pravu je neko ko reče da je Ukrajna crna rupa u koju evropa baca svoje oružje bez jasne ideje kako i kad će naoružati ponovo svoje vojske i da li će u slučaju proširenja konflikta na evropsko tlo jednostvno biti pregažena. Ameriku koja je daleko nije puno briga njoj odgovara svaka kombinacija sve dok je ona na vrhu lanca ishrane.

Odgovori
br

Svašta. Govorimo li mi o onoj Europi koja za obranu izdvaja 1-1,5% BDPa dok im konkurenti izdvajaju 2-3%? Onoj Europi kojoj tvornice rade u mirnodopskom režimu? Onoj Europi koja unatoč tome izveze više naoružanja od Rusije i Kine skupa, čak i kad ne uračunavamo Veliku Britaniju u Europu? Onoj Europi koja je zbog dva svjetska rata i onog hladnog poslije, premrežena bunkerima?

E pa gospodo, ta Europa je div koji spava i nikako je ne treba shvaćati olako. Jednostavno gaženje Europe? Od strane koga? Rusima glave dolaze Ukrajinci a samo Poljaci su jedno triput jači od takve Ukrajine. Od strane Kineza? Onih istih Kineza koji su priznali da su namještali brojeve rođenih i kako je sada vidljivo imaju stopu nataliteta za 30% nižu od raspale Europe? Europi glave mogu doći samo Europljani.

Ma

Ljudi, kao sto je momak rekao, to je ukrajinsko oruzje koje je Makedonija 2001 kupila od Ukrajini, jedina zemlja prijatelj Makedoniji u to vreme. Oni su cak obucili nase pilote, a cak je Ukrajinac granatirao u albansko selo Aracinovo. Ukrajina se bunila u Ujedinjene nacije protiv albanskih teroristi, da zasititi Makedoniju i to retko ko zna van Makedonije. Makedonija i Ukrajina su saradivali u metalurgiji to vreme, a i Kucma i Trajkovski su bili prijatelji. Rusija nikada nista nije dala, prodala, donirala Makedoniji. Od Rusa nismo dobili nista. Nula. Jedino je ruski ambasador zapretio da ce da prate ste se o njima pise kad cu poceli rata u Ukrajini. Znaci ruski ambasador pretio Makedoncima da ce da blezi ko sta pise o rata u Ukrajni. Makedonija nije Rusija, ko nek ode u Rusiji i nek pritvaraju za fejsbuk statuse. Da, Makedonci podrzavaju Ukraijnce. Oruzje jesta ukrajinsko i vraceno u Ukrainiji nakon 21 godinu.

Odgovori

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor