BEG airport status
LYBE 1821:00 Z 000°00KT 9999 -TSRA FEW033CB 19/18 Q1016 BECMG NSW SCT040=
[POSLEDNJA VEST] Izabrano 5 kompanija koje ulaze u drugu fazu procesa koncesije Aerodroma Nikola Tesla Trka za koncesiju beogradskog aerodroma od danas ima poznate takmičare

[POSLEDNJA VEST] Izabrano 5 kompanija koje ulaze u drugu fazu procesa koncesije Aerodroma Nikola Tesla

Vlada Srbije i Aerodrom Nikola Tesla doneli su danas odluku o „priznavanju kvalifikacije podnosiocima prijave koji su ispunili uslove za učešće za drugu fazu postupka“. Od početka prvog javnog poziva državi je stiglo 27 prijava inostranih kompanija od kojih su njih 25 uzete kao validne.

Priliku da se nadmeću u sledećem stadijumu procesa koncesije dobili su:

1) Konzorcijum koji čine kompanije „Meridiam Eastern Europe Investments“, „Zurich Airport“ i „Eiffage“.

2) Konzorcijum koji čine kompanije „GMR Infrastructure (Indija)“ i „Terna (Grčka)

3) „Vinci Airports“.

4) Južnokorejsko-kiparsko-turski konzorcijum koji predvodi „Incheon International Airport Corporation“.

5) Konzorcijum koji čine kompanije iz Kine „Hainan Air Travel Service“, „HNA Airport Group“ i „China national aero-technology international engeneering corporation“.

Na osnovu javnog poziva zainteresovanim stranama za koncesiju beogradskog aerodroma u trajanju od 25 godina, ove kompanije imaće rok od sedаmdeset i pet kаlendаrskih dаnа za podnošenje obаvezujućih ponudа.

Rok za donošenje odluke o ponuđačima koji ulaze u Fazu 2 bio je 9. jun, ali je „nа zаhtev Kvаlifikovаnih učesnikа“ produžen do 20. juna.

Pre ovog odluka, tri puta je produžen rok za podnošenje neobavezujućih ponuda. Prvo produženje roka bilo je predviđeno za 24. april, drugo produženje davalo je mogućnost slanja neobavezujućih ponuda do 15. maja, a treće i konačno do 30. maja.

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Komentari

J

Sad procitah tekst gospodina Scurica o dogadjaju na Zagrebackom aerodromu koji je u rukama koncesionara , pa se pitam hocemo li se drzati nase navike i to gorko iskustvo ignorisati?
Opet , i cuda se desavaju (retko) .

Odgovori

Svake godine kazu da aerodrom posluje sa sve vecom zaradom, da se povecava broj putnika itd…pa zbog cega onda aerodrom nije u stanju da ulozi u sebe ili drzava? Vise je nego jasno zasto se insistira na koncesiji.

Odgovori

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

VladimirM na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Kako je vlast uništila slovensko zrakoplovstvo

Aleksandar Bg, Da li bi pojasnili molim Vas kako je to JAT jajario sa letovima preko ZAG za USA? Avione nije kupila Srbija. Avione je kupila SFRJ. Takođe ih je za vreme zajedničke Države, SFRj i otplaćivala. Nakon raspada Države postalo je jedno sasvim nesvakidašnje stanje, ali ni ono nije ni nalik tome što ste…

18. Jun 2019.Pogledaj

Pavle na: Moguća nabavka 8 aviona F-16 koštala bi Bugarsku oko 1,673 milijardе dolara

https://www.mycity-military.com/PVO-i-sistemi-VOJ/PARS-9K31-Strela-1-SA-9-Gaskin_16.html#p1113391 Dakle poslednji put, iz pera saborca, o marsevskom polozaju lansera, o lansiranju itd. Rx, postedi me nadalje, nekom si zanimljiv cinjenicno.

18. Jun 2019.Pogledaj

dax na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Kako je vlast uništila slovensko zrakoplovstvo

Alene, svaki lep plan, jako često pati od prvog susreta sa realnošću. Sve prilike koje ste gore naveli zaista postoje. Ono što niste naveli je da drugi igrači neće to tek tako posmatrati. Ono što se kod Adrie dešava je svođenje na pravu meru, ali drastično ubrzano čudnim odlukama slovenačkih vlasti i 4K menadžmenta. Stvarno…

18. Jun 2019.Pogledaj

Aleksandar Bg na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Kako je vlast uništila slovensko zrakoplovstvo

Tačno je sve što ste izneli o poslovanju Adrie u SFRJ, ali treba dodati i to da je JAT jajarisao tako što je iz Beograda leteo u SAD preko Zagreba. Avionima koje je Srbija kupila na kredit i sama isti otplaćivala.

18. Jun 2019.Pogledaj

Mile Tranzicija na: [FOTO REPORTAŽA] Nove fotografije srpskog H145M, šta do sada znamo o novim Erbasovim helikopterima?

Medo s mora Prihvaceno! Sta je danas RAL? Prosiren Nemacki RLM standard iz 2. sv. rata. Rusi danas imaju vrlo interesantne maskirne seme I jako dobar spektar boja za vazduhoplove. Pozdrav.

18. Jun 2019.Pogledaj

Send this to a friend