BEG airport status
Novi Pelikan počeo sa radom

Novi Pelikan počeo sa radom

BEOGRAD – Nova škola letenja počela je ovih dana sa radom u Beogradu. Pelikan Airways prodao je svoju FTO operaciju čije ime, deo flote, kao i iskusne instruktore letenja preuzima novi vlasnik koji ekskluzivno za Tango Six priča o svojim planovima.

 
belgrade_3Sportski aerodrom Lisičji Jarak ostaće i dalje letačka baza škole letenja Pelikan. Njen novi vlasnik Mladen Petković ispričao nam je pozadinu nove priče u koju ulazi ovaj FTO:

– Sve je počelo iskustvom koje sam stekao školujući svog sina, evo sada i do CPL dozvole, u jednoj od škola letenja kod nas. Proživeo sam svaki detalj njegove obuke, video šta mi je kao roditelju i nekome ko je od malena bio zaljubljen u avijaciju nedostajalo. Odlučio sam da u jednom trenutku pokrenem jednu novu priču, da kroz drugačiji pristup  i odnos prema budućim đacima vratim neke standarde koji su se izgubili u kompleksnom procesu učenja mladih ljudi letenju, rekao nam je gospodin Petković i naglasio:

– Kao što svako ko je nekada imao dodira sa manjom ili većom školom letenja zna, raspoloživost aviona, korektan odnos prema đacima i ispunjavanje obaveza FTO-a prema njima i njihovim roditeljima nisu uvek bili na očekivanom nivou. Mi želimo da damo sve od sebe da to promenimo, ozbiljnim i temeljnim pristupom kroz koji će svaki naš đak znati šta može da očekuje i ono što je najbitnije – da ono što je platio dobije na vreme, bez čekanja i na najkvalitetniji mogući način, kazao je on.

Za kvalitet obuke biće zaduženi iskusni instruktori letenja i predavači na čelu sa Nikolom Đuričkom, rekli su nam u Pelikanu. U moderno opremljenim prostorijama na Novom Beogradu (Vladimira Popopvića 144/54) i u staroj bazi, sportskom aerodromu Lisičji Jarak, svi koji imaju želju da obuku urade modularno ili u ab-initio programu moći će to da urade u novom Pelikanu. Obuka će se raditi sve do frozen ATPL faze a novi vlasnici škole su trenutno u pregovorima da svojoj ponudi pridodaju i type i line training programe. Time će kako kažu zaokružiti kompletnu ponudu svima koji žele da zakorače u svet komercijalne avijacije ili im do ostvarenja svojih planova nedostaju neka od dozvola, rejting ili određeni broj sati.

U Pelikanu su nam rekli da će celokupna flota biti bazirana na Jarku i da se sastoji od tri Cesne 172, dva Pajper Tomahavka, jednog Pajper Aroua za obuku u kompleksnim uslovima rada u kokpitu i jedne Pajper Seneke. Novi Pelikan je preuzeo sve obaveze prema sadašnjim učenicima koji su počeli svoju obuku kod predhodnog vlasnika i sa prvom grupom polaznika za program obuke za PPL dozvolu počinju od 18 marta. Zainteresovani se do tada mogu prijaviti na brojeve telefona 011/6604381 ili 065/6606091.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

markus1463 na: Avioni Utva-75 u nepriznatoj afričkoj državi Somalilend, u projektu učestvuju i stručnjaci iz Srbije

Interesantna vest. Da nema T6, verovatno nikada ne bismo čuli za ovako nešto, hvala vam! Eto dočekali smo da Utva 75 makar negde bude senzacija i prihvaćena makar na početku kao dobar avion. : )

24. Oct 2024.Pogledaj

Miloš77 na: [EKSKLUZIVNO] Jedan dan sa timom Jat Tehnike, unutar i oko Boinga 767: Kako izgleda konverzija putničkog u kargo avion

Bravo naši majstori, i hvala na reportaži!!! Zaista lepo videti i poslušati. Ipak ima i dobrih vesti. Bravo.

24. Oct 2024.Pogledaj

Srbofil na: Slovenija nabavlja helikoptere za hitnu medicinsku pomoć

@Robert @Djuka Privatan biznis nije nikakva garancija kvaliteta usluge, niti je država kao pružalac usluge uvek "rupa bez dna". Imate milijardu primera koji to dobro pokazuju. HJ MUPa vam je odličan primer kako neki sistem može vrlo dobro funkcionisati ako njime upravljaju stručni kadrovi.

23. Oct 2024.Pogledaj