„Brend ambasadori“ na letovima za Kinu: Er Srbija uvela novu poziciju u okviru svoje kabinske posade

28. avg 2024

Delegacija Mašinskog fakulteta na sajmu Farnboro

2. avg 2024

[FARNBORO 20204] KLM i ZeroAvia najavljuju demonstracione letove putničkog aviona na tečni vodonik

30. jul 2024

Croatia Airlines preuzela svoj prvi Airbus A220 u Kanadi

29. jul 2024

Vučić i Vesić u Nišu prozvali SMATSA-u: Zbog čega ponovo konflikt političara i Kontrole letenja?

24. jul 2024

Biznis.rs: Evropske pare za SMATSA-u i Talesov „TopSky“ sistem

23. jul 2024

SMATSA: Istorijski rekordi u broju letova u jednom danu za Srbiju i Crnu Goru

16. jul 2024

Novi YouTube kanal Vojnofilmskog centra „Zastava Film“: Stari beogradski aerodrom, stari avioni i „Verni drugovi pilota“

11. jul 2024

Najavljena izmena Osnivačkog akta SMATSA-e, Vesić za Tango Six pojašnjava razloge

9. jul 2024

[SEAS 2024] CAPA prezentacija o stanju avio-saobraćaja u regiji: 15 ključnih stavki za dijagnozu „airline“ biznisa

8. jul 2024

Dragi Stojanovski postavljen za novog direktora makedonske Agencije za civilno vazduhoplovstvo

4. jul 2024

Air France spreman za Olimpijske igre

27. jun 2024

[POSLEDNJA VEST] Croatia Airlines predstavila svoj novi vizuelni identitet pred dolazak Erbasova A220

18. jun 2024

Kako Air France koristi veštačku inteligenciju

13. jun 2024

[REPORTAŽA] Obilazak nove infrastrukture za opsluživanje putnika aerodroma „Nikola Tesla“

11. jun 2024

[POSLEDNJA VEST] „VINCI Airports“ i mađarski državni fond preuzeli budimpeštanski aerodrom „Ferenc List“ od prethodnih koncesionara za preko 4 milijarde evra

6. jun 2024

[IATA AGM 2024] Er Srbija pristupila IATA „CO2 Connect“ programu za preciznije merenje emisija Ugljen-dioksida po putniku

4. jun 2024

[IATA AGM 2024] Er Srbija uvrštena u „Hall of Fame“ časopisa „Air Transport World“, zajedno sa avio-kompanijama „American Airlines“, „Delta Airlines“, „Air Canada“ i „Emirates“

3. jun 2024

[EKSKLUZIVNO] Jirži Marek: Ove letnje sezone obezbedili smo dovoljno rezervnih kapaciteta da bismo bili spremni za svaki izazov, do kraja godine dve linije za Kinu i dva dodatna A330, ponovo pokrećemo kadet program za pilote

3. jun 2024

Godišnji IATA sastanak počeo u Dubaiju: Potražnja za putovanjima avionom globalno nikad veća, borba protiv klasičnog kerozina sve ozbiljnija

3. jun 2024
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaće obroke za putnike Er Fransa
Na letovima pre 10 časova služi se doručak koji se sastoji od sendviča sa dimljenim lososom, krem sirom i mirođijom, uz dodatak francuskih peciva

Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaće obroke za putnike Er Fransa

Od 1. februara 2024, putnici Er Frans biznis klase na letovima kratkih relacija moći će da uživaju u obrocima koje je za njih osmislio poznati francuski kuvar Fransoa Adamski, nosilac Mišelinove zvezdice i nekadašnji predsednik tima Francuske za prestižno kulinarsko trakmičenje Bocuse d’Or, koji je svoje kulinarsko umeće sticao u restoranima najboljih hotela na svetu, saopštila je francuska nacionalna avio-kompanija.

– U pitanju je meni koji se menja tokom dana. Na letovima pre 10 časova služi se doručak koji se sastoji od sendviča sa dimljenim lososom, krem sirom i mirođijom, uz dodatak francuskih peciva. Nakon 10 časova služe se gurmanski sendviči sa piletinom, dimljenom paprikom, povrćem i začinskim biljem, a prate ih tradicionalni francuski slatkiši. Gastronomsko iskustvo na letu u avionima Air France-a tradicionalno započinje šampanjcem, a obroke prati stroga selekcija vina i šampanjaca, koji se sada služe u čaši, kao i niz toplih i hladnih napitaka.

U skladu sa odlukom avio-kompanije da će na letovima koji polaze iz Francuske koristiti samo lokalne namirnice, Fransoa Adamski je kreirao ukusne sendviče koristeći meso, mlečni proizvode, jaja i sireve francuskog porekla, kao i ribu koja dolazi iz održivog ribolova. Prateći politiku održivog keteringa, obroci se služe u posebno dizajniranim kutijama pravljenim od organskih materijala, koje se nakon upotrebe recikliraju. – stoji u saopštenju.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters=1 counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Komentari

Go

Upravo jedem paštetu. 🙂

Odgovori
Is

Hrana u avionima je katastrofa ,nebi joj pomoglo ni 10 kuhara sa 5 Michelinovih zvijezda…nejedem ni pod hranu u avionu..
Cesto putujem avionom kratke i duge relacije .Kupim dva sendvica na aerodromu i miran sam cijelo putovanje…🤷‍♂️

Odgovori
Mi

Putovao ja bussiness klasom Air France, i to let od nekih 14h.
Hrana je bila odlična.

A do Pariza Air Serbia, isto biznis klasa. Nije ni tu obrok bio loš…

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs