[RAT U UKRAJINI] Eskalacija sukoba, Pentagon ocena: „80% ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva ostalo netaknuto“

30. sep 2022

U Bugarskoj se srušio jurišni avion Su-25

29. sep 2022

[POSLEDNJA VEST] Nova S: Kod aerodroma Lađevci prinudno sletele dve vojne bespilotne letelice

28. sep 2022

Aero-klub „Vazduhoplovci Niša“ i Ministarstvo odbrane pokreću projekat “Biću pilot“: Besplatna pripremna nastava i sat vremena leta motornom jedrilicom

28. sep 2022

[FOTO-REPORTAŽA] Grčki vazduhoplovni muzej na aerodromu Dekelija

27. sep 2022

Rojters: UAE nabavili Bajraktare; Bugarska vlada odobrila projekat investicionih troškova za još osam F-16

23. sep 2022

[FOTO-REPORTAŽA] Athens Flying Week 2022: Festival retkih letelica iznad Tanagre

22. sep 2022

[ANALIZA] Sve o ratnim vazduhoplovstvima Evrope

16. sep 2022

[EKSKLUZIVNO] Komemorativni prelet 67. Eskadrile za Specijalne Operacije USAF-a iznad Pranjana u čast 78. godišnjice operacije „Halijard“

15. sep 2022

Vojni budžet Poljske u sledećoj godini raste 68% : Planira se nabavka 96 borbenih helikoptera AH-64E Apache Guardian

15. sep 2022

[POSLEDNJA VEST] Vučić u Skupštini Srbije: „Kupujemo još 11 helikoptera Mi-35 sa Kipra“

14. sep 2022

[INTERVJU] APS – Aviation Parts Service: Prva konferencija, 12 godina borbe za generalnu avijaciju u Srbiji

12. sep 2022

Vazduhoplovci Nacionalne garde Ohaja u poseti RV i PVO Vojske Srbije, drugi put za godinu dana

10. sep 2022

Frustracije u SAAB-u zbog neuspeha prodaje borbenog aviona Gripen

9. sep 2022

Rumunija namerava da nabavi tri bespilotna sistema Bajraktar TB2 za 300 miliona dolara

8. sep 2022

[POSLEDNJA VEST] Vučić: Srbija želi da nabavi Bajraktare za “stotine miliona dolara“

7. sep 2022

[REPORTAŽA] SIAF 2022: Slovački oproštaj od voljenih MiG-ova 29

7. sep 2022

Postkoronarni šok septembra 2022. godine: Iznenadni izliv aero-mitinga u mozak

6. sep 2022

Armija 2022: Sve o novim ruskim sredstvima protivvazduhoplovne odbrane, vazdušnog osmatranja i protivelektronske borbe

5. sep 2022

Međunarodni vojni sajam “Armija 2022“: Najveći prikaz ruske namenske industrije do sada

2. sep 2022
[EKSKLUZIVNO] Severna Makedonija najverovatnije kupuje Mistral 3, prikazana nova JLTV borbena vozila, u budućnosti zamena helikoptera Mi-8/17
Tradicionalan prelet vojnih vazduhoplova za Dan Armije 18. avgust iznad Skoplja / Foto: Dragan Cvetić

[EKSKLUZIVNO] Severna Makedonija najverovatnije kupuje Mistral 3, prikazana nova JLTV borbena vozila, u budućnosti zamena helikoptera Mi-8/17

Oružane snage Severne Makedonije iskoristile su priliku proslave Dana Armije 18. avgusta da javnosti prvi put predstave svoja nova JLTV vozila kompanije Oškoš Defens (Joint Light Tactical Vehicles). Tri vozila izložena su dan ranije u centru Skoplja nakon što su isporučena kroz Grčku krajem Jula. Svih šest prikazano je zatim na glavnoj svečanosti.

Radi se o oklopljenoj četvorosed M1278A1 konfiguraciji (MSN 2320-01-653-6495) „Joint Light Tactical Vehicle – Heavy Guns Carrier A1“. Dodatnih 27 vozila istog tipa biće isporučeno makedonskim oružanim snagama do kraja godine kroz FMS (Foreign Military Sales) ugovor sa Sjedinjenim Američkim Državama za 33 vozila čija je vrednos 11,3 miliona dolara.

Oškoš JLTV ovde prikazan sa M153 Protector CROWS  (Common Remotely Operated Weapon Station) na koji je instaliran M2HB-QCB (Heavy Barrel-Quick Change Barrel) mitraljez 12.7×99mm NATO kalibra. Na platformi nisu bili instalirani optički i nišanski senzori / Foto: Dragan Cvetić
Preostala JLTV vozila prikazana su bez Protector stanice / Foto: Dragan Cvetić

Isporuka JLTV vozila predstavlja početak modernizacije Armije Severne Makedonije u skladu sa NATO standardima, paralelno sa procesom izbacivanja naoružanja i vojne opreme sovijetskog/ruskog porekla. To je, kako je Tango Six izvestio, započelo početkom meseca kada su tenkovi T-72A i avioni Su-25, najverovatnije (Ministarstvo odbrane Severne Makedonije i dalje nije ni potvrdilo niti demantovalo informaciju) donirani Ukrajini.

Planirano je da oružane snage do 2028. godine dobiju 96 JLTV vozila kao i 56 Strajker 8×8 oklopnih transportera pešadije uz nabavku razne opreme za izviđanje i prikupljanje obaveštajnih podataka, opremu za JTAC komandovanje (Joint Terminal Attack Controller), laka borbena vozila za specijalne snage, nove artiljerijske sisteme kalibra 105 milimetara sa pratećom municijom, VSHORAD (Very Short-Range Air Defense) raketne PVO sisteme i nove višenamenske helikoptere koji bi postepeno zamenjivali Mi-8/17 i Mi-24V.

Dok proizvođači navedene opreme i dalje nisu odabrani, sistem PVO kratkog dometa će najverovatnije doći iz Francuske. Ministarka odbrane Severne Makedonije Slavjanka Petrovska potvrdila je 16. avgusta da je ugovor za ove sisteme već finaliziran i da će posetiti Pariz početkom septembra kako bi potpisala nabavku. Najverovatnije se radi o Mistralu 3 kompanije MBDA u portabl (lansiranje s ramena) konfiguraciji. Vrednost ugovora kao ni raspored isporuka nisu objavljeni.

Srbija je, kako je Tango Six prvi javio krajem jula 2019. godine, finalizirala pregovore za nabavku takođe verzije 3 sistema Mistral. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će RV i PVO Vojske Srbije koristiti 18 sistema sa prvom narudžbinom od 50 raketa u portabl verziji ali i integraciji sa PVO sistemom PASARS.

Komentari

S

Jos ako kupe vise od 18 lansera i vise od 50 raketa, cime mi da se hvalimo?

Odgovori
d

Pancirima i FK 1. Dovoljno?

T

@dr djura

U kolicinama koje nam nisu dovoljne ni jedan grad da branimo kako treba..Daj bre ne lozite se vise na kupovine naoruzanja u politicke i nikakve druge svrhe…Jedna makedonija koja ima stanovnika manje nego Beograd, a kupuje moderna vozila u ozbiljnom broju, 96 JLTV i 56 Strajkera. Dok mi i dalje koristimo raspale oklopnjake iz 70ih. Ohh da, imamo i 30ak Lazara i isto toliko Milosa koji pitanje koliko su pouzdani u dugogodisnjoj eksploataciji. Sve je to lepo na papiru ali u ratu je bitna pouzdanost..Dakle nama je potrebno barem 2-3 puta vise savremenih vozila nego sto ce Makedonija dobiti.

S

@dr djura
Mi svega toga imamo za jednu lepu polusatnu paradu, ispred vrhovnog komandanta. Ovim tempom imacemo skoro pa dovoljno za 10-15 godina.
A u realnosti, ni dovoljno vojske ni para, pa se trocevac vraca na velika vrata a BOV proglasava perspektivnim vozilom.

J

„A u realnosti, ni dovoljno vojske ni para…“
I onda je tvoj predlog sta? Da raspustimo vojsku, a tehniku na otpad u staro gvozdje?
Pomiri se sa cinjenicom, i ti i mnogi ovde, da nisi Izraelac, Amerikanac, Francuz, Englez…i da nikad necemo imati vojsku i tehniku na tom nivou. Uostalom, nikad u istoriji i nismo imali dobro opremljenu vojsku, ali to nikad nije ni bio preduslov za dobijanje bitke, pa i rata.

P

@Trundle
Makedonija ima planove i to vrlo skromne. Nit ozbiljne avijacije nit ičega krupnog (bez tenkova i bilo čega težeg od oklopnog transportera). A Mistrali 3 su vrhunske rakete samo preskupe. Nismo samo mi primer već i Estonija i drugi koji su kupovali. Ako ne grešim 20-ak lansera sa 50-ak raketa su 50-60 miliona evra. To je jedan klot borbeni avion. I nije nikome lako da to plati. Tako da ni Makedonci neće da se proslave u kupovini.

B

JLTV vozila imaju za ceo stanag slabiji oklop od naseg Milosa. Sama tezina govori sve.

Odgovori
J

ali mi nismo NATO, pa ne možemo da im prodamo

R

Gdje se mogu naci informacije o stanag nivou JLTV? Gdje god sam citao o JLTV, nivo zastite je tajna.

Odgovori
O

„Vehicles will have ballistic protection, according to NATO standard, STANAG 4569 level 2, as well as anti-mining protection level 2s and 2b.“ To je podatak za JLTV. Ima jaci motor od 340KS nego Milos koji ima 300KS. Milos ima stanag 3 sa prednje strane, ali stanag 2 na sve ostale strane. Ne znam koja je cena za Milosa ali ovaj JLTV je oko 380 000$ ako ne gresim.

S

@Oliver
Cenu nikad necemo saznati jer prodje par ruku i sklapa se od uvoznih delova, koji prilikom uvoza prodju par ruku.
Rcimo za MRAP su rekli da nece kostati vise od 250 000 sve dok pomoćnik ministra za materijalne resurse nije u nekoj izjavi rekao da ih necemo mnogo nabavljati jer je cena preko 500 000. Verujem da niko nikad nece saznati koliko miliona nas kosta Pegaz, po komadu. Drugim recima, kad se pravi rucno, i u maloj seriji, mora da kosta.

Z

Oliver
Snaga od 300 KS, na nasem Milosu, je vise nego dovoljno. Americki Strajker koji je duplo tezi od JLTV ima motor od 360 KS. Vise je bitan prenos. Sto se tice zastite, JLTV stiti od 7,62 mm, ali obicnog zrna, dok Milos ima zastitu od napred 7,63 ali zrna od volfram karbida, a sa strane 7,62 pancirnog zrna., sto je daleko jace.

Z

Za zapadna vozila se uvek krije stepen zastite. Iznose se samo podaci da stiti od kalibra tog i tog. Ne navodi se ni od kog zrna, ni sa koje daljine, pa se onda stice utisak da je vozilo bilje zasticeno, sto uopste nije tako. Najbolje je videti samu tezinu vozila i uporediti je sa slicnim vozilima tog tipa. Zbog novih materijala, koji su sve laksi i jaci, to odstupanje moze biti par tona, ali nikako duplo lakse.

D

Pre bombardovanja sluzio sam u nisu i cuo u komandi 3 armije da ce nato da bombarduje 24marta,odmah obavestavam rodbinu,prijatelje koji mi neveruju ali 7dana kasnije poverovali mi.Elem tada vojska jugoslavije nije bila jaka u pvo sistemima,ali sada je dosta jaka,jer pored oruzja pravimo i balisticke rakete dometa 3ookm a u najavi i do 15ookm,te ukoliko bi nas neko napao nebi mu bas bilo svejedno,99te mi smo bili glineni golubovi za nato a sada vise ne

Odgovori
Š

A možeš na to gledati i ovako:

2022 – 1999 = 23
1999 – 23 = 1976

Budući da je ovo avijacijski sajt, da te godine pretvorimo u nešto razumljivo: prvi F-14 uveden je u službu 1974. godine, prvi F-15 navedene 1976, prvi F-16 1979, a prvi F-18 tek 1983.

Tehnologija je puno, puno više napredovala od 1999. do 2022. nego od 1976. do 1999.

Evo ti možda lakša analogija: danas pored sebe imaš telefon (taman i onaj za 100€) koji je daleko jači i brži od najjačeg i najskupljeg desktop Intel Pentiuma iz 1999. godine.

J

Kako su makedonci krenuli postace sila na balkanu,ali bas lepo trebace to njima.

Odgovori
J

Da su bili pameti kao sto nisu uzeli bi Milosa i Lazara koji su u istoj kategoriji od gore navedenih samo bi ih manje kostalo za nekih 100 do 200 hiljda zelembaca po komadu,

Odgovori

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Send this to a friend