BEG airport status
„Etihad Aviation Group“ izabrao prelaznog generalnog direktora – Džejms Hogan odlazi u julu Hogan kao CEO Etihad grupe poslednji put bio je u Beogradu u martu prilikom otvaranje "EAP Shared Services" / Foto: Dušan Atlagić, Tango Six

„Etihad Aviation Group“ izabrao prelaznog generalnog direktora – Džejms Hogan odlazi u julu

Upravni odbor Etihad ejviejšn grupe (Etiha Aviation Group – EAG) imenovao je Reja Gamela za prelaznog generalnog direktora grupe i najavio da će angažman Džejmsa Hogana, dosadašnjeg predsednika i generalnog direktora grupe, prestati 1. jula 2017. godine. 

Doći će i do promene finansijskog direktora grupe. Mesto Džejmsa Rignija zauzeće Riki Tirion, rečeno je u EAG.

U skladu sa planom tranzicije u rukovodstvu kompanije, Gamel će od danas (8. maja) preuzeti punu odgovornost za upravljanje grupom.

Rej Gamel u Etihadu od 2009. / Foto: Etihad Airways Group

– Gamel je do sada vršio funkciju direktora za ljudske resurse i učinak Etihad grupe i član je izvršnog rukovodstva od 2009. godine. – navode iz Grupe.

Istovremeno Riki Tirion preuzima funkciju finansijskog direktora grupe od Džejmsa Rignija, koji takođe od 1. jula ove godine prestaje da radi u kompaniji. Tirion je zaposlen u avio-kompaniji Etihad ervejz (Etihad Airways) od 2007. godine i trenutno vrši funkciju višeg potpredsednika zaduženog za „novčane tokove“.

– Rej i Riki su iskusni rukovodioci i imaju puno poverenje Odbora. Rej će od sada preuzeti punu odgovornost za upravljanje grupom, obezbediti koordinisan pristup i nastaviti strateška razmatranja koja je Upravni odbor pokrenuo tokom 2016. godine, kako bi se poslovanje kompanije pripremilo za ostvarenje daljeg razvoja u narednom periodu, za koji očekujemo da će biti obeležen brojnim izazovima u oblasti vazduhoplovstva.

Nedavnim imenovanjima smo osnažili rukovodstvo grupe, a trenutno smo u naprednoj fazi izbora novog generalnog direktora grupe. Upravni odbor je veoma zadovoljan kvalitetom kandidata i očekujemo da ćemo u narednih nekoliko nedelja biti u prilici da više o tome obavestimo javnost. – izjavio je predsednik Upravnog odbora EAG-a, Mohamed Mubarak Fadhel Al Mazrouei.

Ove promene najavljene su u januaru. Tada je rečeno da će Džejms Hogan mesto predsednika i generalnog direktora EAG-a napustiti u drugoj polovini 2017. godine, ali nije precizirano kad. EAG se u svom saopštenju tada osvrnuo i na investicije grupe, među kojima je i kompanija Er Srbija.

Pre toga, Hogan je od septembra 2006. godine bio predsednik i generalni direktor avio-kompanije Etihad ervejza, a zatim je u maju 2016. godine imenovan za predsednika i generalnog direktora Etihad grupe.

Biografije Gamela i Tiriona

Rej Gamel  koji je imenovan za funkciju prelaznog generalnog direktora EAG-a dolazi sa pozicije direktora za ljudske resurse i učinak Etihad grupe.

– Rej ima više od 20 godina iskustva u rukovođenju, koje je stekao širom sveta u oblastima tehnologije, finansija i u javnom sektoru. Bio je rukovodilac u kompaniji Intel u SAD i Irskoj, u „Royal Bank of Scotland“ i oficir irskih oružanih snaga. U Etihadu radi na rukovodećoj poziciji već osam godina.

Rej je ovlašćeni član Instituta za razvoj zaposlenih (Chartered Institute of Personnel Development), a magistraturu je stekao na Univerzitetskom koledžu (University College) u Dablinu. – novode u Etihadu.

Riki Tirion nadgleda upravljanje finansijama u okviru Etihad grupe od jula 2007. godine.

– U njegove nadležnosti spadaju novčani tokovi, korporativne i strukturne finansije, porezi, rešenja za plaćanja i sprečavanje prevara, kao i portfolio imovine i infrastrukture.

Pre Etihada, bio je direktor zadužen za upravljanje novčanim tokovima kompanije „South African Airways“ i direktor „Standard Bank“ grupe.

Riki je magistar mašinstva u oblasti vazduhoplovstva i počasni član Udruženja finansijskih direktora (Association of Corporate Treasurers) Velike Britanije. – saopštila je grupa.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Dina Đorđević Novinarka, Zamenica glavnog i odgovornog urednika dina.djordjevic@tangosix.rs

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Грга na: [PRVE FOTOGRAFIJE] Iznad Beograda preleteo prvi transportni avion C295W za srpsko ratno vazduhoplovstvo

@Нико Чудно може бити само оном који се јуче родио. @Гладијус Није него ВП Гарде.

26. Sep 2023.Pogledaj
26. Sep 2023.Pogledaj

Slobodan321 na: [PRVE FOTOGRAFIJE] Iznad Beograda preleteo prvi transportni avion C295W za srpsko ratno vazduhoplovstvo

МиГ 29 један од најлепших авиона икад направљених. Настави да сањаш влажне снове о " sweet sixteen"...

26. Sep 2023.Pogledaj

Falcon na: [PRVE FOTOGRAFIJE] Iznad Beograda preleteo prvi transportni avion C295W za srpsko ratno vazduhoplovstvo

I naravno čađavi Moskviči-29 moraše da upropaste savršeno lepe fotke 295-ice...

25. Sep 2023.Pogledaj