BEG airport status
LYBE 0900:30 Z 050°02KT 0600 R12/1200N R30/0550N FZFG NSC M00/M00 Q1015 NOSIG=
Informacija za javnost Aerodroma Beograd: Avio-saobraćaj po rasporedu uprkos kratkom nestanku struje

Informacija za javnost Aerodroma Beograd: Avio-saobraćaj po rasporedu uprkos kratkom nestanku struje

BOGRAD – Tokom jutra beogradski Aerodrom Nikola Tesla je ostao bez napajanja električnom energijom u trajanju od sat vremena, navodi se u informaciji koja stiže sa aerodroma.

 
 
nikola-tesla-aerodrom-beograd
 
 
Nakon prvobitnih polovičnih informacija koje su objavljene na nekoliko informativnih portala, objavljujemo u celosti zvaničnu informaciju za javnost aerodroma, u kojoj se navode pojedinosti u vezi sa ovim događajem.

Na aerodromu Nikola Tesla snabdevanje električnom energijom je uobičajeno. Usled kvara na trafo stanici Beograd 9 danas oko 9 časova i aerodrom Nikola Tesla je na oko sat vremena, uz delove naselja na Bežanijskoj kosi i Ledinama, ostao bez napajanja električnom energijom.

U saradnji sa Elektrodistribucijom Beograd preduzete su sve aktivnosti da bi se elektro-energetski sistem osposobio u najkraćem mogućem roku. Sve nadležne službe aerodroma Nikola Tesla angažovane su u punom kapacitetu kako bi se avio-saobraćaj odvijao prema planiranom redu letenja.

Sve informacije o redu letenja mogu se dobiti u Službi informacija o redu letenja aerodroma Nikola Tesla na brojeve telefona 011 209 4444 i 011 209 4000.

AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd

 
 

  Komentari

  F

  Da li u ovakvim slučajevima postoji alternativno napajanje sletno-poletne piste i ostalih vitalnih sistema poput ILS-a i kontrole leta (tornja)?

  Hvala vam na odgovoru

  Odgovori
  D

  Sva navigaciona sredstva (npr. ILS) i svi sistemi kontrole letenja povezani su na energetske izvore koji obezbedjuju pouzdano i bezprekidno napajanje.
  Inace aerodromi za javni vazdusni saobracaj bi trebali da budu povezani na javnu energetsku mrezu preko dva nezavisna izvora (trafo stanice).

  F

  Hvala vam za pojasnjenje.

  Pozdrav

  Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

  Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

  Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

  Ostavite odgovor

  Najnoviji komentari

  Alen Šćuric Purger na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Brze reakcije Air Serbie

  Priča svakako je mnogo šira. Jasno! No, da je broj informacija štur to nije. On je izuzetno velik i dostatan da se stvaraju zaključci.

  09. Dec 2019.Pogledaj

  Alen Šćuric Purger na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Brze reakcije Air Serbie

  U svakom slučaju u segmentu prodaje (pa i izbora artikala) Air Serbia treba jako puno toga promijeniti i poboljšati.

  09. Dec 2019.Pogledaj

  Alen Šćuric Purger na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Brze reakcije Air Serbie

  TAROM je do lipnja (juna) 2018. u floti imao dva A310, ali ih nije koristio za long-haul linije od 2003. kada je ukinuo zadnju liniju za New York. TAROM je do 2016. te avione koristio na najfrekventnijim letovima za Paris, Madrid isl. Kompanija zadnjih dvije godine iznosi plan pokretanja long-haul letova. Prva ideja je bila…

  09. Dec 2019.Pogledaj

  Alen Šćuric Purger na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Brze reakcije Air Serbie

  Taj vaučer sam i ja koristio u Beogradu. Jednostavno ne želim da me tamo vuku za rukav i da dobijem tko zna što. Ovo sa skidanjem oznaka stvarno je čudno i nepotrebno.

  09. Dec 2019.Pogledaj

  Skyman na: Prva javna razmena stavova Sindikata kontrolora i SMATSA-e; DCV pokrenuo vanredni inspekcijski nadzor

  BB, Ja sam u penziji i ne znam u čemu je problem. Onaj nemušti predstavnik kontrolora (siguran sam da nije KL) to nije umeo da kaže. Zamene smena se dešavaju, ne verujem da ih je moguće planirati. Ako se neko razboli ili slično, posao mora da ide i sva mesta moraju da budu popunjena. Broj…

  09. Dec 2019.Pogledaj

  Send this to a friend