Otkriveni novi detalji o sistemu Pancir-SM – Super Pancir

30. jul 2021

MAKS-2021: Laki višenamenski avion LMS-901 “Bajkal“, zamena za legendarni An-2

29. jul 2021

MAKS-2021: Najnovija verzija čuvene “Osmice“: Helikopter Mi-171A3

28. jul 2021

U Francuskoj izvršena primopredaja prvog borbenog aviona Rafale za grčko Ratno vazduhoplovstvo

23. jul 2021

Novi podaci o mogućnostima raketnog sistema PVO S-350 Vitez

22. jul 2021

Škola „Eagle Express“ upisuje nove polaznike: Postanite Flajt Dispečer!

21. jul 2021

MAKS 2021: Prikazan prvi ruski savremeni jednomotorni višenamenski borbeni avion, Suhojev projekat LTS

20. jul 2021

Rusija testirala raketni sistem PVO S-500 “Triumfator-M“

20. jul 2021

Publikacija posvećena Galebu G-2 u prodaji: Do sada neobjavljene fotografije i priča o prvom jugoslovenskom školskom mlaznom avionu

20. jul 2021

Objavljen izveštaj o udesu lovačkog aviona MiG-29 Ratnog vazduhoplovstva Bugarske, najverovatniji uzrok nesreće gubitak prostorne orijentacije

19. jul 2021

Novi život za jedini makedonski 43 godine “mladi“ helikopter Bell 212

19. jul 2021

Sajam naoružanja DEFEA 2021: Srpska kompanija prodala rakete Grčkoj

15. jul 2021

Kako sam leteo jedan od najbržih aviona na ovim prostorima: Pilotska profesija me je izabrala, ali prepreka ka MiG-u 21 ima mnogo

15. jul 2021

Rusija će na MAKS-u prikazati potpuno novi tip višenamenskog borbenog aviona

14. jul 2021

Raketni sistem S-350 Vitez: Avangarda među raketnim sistemima PVO

12. jul 2021

U oktobru zajednička rusko-srpska PVO vežba “Slovenski štit“: Rusi u Srbiju dolaze sa Pancirima

9. jul 2021

Kfirovi ponovo na nebu Šri Lanke, potpisan ugovor o remontu i modernizaciji

7. jul 2021

[PREMIJERA] Nove Eskadrila majice posvećene Galebu G-2: 60 godina nikad nije izgledalo ovako dobro – nedelju dana popusta!

5. jul 2021

[REPORTAŽA] 60 godina od prvog leta Galeba G-2: Rođendan, druženje, letenje i vanredna posećenost

5. jul 2021

Najavljen aero-miting u Kečkemetu: Srbija učestvuje, aero-klub Galeb prikazuje Galeba i Kraguja

2. jul 2021
Gledajte prenos 2. dana Vazduhoplovnog samita jugoistočne Evrope: Obuka vojnih pilota, helikopteri, svemir i restauracija starih aviona
Drugi dan gledajte preko YouTube linka ispod ili na sajtu www.seas.rs

Gledajte prenos 2. dana Vazduhoplovnog samita jugoistočne Evrope: Obuka vojnih pilota, helikopteri, svemir i restauracija starih aviona

Nakon preko 4000 pregleda prvog dana strima 3. Vazduhoplovnog samita jugoistočne Evrope, danas možete pratiti prenos drugog dana. Agendu događaja možete pročitati na www.seas.rs

Drugi dan će takođe biti podeljen na vojne i civilne teme.

Počinjemo dužim razgovorom sa pukovnikom Slavišom Vlačićem, načelnikom katedre za vazduhoplovstvo Vojne akademije o obuci pilota, motivaciji mladih ljudi za ovim pozivom kao i potrebnim inovacijama u obuci koje će pratiti moderno vreme. Iste teme pokrivamo sa potpukovnikom Gonzalezom iz američkog ratnog vazduhoplovstva. Sa njim smo pričali o tome kako je biti pilot USAF-a u karijernom smislu kao i o izazovima sa kojima se oni suočavaju u pogledu interesovanja mladih.

Kompanija Erbas će predstaviti, nedavno i u Srbiji pominjana, svoja rešenja za protivpožarne helikoptere, HEMS, videćemo i prezentaciju njihovog naslednika Gazele, helikoptera H125. Takođe, posebno aktuelno u poslednjih par nedelja, videćemo i prezentaciju o transportnom avionu C295.

Nastavljamo sa helikopterima kroz prezentacije kompanije Bel Helikopteri, kanadske Komercijalne korporacije i kompanije Elifriulia.

Civilni segment počinje intervju sa vođom traning dela kompanije Prince Aviation, pričaćemo o srpskoj aplikaciji za rezervaciju poslovnih aviona Ivoy a videćete i panel kompanije CADCAM data posvećenu softverima za simulacije inženjerskih procesa.

Ove godine imamo segment posvećen svemiru. Tu je inkubator startapa koji se bave svemirom iz Graca, kompanija Planet i njhov izuzetno zanimljiv panel o regionalnim incijativama za bavljenje svemirom da bi završili intervjuuom sa osnivačem bugarske kompanije EnduroSat koja se bavi proizvodnjom nano-satelita.

Završavamo intervjuom sa osnivačem domaće kompanije Composite Technology Team koja se bavi razvojem bespilotnih letelica i pričamo o restauraciji starih JNA aviona.

Komentari

N

Hvala ljudi

Odgovori

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Send this to a friend