BEG airport status
Vijesti: Završni izveštaj oštećenja Air Tractora ilustruje i neadekvatnu organizaciju letenja Aviohelikopterske jedinice MUP-a Crne Gore 4O-EAB u poseti novosadskom aerodromu / Foto: Dragan Trifunović, Tango Six

Vijesti: Završni izveštaj oštećenja Air Tractora ilustruje i neadekvatnu organizaciju letenja Aviohelikopterske jedinice MUP-a Crne Gore

Kako je Tango Six već ranije više puta konstatovao, srpski Centar za istraživanje nesreća u saobraćaju, kada se bavi istragama vazduhoplovnih nesreća, najsporiji je regiji u kompletiranju završnih izveštaja. Setićemo se kako kvalitetno i brzo to rade Bosanci a sada možemo konstatovati da srpski CINS u domenu ekspeditivnosti mogu podučavati i Crnogorci.

Crnogorska Nacionalna komisija za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda vazduhoplova, vanrednih događaja koji ugrožavaju bezbjednost željezničkog saobraćaja i pomorskih nesreća i nezgoda (KINNS) objavila je nakon 8 meseci završni izveštaj o incidentu jednog od Air Tractora Aviohelikopterske jedinice MUP-a Crne Gore. Finaliziranje izveštaja kasnilo je pre svega, kako Tango Six saznaje, zbog izostanka povratnih informacija od strane Aviohelikopterske jedinice.

Kako bilo, izveštaj crnogorskog KINNS-a u domenu pristupa formatiranju osnovnih administranivnih elemenata (na primer, potpisan je i uredno zaveden) po kvalitetu odskače od, na primer, poslednjeg srpskog izveštaja.

Kako su juče pisale Vijesti, letelica registarske oznake 4O-EAB gasila je požar u rejonu Sutomora i prilikom ispuštanja vode zakačila je drveće nakon čega je pilot uspeo da je bezbedno prizemlji.

Iako se čitanjem izveštaja može objektivno zaključiti da se pilot našao u izuzetno izazovnoj situaciji u kontekstu pilotiranja, kako to obično biva istraga je otkrila propuste operatera u delu organizacije letenja.

Kako pišu Vijesti, tokom gašenja 22. novembra 2020. u rejonu Sutomora avion je u fazi ispuštanja tzv. vodene bombe udario u vrh drveta i pretrpio oštećenja propelera i desnog krila. Letelica se spustila na visinu od oko 30 metara radi izbacivanja vodene bombe. Pilot je izjavio da je letio brzinom od 135 čvorova sa izvučenim flapsovima u poziciji 1 radi dobijanja većeg uzgona, te da je neposredno prije nego što je trebalo da odbaci vodenu bombu, bio zahvaćen nisponim strujanjem, odnosno vazdušnom strujom koja ga je dodatno “pritisnula” ka zemlji.

Crnogorski Air Tractori pred poletanje na misiju gašenja požara u Bosni i Hercegovini / Foto: S. Matić, Vlada Crne Gore

Izjavio je da je tome kontrirao povlačenjem upravljačke palice prema sebi, što je trebalo da dovede do uspinjanja aviona i da je u tom momentu pritisnuo komandu za obacivanje vodene bombe. Do izbacivanja vode iz aviona, međutim, nije došlo, pa je pilot vodenu bombu odbacio aktiviranjem sistema u nuždi, a za sve to vrijeme avion se približavao krošnjama drveća. U momentu odbacivanja vode, pilot je osjetio da je avion u nešto udario. Nakon što je uspostavio kontrolu nad avionom, pilot je primijetio oštećenja na desnom krilu i odmah se uputio na aerodrom Podgorica, gdje je sigurno sletio u 11.55 časova, ali pritom nije javio o nezgodi koja mu se desila.

Avion je u sudaru sa krošnjom drveta, zadobio više oštećenja na desnom krilu i na kraju krila, u vidu gužvanja i probijanja oplate na napadnoj ivici krila, a tragovi udara i blage deformacije bili su vidljivi i na jednom od krakova propelera. Avion je sletio sa otvorenim vratima rezervoara za vodu, a u toj zoni kasnijim pregledom, pronađene su grančice borovih iglica, pišu Vijesti.

Komisija je ustanovila da je kod posada Aviohelikopterske jedinice „prisutan određen stepen nedovoljnog poznavanja odredaba Operativnog priručnika po pitanju operacija koje izvršavaju“, citiraju Vijesti završni izveštaj:

– U toku pripreme za let ne primjenjuju se sve odredbe i procedure istoga o prikupljanju i analizi meteo podataka. Meteo podaci se skidaju sa internet sajta, a Operativni priručnik propisuje da se oni uzimaju u meteo službi aerodroma gdje se može dobiti i analaiza podataka od dežurnog meteorologa. Piloti u AHJ nemaju topografske karte krupnijih razmjera, vazduhoplovne karte razmjera 1:200.000, niti navigacijske komplete za provođenje navigacijske pripreme leta. Sve pripremne radnje i drugi priračuni koji bi trebalo da se vrše prije leta se ne evidentiraju, tako da ne postoji mogućnost provjere da su te radnje i proračuni stvarno i odrađeni. Bez takve evidencije se funkcija kontrole, što je obaveza menadžmenta jedinice, ne može ostvarivati, ili se ostvaruje u vrlo ograničenom obimu koji ne obezbjeđuje potpuni uvid u stanje obučenosti i način izvršenja letačkih operacija čime se može narušiti sigurnost istih.

