[RAT U UKRAJINI] Ukrajina traži “Patriote“, zapadne borbene avione i tenkove

2. dec 2022

Delegacije preduzetnika iz Srbije, Severne Makedonije i Ukrajine posetile vazduhoplovnu industriju Poljske

30. nov 2022

“Ruski helikopteri“ razvijaju nove kompozitne lopatice za helikopter Ansat

29. nov 2022

[REPORTAŽA] Otvorena prva Aeronautica Militare radnja u Beogradu, 30% popusta za Tango Six čitaoce

28. nov 2022

[RAT U UKRAJINI] Jesen i zima neće smanjiti intenzitet borbenih dejstava, Britanija šalje helikoptere, vojna pomoć Ukrajini ubrzano smanjuje zalihe zapadnih armija

25. nov 2022

Lokid Martin prikazao prvi F-16 Blok 70

24. nov 2022

[ANALIZA] Kako je raketa sistema PVO S-300 ukrajinske protivvazduhoplovne odbrane završila u Poljskoj?

22. nov 2022

[FOTO-REPORTAŽA] USS George H.W. Bush: Već drugi američki nosač ove godine u Splitu

21. nov 2022

[RAT U UKRAJINI] Još jedan masovni raketni udar na Ukrajinu, raketa protivvazduhoplovne odbrane Ukrajine pala u Poljsku

18. nov 2022

Hrvatsko ratno vazduhoplovstvo započelo obuku na avionima Rafal, da li će Hrvatska Ukrajini poslati helikoptere Mi-8?

17. nov 2022

Kompanija PR-DC predstavila koncept svoje nove besposadne letelice na mlazni pogon

16. nov 2022

Rebalans budžeta Srbije za 2022. godinu: Nastavak velikih finansijskih ulaganja u naoružanje i opremu Vojske Srbije

15. nov 2022

[RAT U UKRAJINI] Povlačenje Rusa iz Hersona, ruski dronovi u akciji, da li su na vidiku mirovni pregovori?

11. nov 2022

Vučić za Pink: Naručili smo ruske sisteme za protivelektronska dejstva Repelent i Krasuha, o Rafalima ćemo pričati nakon isporuke Mistrala

10. nov 2022

Rumunija potpisala ugovor za još 32 polovna F-16, bugarski parlament odobrio kupovinu dodatnih 8 novih Block 70

9. nov 2022

[POSLEDNJA VEST] Srbiji isporučena još jedna Super Puma, „Hotel Juliet“ sleteo na „Nikolu Teslu“

8. nov 2022

Hrvatska konačno kupuje PVO sisteme, analiziramo ponudu i dajemo preporuku

8. nov 2022

MBDA Srbiji ne isporučuje plaćene rakete Mistral 3 dve godine, „komercijalni dron“ onesposobljen je zbog kršenja NOTAM-a, nove borbene modifikacije domaćih dronova

7. nov 2022

[RAT U UKRAJINI] Napad na brodove Crnomorske flote, Slovenija donirala tenkove, Ukrajina uskoro dobija i zapadne borbene avione?

4. nov 2022

Vojska Srbije prinudno prizemljila „komercijalni dron“ na jugu Srbije: Sa kojim anti-dron sistemima trenutno raspolaže Vojska Srbije?

3. nov 2022
Prvi let modernizovanog helikoptera Ka-32A11BC
Na novoj verziji Ka-32A11BC ugrađen je sistem za gašenje požara sa mogućnošću zagrevanja vode / Foto: ''Ruski helikopteri''

Prvi let modernizovanog helikoptera Ka-32A11BC

Holding kompanija ‘‘Ruski helikopteri‘‘ saopštila je 6. oktobra da je započela sledeću fazu ispitivanja modernizovanog helikoptera Ka-32A11BC sposobnog da gasi požare na veoma niskim temperaturama. Prvi let nove verzije Ka-32, koji je trajao 37 minuta, izveden je sa motorima VK-2500PS-02. Kako se navodi, tokom ispitivanja je potvrđen stabilan rad svih sistema, demonstrirana je stabilnost i visoka upravljivost helikoptera.

Motore VK-2500PS-02, koji pokreću modernizovani Ka-32A11BC, razvilo je i proizvelo preduzeće ODK-Klimov, a upotreba nove pogonske grupe omogućilo je poboljšanje letnih performansi letelice, proširilo mogućnosti korišćenja helikoptera, uključujući njegovu upotrebu pri opterećenju spoljašnjim podvesnim teretom.

– Prvi uspešan let Ka-32A11BC sa turboosovinskim motorima je prekretnica. Tokom godina rada, helikopter se etablirao kao efikasna i pouzdana mašina. Motori VK-2500PS-02 povećavaju stabilnost i sigurnost upravljanja helikopterom pri jakom bočnom vetru, uključujući i u uslovima velike nadmorske visine. Ovo će proširiti geografiju upotrebe mašine u gašenju šumskih požara i sprovođenju hitnih spasilačkih operacija. Planiramo da završimo sva sertifikacione testove u trećem kvartalu 2023. godine – rekao je Anatolij Serdjukov, industrijski direktor avio-klastera Rosteh.

Modernizovani Ka-32A11BC ima nove motore VK-2500-02 / Foto: “Ruski helikopteri“

Kako iz kompanije ‘‘Ruski helikopteri‘‘ još navode, unapređeni Ka-32A11BC je prvi helikopter na svetu sposoban da gasi požare na temperaturama ispod nule. Ovu priliku pružio je jedinstveni domaći podvesni sistem za gašenje požara SP-32 koji ima mogućnost zagrevanja vode. Kapacitet mu je do 4.000 litara sa mogućnošću upotrebe 400 litara pene. Zahvaljujući snažnijem sistemu za punjenje vodom, rezervoar se automatski puni za samo 60 sekundi, 25% brže nego u prethodnoj verziji helikoptera. Među opcijama koje obezbeđuju gašenje požara su podvesni prelivni uređaj VSU-5 i vodeni top za horizontalno gašenje požara.

Osim toga, helikopter je opremljen savremenom opremom za traganje i spasavanje, kao i „staklenim kokpitom“ – digitalnim pilotažno-navigacionim sistemom sa indikacijom na prikazivačima. Ka-32A11BC je sposoban da gasi požare u uslovima jakog dima, na poslednjim spratovima visokih zgrada, kao i objekte naftne i gasne industrije.

Dorađeni Ka-32A11BC je prilagođen za upotrebu naočara za noćno gledanje. Mogućnosti helikoptera mogu se proširiti ugradnjom dodatne opreme za osmatranje, navigaciju i druge digitalne opreme koja se može integrisati u pilotažno-navigacioni sistem.

– Program modernizacije predviđa doradu ranije proizvedenih helikoptera porodice Ka-32. Ukupno je u preduzeću holdinga Kumertau proizvedeno više od 260 helikoptera Ka-32 u različitim modifikacijama. Istovremeno, Ka-32A11BC je prepoznat kao jedan od najefikasnijih helikoptera za gašenje požara na svetu. Dvorotorna koncepcija ove familije helikoptera obezbeđuje njihove jedinstvene manevarske sposobnosti u vertikalnim i horizontalnim ravnima, povećava stabilnost, kao i udobnost pilotiranja. Ovo je posebno važno pri izvođenju hitnih spasilačkih operacija i gašenja požara u teškim terenskim uslovima ili u gustim urbanim sredinama, uključujući i u blizini visokih zgrada, kada su let i stabilno lebdenje helikoptera otežani vrtlozima vetra – naglasio je prvi zamenik generalnog direktora holdinga „Ruski helikopteri“ Oleg Guljajev.

Na osnovu informacija koje su objavljene o modernizovanom Ka-32A11BC, može se zaključiti da su na ovoj verziji integrisana određena rešenja sa potpuno novog Ka-32A11M, tu su novi motori, “stakleni“ kokpit i novi sistem za gašenje požara. Od ranije je poznato da će se, osim potpuno novih Ka-32A11M, sve novo što je primenjeno na toj varijanti, u manjoj ili većoj meri nuditi i kao paket modernizacije već postojećih helikoptera koji se nalaze u upotrebi. Najnoviji korisnik Ka-32A11BC u svetu jeste Srbija kojoj je sredinom septembra isporučen prvi od dva naručena helikoptera.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters=1 counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Komentari

Pr

Pravi dragulj civilne vazduhoplovne flote namenjene upotrebi u vanrednim situacijama i nesumnjivo korisna investicija za svako društvo koje može da uloži u povećanje svoje bezbednosti, prvenstveno u protivpožarnoj zaštiti.

Odgovori
op

Ako se ne varam, pre par godina u jeku velikih požara je na Staroj planini posao gašenja požaa za 2 dana završio Ilušin 76 koji se tankovao na niškom aerodromu. Ovaj Kamov je sasvim u redu za manje požare i požare u naseljenim sredinama. U svakom slučaju bolje da ih imamo.

Odgovori
Da

A bogati na sta ovo liči

Odgovori
Ob

Lici na neki sklepani cyberpunk zrakomlat iz Mad Max-a.

ma

Helikopter izgleda kao da je proizveden 1950tih i da je stajao tih 70godina na nekoj livadi.

Odgovori
al

To kako izgleda helikopter je potpuno nebitno, ono sto je bitno je njegova pouzdanost, kvalitet i efikasnost u svojoj nameni.

Po ovim kriterijumima ovaj helikopter je izuzetan.

Ma

@ max to kako izgleda KA 32 je stvar subjektivne prirode, ali stoji činjenica da mu po mogućnostima nema ravnog. Sigurno ne izgleda slučajno tako kako izgleda, znate ima nešto i u dizajnu; avio industrija nije kao auto industrija, neko nacrta crtež automobila pa se sve i svi prilagođavaju tom crtežu, znate.

Sl

Ovo necemo pokazati na nekoj paradi, jer je toliko staro i ruzno, da me sama slika poplasila. Ovom helicu treba dati naziv Bumbar, iako je to bila nasa perspektivna antitenkovska raketa.

Odgovori
Re

Koliko ruzna skalamerija…Ccc…

Odgovori
De

Helikopter Ka 32 je izveden iz protivpodmorničkog palubnog Ka27(28 – izvozna varijanta) prvi let 1973 uveden u upotrebu 1982. U svom naoružanju SFRJ je imala Ka28 (ima jedan primerak ispred muzeja vazduhoplovstva)

Odgovori

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor