Od 1. februara 2024, putnici Er Frans biznis klase na letovima kratkih relacija moći će da uživaju u obrocima koje je za njih osmislio poznati francuski kuvar Fransoa Adamski, nosilac Mišelinove zvezdice i nekadašnji predsednik tima Francuske za prestižno kulinarsko trakmičenje Bocuse d’Or, koji je svoje kulinarsko umeće sticao u restoranima najboljih hotela na svetu, saopštila je francuska nacionalna avio-kompanija.
– U pitanju je meni koji se menja tokom dana. Na letovima pre 10 časova služi se doručak koji se sastoji od sendviča sa dimljenim lososom, krem sirom i mirođijom, uz dodatak francuskih peciva. Nakon 10 časova služe se gurmanski sendviči sa piletinom, dimljenom paprikom, povrćem i začinskim biljem, a prate ih tradicionalni francuski slatkiši. Gastronomsko iskustvo na letu u avionima Air France-a tradicionalno započinje šampanjcem, a obroke prati stroga selekcija vina i šampanjaca, koji se sada služe u čaši, kao i niz toplih i hladnih napitaka.
U skladu sa odlukom avio-kompanije da će na letovima koji polaze iz Francuske koristiti samo lokalne namirnice, Fransoa Adamski je kreirao ukusne sendviče koristeći meso, mlečni proizvode, jaja i sireve francuskog porekla, kao i ribu koja dolazi iz održivog ribolova. Prateći politiku održivog keteringa, obroci se služe u posebno dizajniranim kutijama pravljenim od organskih materijala, koje se nakon upotrebe recikliraju. – stoji u saopštenju.
Gosti-domaći
Upravo jedem paštetu. 🙂
Islander
Hrana u avionima je katastrofa ,nebi joj pomoglo ni 10 kuhara sa 5 Michelinovih zvijezda…nejedem ni pod hranu u avionu..
Cesto putujem avionom kratke i duge relacije .Kupim dva sendvica na aerodromu i miran sam cijelo putovanje…🤷♂️
Miki
Putovao ja bussiness klasom Air France, i to let od nekih 14h.
Hrana je bila odlična.
A do Pariza Air Serbia, isto biznis klasa. Nije ni tu obrok bio loš…