[PRVE FOTOGRAFIJE] Treći Embraer u bojama Er Srbije

26. sep 2023

Željko Mitrović najavio ulazak Er Pinka u redovni avio-saobraćaj: „U narednih 6 meseci ćemo probati da se okušamo u regionalnom „low-cost“ saobraćaju sa Embraerima“

25. sep 2023

Vazduhoplovna akademija i indijska avio-kompanija Džet vingz ervejz potpisali ugovor o obuci pilota: Cilj je obuka 800 indijaca u Vršcu u narednih 5 godina

21. sep 2023

[EKSKLUZIVNO] Prvi renderi izgleda novog dela putničkog terminala aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu i planirana proširenja infrastrukture

14. sep 2023

Er Frans slavi 90. rođendan: Od Pariza do Beograda 11 sati

1. sep 2023

Kurs namenjen savladavanju straha od letenja ponovo u Zagrebu: Teorijska predavanja i praktični let u putničkom avionu protiv avio-fobije

24. avg 2023

[EKSKLUZIVNO] Poznati srpski pilot Živadinović nudi rešenje za srpsko letačko osoblje: EASA medical pregledi na granici Hrvatske i Srbije u Iloku

23. avg 2023

Er Srbija vraća u državni budžet 20 miliona evra, ističe istorijske rekorde u ostvarenom saobraćaju

10. avg 2023

Najstariji živi srpski pilot danas puni 100 godina: Avram Avramović i njegovih 22.000 sati u vazduhu

10. avg 2023

[POSLEDNJA VEST] Danas završena prva domaća konverzija puničkog u kargo avion u Jat Tehnici; Prve fotografije

9. avg 2023

Er Montenegro dobio IATA kod

7. avg 2023

Boingova procena potrebe za pilotima i mehaničarima: Do 2042. godine trebaće ih – baš baš baš mnogo

3. avg 2023

[EKSKLUZIVNO] Prva fotografija prvog Er Srbijinog Embraera E195

2. avg 2023

[POSLEDNJA VEST] Stiže prvi Embraer E195 za Er Srbiju

1. avg 2023

Šestomesečni poslovni rezultati MTU-a na globalnom nivou: Novu Pazovu očekuje deo od ukupno ugovorenog posla vrednosti do 20 milijardi evra

31. jul 2023

GoldAir prvi hendler koji se širi na „Nikoli Tesli“ nakon liberalizacije tržišta

27. jul 2023

Izmena Zakona o vazdušnom saobraćaju zbog haotične letnje sezone i spisak svih mogućih vazduhoplovnih grehova

25. jul 2023

[EKSKLUZIVNO] Rajner Beker, direktor MTU Serbia za Tango Six: Postrojenje u Novoj Pazovi biće najmodernije na svetu

19. jul 2023

Makedonska kontrola letenja kupila Rohde & Schwarz sistem glasovne komunikacije

12. jul 2023

[POSLEDNJA VEST] Direktorat civilnog vazduhoplovstva doneo odluku o slobodnom pristupu hendling tržištu na „Nikoli Tesli“

11. jul 2023
[POSAO] MTU Serbia zapošljava : U potrazi za novim Inspektorima kvaliteta, Inspektorima za delove avio-motora i NDT Inspektorima
MTU Srbija na jednoj od svojih mnogobrojnih prezentacija budućim kolegama / Foto: Vazduhoplovna akademija

[POSAO] MTU Serbia zapošljava : U potrazi za novim Inspektorima kvaliteta, Inspektorima za delove avio-motora i NDT Inspektorima

Visokotehnološka kompanija MTU Maintenance Serbia, srpska podružnica jednog od najvećih globalnih proizvođača i reparatora mlaznih motora u vojnoj i civilnoj industiji, trenutno zapošljava i kandidate koji su završili srednju vazduhoplovno-tehničku školu Vazduhoplovnu akademiju.

Kompanija MTU Serbia u svom novootvorenom postrojenju kod Nove Pazove zapošljava na više otvorenih pozicija, a za diplomce Vazduhoplovne akademije, posebno su interesantni:

– Inspektor kvaliteta

– Inspektor za delove avio-motora

– NDT Inspektor

Kako su iz MTU Serbia kazali za Tango Six, zainteresovani kandidati mogu se prijaviti putem kompanijskog portala za trenutno otvorene pozicije. Kompanija trenutno zapošljava 240 ljudi, a planirano je povećanje na 500 zaposlenih u naredne četiri godine.

MTU Maintenance Serbia se nalazi u Novoj Pazovi i prostire se na površina od oko 39.000 m2. Reč je o jednom od najsavremenijih postrojenja za održavanje i popravku delova avio-motora.

Neke od otvorenih pozicija za koje se zainteresovani mogu prijaviti su:

Inspektor kvaliteta, koji je zadužen za ocenjivanje usaglašenosti uputstva za rad i izvršenih poslova održavanja sa odobrenim podacima kao i ocenjivanje izvršenih radova i dokumentacije sa obimom posla naručioca. Ukoliko je potrebno, nakon ocenjivanja, Inspektor pokreće korektivne i preventivne mere za identifikovanje neusaglašenosti, uključujući metode kvaliteta. Svakodnevna zaduženja su i sertifikacija izvršenih poslova održavanja na delovima motora i provera na licu mesta u okviru procesa popravke za procenu usaglašenosti procesa sa odobrenim podacima. Inspektor kvaliteta pruža podršku tokom revizije proizvoda i procesa koje su veoma česte i važne u avio industriji.

Ova pozicija je idealna prilika za kandidate sa iskustvom u avijaciji koji vole rad sa regulativama vazduhoplovstva (EASA, FAA, TCCA, CAA itd.) i sa različitim tipovima motora sa novim tehnologijama. Konstantno će se imati uvid u različite tehnologije, tehnike, procese i procedure i na taj način će se steći nova znanja. – rekli su iz MTU-a za naš portal.

Posao za vazduhoplovne tehničare sa ili bez iskustva / Foto: Vazduhoplovna akademija

Druga otvorena pozicija, Inspektor za delove avio motora, zadužen je za vizuelnu inspekciju/ocenu plovidbenosti, definisanje dalje upotrebe komponenti motora uključujući dokumentovanje rezultata, proveru dimenzija i usaglašenosti sa parametrima i manje popravke. Za ovu poziciju potrebni su i kandidati sa iskustvom u avijaciji i oni sa manje iskustva koji su spremni da grade svoju karijeru u ovoj industriji i prošire znanje koje su stekli na Vazduhoplovnoj akademiji.

Treća trenutno otvorena pozicija, NDT Inspektor, vrši NDT operacije (proces inspekcije, testiranja ili procene materijala, komponenti ili sklopova, utvrđivanje razlika u karakteristikama bez uništavanja upotrebljivosti dela ili sistema) na motoru u skladu sa propisanim inženjerskim, tehničkim uputstvima i industrijskim standardima. NDT metode obezbeđuju bezbednost u vazduhoplovnoj industriji proverom delova, komponenti i materijala na kvarove pre nego što izazovu probleme kao što su zamene, popravke i, u nekim slučajevima, zdravstveni rizici.

– Pozicija NDT Inspektora idealna je prilika za kandidate koji imaju iskustvo u avijaciji čak i ako nisu bili zaduženi za NDT metode, ali i za početnike jer će biti organizovane brojne eksterne i interne obuke. – pozivaju iz MTU Serbia.

Kako poručuju iz MTU-a, odlukom da se zaposlite u jednoj od najvećih globalnih vazduhoplovnih kompanija, dobićete priliku za rad u čistom i tihom okruženju na najmodernijoj opremi i mašinama, i što je najvažnije u bezbednoj sredini:

– Naši zaposleni pored atraktivne zarade, dobijaju i brojne benefite, poput privatnog zdravstvenog osiguranja, dodatnog godišnjeg budžeta koji mogu da iskoriste u skladu sa svojim potrebama, a tu je, između ostalog, i mogućnost hibridnog načina ​rada za pozicije čiji radni zadaci to dozvoljavaju”. – ističu iz MTU Serbia.

MTU Serbia je zajedno sa Ministarstvom prosvete ojačala kapacitete Vazduhoplovne akademije u Beogradu opremanjem trening centra kako bi ona učvrstila poziciju vodećeg centra za obuku kada je reč o zanimanjima u vazduhoplovstvu:

– Cilj ove saradnje je da zajedno obučimo buduće stručnjake koji će ojačati prvoklasni tim u MTU Serbia i pozivamo sve koji su spremni da nam se pridruže u uzbudljivom poslu u visoko-tehnološkoj industriji kao što je vazduhoplovstvo. – navode iz ove kompanije.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters=1 counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Komentari

84

Zanimljivo da ovde ima toliko experata i stručnjaka za vazduhoplovstvo,kad su komentari u pitanju.
A posle ovakvog i slicnog texta,ostanu bez reči.

Odgovori
Al

Radim u MTE Baric kao tehnicar,pravim programe na WRCG i CNC Masina. Timlider sam 5 godina u kompaniji. Ne znam engleski jezik ali prevodilac na telefonu mi koristi. Voleo bih da postanem deo vaseg tima.

Odgovori

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs