Hrvatska zbog Korona virusa odlaže nabavku borbenih aviona

3. apr 2020

Kriza sa Korona virusom ubrzava obnovu makedonske tajne policijske jedinice sa bespilotnim letelicama Hermes 450

30. mar 2020

[POSLEDNJA VEST] Nova isporuka medicinske pomoći: Ruski An-124 sleće u Beograd

27. mar 2020

Bugarska će, koristeći fondove Evropske Unije nabaviti dva helikoptera za HEMS

27. mar 2020

[REPORTAŽA] Noćna patrola nad policijskim časom

24. mar 2020

[ANALIZA] Kako bi Belorusija mogla pomoći Srbiji u obnovi raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva

20. mar 2020

Ruski helikopter Ansat dobija HEMS modul za prevoz beba

19. mar 2020

[ANALIZA] Budžet vojne avijacije SAD za 2021. godinu

18. mar 2020

Specijalizovana konferencija posvećena generalnoj avijaciji SEGA 2020 odložena za kasniji datum zbog rizika od Korona virusa

12. mar 2020

Vazdušni sukob iznad Idliba, masovna primena borbenih bespilotnih letelica, obaranje sirijskih aviona i dejstva sistema PVO

11. mar 2020

Vučić: Кompletirana isporuka artiljerijsko-raketnog sistema PVO Pancir; u pitanju jedna baterija izvozne verzije S1E

10. mar 2020

Lokid Martin isporučio 500-ti F-35, dostignut nalet od 250.000 sati – avion i dalje ima veliki broj nedostataka

5. mar 2020

Belorusija ispituje novu raketu zemlja-vazduh modernizovanog raketnog sistema PVO Buk

4. mar 2020

Prvi put prikazana nova kapa za pilote RV i PVO Vojske Srbije

3. mar 2020

Jedan od najstarijih državnih helikoptera danas proslavio 40. rođendan

29. feb 2020

Nemačka vojska namerava da nabavi još 64 helikoptera H145M, u planu i integrisanje protivoklopnih raketa

28. feb 2020

Azerbejdžan u pregovorima oko kupovine italijanskih školsko-borbenih aviona M-346

27. feb 2020

Nove isporuke Ruslanom za Srbiju

25. feb 2020

[NAJAVA] Prvi vojni međunarodni aeromiting u Hrvatskoj CROIMAS održaće se u Zadru 30. maja 2020.

25. feb 2020

Poslednji pozdrav Zoranu Modliju

24. feb 2020
[FOTO I VIDEO REPORTAŽA] CIAV 2018: ¡Ay, caramba!
Pozdrav publici na kraju spektakularne rutine. EF-18A iz 12. Winga baziran u Torrejónu došao je da prikaže šta sve može uraditi sa viškom snage na malim brzinama / Foto: Dimitrije Ostojić, Tango Six

[FOTO I VIDEO REPORTAŽA] CIAV 2018: ¡Ay, caramba!

Croatian International Airshow Varaždin (CIAV) 2018. održan je osmi put prethodnog vikenda. Uz prisustvo 11 zemalja u zvaničnom letačkom i statičkom programu lokalna inicijativa Aerokluba „Varaždin“, Ministarstva odbarane i drugih ministarstava Hrvatske isporučila je događaj za pamćenje.

Preambiciozno zamišljen, na mišiće izveden, uz jedno vanserijsko iznenađenje, podosta egzotike i već na CIAV-u viđenih nastupa, letelica i letača, ovogodišnja manifesticija definitivno je nadigrala simpatično lokalno rivalstvo koje je dostiglo vrhunac prošle sezone.

Lokalna civilna ekipa koja je poslovično bila pogubljena veličinom onoga što su zamislili bila je većinom rukovođena bivšim vojnim licima koji su ih doveli u red i koji su izneli celu priču. Ostaće zabeleženo da su, svi zajedno, uspeli da, uz pomoć CROCONTROL-a i drugih službi, koordinišu skoro sedmočasovni letački program prvog dana na praktično dva aerodroma – većina ozbiljnijih letelica doletala je u svoj dinamički slot sa Plesa.

Uspeti da pozoveš i da ti se pojavi većina od pozvanih tog kalibra poduhvat je vredan divljenja. Poduhvat koji na delikatan i uvek zabavan način izbalansira propuste u organizaciji kojih je i ovaj put bilo.

Za početak, pogledajte video najzanimljivijih momentata ovogodišnjeg CIAV-a:

 
 

Međunarodna vrela gužva

Verovatno do sada najposećeniji CIAV. Laici su imali dovoljno hrane i piva, vremenski uslovi ni za trenutak nisu pokvarili odličan porodični open-air događaj / Foto: Dragan Trifunović, Tango Six
Ako izuzmemo teror nefiltriranih informacija sa Wikipedije od strane nepripremljenog najavljivača programa, publika je uživala / Foto: Dragan Trifunović, Tango Six

Kao CIAV veterani (ovogodišnji nam je četvrti sa kojeg smo izveštavali) možemo sa visokim stepenom sigurnosti konstatovati da je poseta civila (opšte laičke populacije) bila na rekordnom nivou, možda čak i najveća do sada. Bilo je lepo pozdraviti se sa svim prisutnim entuzijastima i profesionalcima ali i videti da je došlo dosta „svetine“ koja je imala veliku šatru, hranu i pivo. Vremenski uslovi su kao i pre dve godine bili pakleni. Curili smo na sve strane. „Jara“ odnosno „haze“ je dodatno poružila fotografije velikog broja onih sa aparatima.

Bogovi čuvanja investicija i truda organizatora aero-mitinga osmehnuli su se CIAV-u i najavljena letnja oluja nije se materijalizovala prvog, najbitnijeg, dana. Kratke kišice je bilo pred kraj ali je par nastupa obavljeno i nakon nje tako da je sve na kraju ispalo savršeno.

Ove godine nije bilo previše štandova i drugog komercijalnog sadržaja ali je zato prostor za opštu publiku, sa kojima su spotteri bili embedovani na njihovu ličnu i porodičnu tragediju, bio dupke pun. Čini se odgovarajuće veličine i za sve buduće iteracije događaja. Po broju stranaca, pre svega spottera sa prijateljima i porodicama, može se konstatovati da je ovogodišnji CIAV imao značajnu inostranu posećenost.

Publika se bazirala i na okolnim putevima i njivama / Foto: Dragan Trifunović, Tango Six

Bilo je letanja a bio i je Španac sa svojim Hornetom

Na ovogodišnjem CIAV-u prema zvaničnom podatku organizatora bilo je prisutno više od 50 letelica. Višemesečno najvljivanje sa ponekad suvišnim viškom ponosa i nadmetanja nije se materijalizovalo u potpunosti. Bilo je otkaza, pomeranja rasporeda ali sve u skladu sa očekivanom dinamikom ovako kompleksnog hibrida general aviation/vojnog/warbird događaja.

Ministarstva odbrane i unutrašnjih poslova Hrvatske poslale su skoro sve što imaju. Pored MiG-ova, Pilatusa, akro grupe HRZ-a „Krila Oluje“, Air Tractora, Kanadera, helikopterska flota je pored Mi-8MTV i policijske 212-ce bila obogaćena „novim“ Kiowama koje su prvi put nastupile iznad Varaždina.

Solo nastup UMD-a na radost stranaca / Foto: Dimitrije Ostojić, Tango Six
„Novi“ Amerikanci u HRZ-u prvi put iznad Varaždina za publiku / Foto: Dragan Trifunović, Tango Six
…i u paru kao CSAR podrška / Foto: Dimitrije Ostojić, Tango Six
Kompletna rutina „Krila Oluje“ sa jednim avionom manje / Foto: Dimitrije Ostojić, Tango Six
Polivanje piste. Izgovor za nekoliko brisanjaca i prisustvo ovog izuzetnog aviona / Foto: Dimitrije Ostojić, Tango Six
Hrvatski MUP došao je sa Bellom i EC-135 / Foto: Dimitrije Ostojić, Tango Six

Raznovrsnost generalne avijacije i warbird gostiju je zaista bila praznik za oči. CIAV ali i komšijski Čakovec zaista znaju da pozovu sve i svašta na radost publike. Ove godine na Varaždinu statiku je krasio UH-60A European Air Servicesa, kompanije koja se nada da će uspeti da se nametne kao provajder obuke za eventualnu HRZ nabavku američkih helikoptera ovog tipa.

Priredba ni ove godine nije mogla da prođe bez Galeba YU tabli iz Slovenije ali i šarenolikih, modernijih, mlaznih aviona namenjenih za obuku vojnih pilota.

UH-60A zauzeo je centralno mesto na statici / Foto: Dragan Trifunović, Tango Six
SAAB 105 Ratnog vazduhoplovstva Austrije / Foto: Dragan Trifunović, Tango Six
PZL-130TC-2 Turbo Orlik Ratnog vazduhoplovstva Poljske / Foto: Dragan Trifunović, Tango Six
Beechcraft, Beech 18 „Southern Comfort“. Dok je bio u USAF službi nosio je oznaku C-45H. Proizveden 1950. godine / Foto: Dragan Trifunović, Tango Six
Andrej Perc, stariji od dva redovna akro-Slovenca koji nastupaju iznad Varaždina / Foto: Dimitrije Ostojić, Tango Six
Čovek sa najkvalitetnijim imenom u akrobatskoj areni / Foto: Dragan Trifunović, Tango Six

Na radost stranaca koji koriste svaku priliku da vide MiG-21 u letu, pa još na aero-mitingu, HRZ nije razočarao sa prikazom. Solo nastup UMD-a je bio sve ono što non-display piloti mogu i treba da urade: brisanjci, izvučeni stajni trap, valjci sa izvučenim trapom. Druga interesantna tačka kasnije u programu bila je formacija dva naoružana jednoseda dežurnog para sa Plesa i Pilatusa u okviru scenarija air policing presretanja. Kiowe su štitile CSAR pokazanu rutinu, Kanader je, da prostite, istresao svoj tovar.

Nekarakteristični air policing / Foto: Dragan Trifunović, Tango Six
…i odpozadi / Foto: Dimitrije Ostojić, Tango Six

Najveći skandal svakako se dogodio kada je RAF-ov Tajfun odlučio da izvede „a sad nešto sasvim drugačije“ rutinu. Da li je pokazao srednji prst Hrvatima u trenutku preleta Varaždina zbog izbacivanja Engleske u fudbalu nećemo nikada saznati jer je umesto prikaza pilot jednostavno uhvatio pravac piste, dao gas, povukao palicu na sebe, otišao gore. I to je to. Objektivi su se spustili, spoteri se pogledaše međusobno sa užasom na licima, usledio je smeh. Da li je sve vreme zapravo prelet ka prebaziranju do Rumunije bio planiran? Zbog čega organizator to tako nije najavio? Potpuno razočarenje.

…aaaaaaand he’s gone / Foto: Dimitrije Ostojić, Tango Six

Zatim je na scenu stupio EF-18A Ratnog vazduhoplovstva Španije. Najspektakularniji nastup u vazduhu CIAV-a, lokalne i regionalne scene nešto je što će se još dugo prepričavati i po čemu će ovogodišnji aero-miting u Varaždinu ostati zapamćen. Radi se o praktičnom dokazu da jedino display pilot, dakle namenski, planski i koreografisano, može i treba da obavlja ovakve nastupe.

Matori je došao u display box na leđima na srednjem settingu snage i od prve sekunde rekao: „Hold my beer“.

Usledio je high-alpha ples višetonske mrcine sa očiglednim viškom snage, besprekorno izvežbanom rutinom, sporo, upravljivo i baš kako treba ispred publike. Entuzijasti i laici ne zatvoriše usta od prvog do poslednjeg sekunda. Nikakva repozicioniranja od pet minuta da bi uhvatio pravac diplay linea, nikakva gubljenja iz vidokruga, matori je sve uradio u dužini piste, motao ga je pod ručnom kao da je Rus, kao da ima vektorisan potisak. Promene pravca borbenim zaokretima su za žene – Španac je to radio nakon duplog snap-rolla. Spektakl.

 

Zvezda ovogodišnjeg CIAV-a. Vađenje fleka nakon Tajfuna / Foto: Dimitrije Ostojić, Tango Six

Forsaž, minimalna snaga, zaokret, maksimalna snaga, još besmisleniji zaokret, stall warning off / Foto: Dimitrije Ostojić, Tango Six
Scenirana nestabilnost za „…“ kod publike / Foto: Dragan Trifunović, Tango Six

Presuda?

CAIV 2018 ostaće upamćen po Hornetu, novim HRZ elementima u nastupu, standardno šarenolikim GA prisustvom, vrućini, rekordnoj posećenosti i par sitnih negodovanja. Spotteri nisu bili adekvatno smešteni, najavljivač programa je bio skandalozno neupućen i neskriptovan, muzika je bila jeziva (Tony Braxton umesto AC/DC-a), komunikacija (posebnom putem društvenih mreža) je bila neadekvatna.

Ipak, ostaće zapisano da je jedan mali aeroklub kao i svaki put do sada imao hrabrosti da sniva drastično preko svih svojih mogućnosti i  da većinu toga i ostvari. Da pozovete EF-18 i da on dođe, da koordinišete toliki broj letelica na dva aerodroma – treba to izvesti. Bravo za CIAV 2018. Sami sebi ste drastično pomerili lestvicu za sledeći put. Sad nema nazad.

Ili što bi Španac rekao: „Kako nema nazad, pazi sad ovo…“.

Komentari

S

I nisam baš shvatio šta je bilo sa Tajfunom :D . Odleteo ka horizontu i nikada ga više niste videli?

Odgovori
M

do pola piste pravocrtno i onda gore pod 90°… doslovno pola preleta je izveo

P

Evo , ovo smo vidjeli od Typhoona u subotu … :-(
https://www.youtube.com/watch?v=p3SVsM-hM6o&feature=share

I

moglo se pročitati unaprijed što (ne)će raditi Typhoon:
„…upravo pilot Williams pokazati neke od sposobnosti aviona Eurofighter Typhoon:
„Nažalost, ja nisam kvalificirani pilot za takve stvari, tako da ne mogu izvoditi pokazne manevre s ovim zrakoplovom. No, ja tu mogu izvesti prelet, vrlo nisko i vrlo brzo… a Typhoon ima sjajne motore. Ne znam jeste li već vidjeli polijetanje. Možemo to izvesti vrlo, vrlo strmo“.
Upravo to polijetanje pod kutom od gotovo 90 stupnjeva najviše je oduševilo sve one koji su proteklih dana pratili aktivnosti RAF-a…“
izvor:
https://obris.org/hrvatska/flying-sabre-18-vjezba-aviona-2-i-4-generacije/

Odgovori
A

Pilot RAF-a, Squadron leader, cin koji je ekvivalentan majoru, sa svojih 40+ godina (rekao bih po izgledu), nije kvalifikovan za bilo sta vise od „vrlo, vrlo strmog“ penjanja i niskog preleta?! U najmanju ruku smesno.

Ž

Није смешно.

Није то пилот који се припрема за аеромитинге а питање и да ли је имао дозволу за извођење било каквог озбиљнијег летачког програма.

A

Ako nije imao dozvolu,onda kaze da nema dozvolu za tako nesto,a ne da nije kvalifikovan.

М

ммм…шпански Ф-18! то би била права посластица за видети/усликати…штета што се код нас не одржавају чешће неки аеромитинзи где би могли да се виде од олд тајмера да неких савремених авиона…

Odgovori
b

Pilot je na vježbi flying sabre, prije nastupa, rekao kako nije kvalificiran za izvođenje pokaznih manevara te da jedino može (smije) izvoditi niske prelete i strma penjanja.

Odgovori
o

Hvala uredništvu Tango six na prekrasnim fotografijama i respektabilnom osvrtu na događaj . Super odrađen posao,sve pet.

Odgovori
m

Odličan presjek cijelog događaja. Španjolac je zaista bio impresivan, da mi je netko rekao da FA-18 to može ne bi mu vjerovao. Ovog pilota CIAV i HRZ bi trebali posebno nagraditi ili mu se barem zahvaliti. HRZ je bio standardno dobar, pokazne vježbe presretanja i SAR su bile zanimljive. Mislim da još treba pohvaliti i Austrijance sa SAAB-105, ali i PC-9 slovenskog ratnog zrakoplovstva koji je imao odličan nastup. Gripen je uvijek standardan.
Sto se tiče Typhoona ovo je bilo bez veze. Spomenuo je netko da pilot nije obučen za takve aeromitinge i to je u redu i nije trebao izvoditi manevre, ali to nije razlog da ne napravi barem još jedan prelet. Sve u svemu jedva čekamo idući CIAV i čestitke organizatorima i zahvala T6 na objektivnom praćenju.

Odgovori
K

Sjajan provod!

Typhoon je, kako je rekao tamo jedan posjetitelj iz Amerike, doslovno napravio „Brexit“, F/A-18 iz „ALA 12“ eskadrile – spektakl bez premca, Gripen uživancija poslije lagane kiše.

Ostali također odlični, od Migova HRZ-a, Galeba, Heli-jedinica, Podlunšeka, Orlik grupe, PC-9 KO/SLO, onog Austrijskog SAAB-a 105, sve na jako visokom nivou. Čestitke organizatorima.

Odgovori
D

Bez obzira na aeromiting, moram iskreno priznati da u svom životu , ljepši i zanimljiviji opis događaja nisam pročitao, uz izuzetno profinjeno ukazivanje na moguća pobolšanja, skidam kapu do pda pisci teksta.

Odgovori
D

do poda piscu teksta ( kad misliš da ti naočale ne trebaju)

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Send this to a friend