Komisija je uvidom u knjižicu naleta pilota koji je upravljao oštećenim avionom utvrdila da je pilot upućen na zadatak gašenja požera, a da u prethodna dva mjeseca nije imao letova za održavanje trenaže koji su propisani Operativnim priručnikom i više od godinu unazad. –

Vijesti dalje pišu da je KINNS utrdila i da AHJ operacije gašenje požara iz vazduha obavlja bez obezbeđene Službe traganja i spasavanja u slučaju incidenta, a što Operativni priručnik, takođe, propisuje da se obavezno mora imati. Jedinica ne obezbeđuje Službu traganja i spasavanja iako, kako je KINNS konstatovao, ta jedinica “ima mogućnosti za to”.

Vijesti podsećaju da je pilot koji je leteo EAB najverovatnije već ranije oštetio jedan Dromader uz podsećanje na druge incidente prilikom kojih je, kako Vijesti konstatuju, „uništeno ili oštećeno 75% flote jedinice“.

Kako je Tango Six već izveštavao, Aviohelikopterska jedinca nabavila je četvrti Air Tractor 2018. godine. Dva su isporučena 2009. a treći krajem 2016. godine. Jedna letelica izgubljena je u udesu 21. jula 2015.

Tango Six je u oktobru 2013. godine u Novom Sadu imao priliku da napravi video-reportažu baš sa Alpha Bravom koji je tada bio na plovcima. Opis aviona tada nam je dao nekadašnji rukovodilac jedinice Slavko Ilić koji je, prirodnom smrću, preminuo u avgustu 2014. godine.

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Komentari

M

Sto ce tice strucnosti i sposobnosti jako diskutobilno, jer u Crnoj Gori postoji veliki nedostatak strucnog osoblja, inace mogli su za dva dana da daju izvestaj o nesreci…..
Vojska se nalazi u tri kasarne mornarica ima jedno plovilo a da ne pricamo o ostalim rodovima vojske……

Odgovori
S

@Medo
Kakva crna mornarica i vojska u zemlji od 600k stanovnika, a BPD nije ni 5 milijardi?

Mozes imati male specijalne snage, malte ne polu-policijske sa vertikalnom komponentom i to je to.

Pre nego sto mi krenu „junaci“ soliti, borio se moj djed u Pivi, ali to vreme je proslo, u danasnje vreme sa dronovima, laserima, nebitno je koliki si „junak“.

C

Pa dobro, jel neko prečitao taj izveštaj KINNS-a … sadrži puno malih grešaka, na prvoj strani dva puta Sanday … ah

Odgovori

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Miloš77 na: [POSLEDNJA VEST] Nova S: Kod aerodroma Lađevci prinudno sletele dve vojne bespilotne letelice

@aleksa To stoji, samo moja poenta je da ovde neki smatraju kako samo zapadno treba kupovati jer jer znas sta kupujes pa cak i kad i pored svih javno objavljenih izvestaja o padovima. Jednostavno se to ignorise. Kao u onom filmu "Look Up" Na primer, recimo da su 2016/2017 pa i danas objavili kako Srbija…

03. Oct 2022.Pogledaj

Srbofil na: [POSLEDNJA VEST] Nova S: Kod aerodroma Lađevci prinudno sletele dve vojne bespilotne letelice

@алекса Nije to toliko vazno u koliko bi mi imali javno dostupne podatke putem skupstinskog odbora za odbranu i unutrasnje poslove. Godisnje podnesu izvestaj kako su zadovoljni sa tehnikom, kakve zahteve imaju po pitanju finansija itd. Mada mislim da je to daleko. Ovde i dalje vecina birackog tela je iz Ilija Cvorovic generacija koji mrtvi…

03. Oct 2022.Pogledaj

Vaste na: [RAT U UKRAJINI] Eskalacija sukoba, Pentagon ocena: „80% ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva ostalo netaknuto“

Oboreno je dva Miraza 2000 koliko se secam !? Cist dokaz da kakav god avion bio nije imun na PVO ako uzmes u obzir da je onda Miraz 2000 bio sto danas Rafal !

03. Oct 2022.Pogledaj

Dogma na: [EKSKLUZIVNO] V.d. izvršne direktorke Er Montenegra Dragana Frantov Nikolić: Komplikovano ali uspešno resetovanje nacionalne avio-kompanije, nove destinacije i još aviona u planu

Uz sav trud i zalaganje ipak odrzavaju mrtvaka samo zarad marketinga!! Nije ni to bez efekta ali dugorocno gledano bacanje para u rupu, HR sa mnogo jacim turizmom i infrastrukturom pa ne mogu iz bunara da izadju! Na kraju ce se samo nagomilati dugovi koje ce jadan narod da placa a sve zarad necijeg propalog…

03. Oct 2022.Pogledaj

алекса na: [POSLEDNJA VEST] Nova S: Kod aerodroma Lađevci prinudno sletele dve vojne bespilotne letelice

Miloš77- Цитираш Вашингтон Пост. Наравно, тако треба. Сва сазнања о њиховој техници добијамо из њихових извора. О кваровима, поузданости, колики је проценат оперативних и спремних летелица по типу ...... све се зна. Код браће Руса и Кинеза све је топ, нема кварава, све је у фулу...на крају дај дрон из Ирана. Залуђују сопствени народ а…

03. Oct 2022.Pogledaj

Send this to a friend