[PRVE FOTOGRAFIJE] Treći Embraer u bojama Er Srbije

26. sep 2023

Željko Mitrović najavio ulazak Er Pinka u redovni avio-saobraćaj: „U narednih 6 meseci ćemo probati da se okušamo u regionalnom „low-cost“ saobraćaju sa Embraerima“

25. sep 2023

Vazduhoplovna akademija i indijska avio-kompanija Džet vingz ervejz potpisali ugovor o obuci pilota: Cilj je obuka 800 indijaca u Vršcu u narednih 5 godina

21. sep 2023

[EKSKLUZIVNO] Prvi renderi izgleda novog dela putničkog terminala aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu i planirana proširenja infrastrukture

14. sep 2023

Er Frans slavi 90. rođendan: Od Pariza do Beograda 11 sati

1. sep 2023

Kurs namenjen savladavanju straha od letenja ponovo u Zagrebu: Teorijska predavanja i praktični let u putničkom avionu protiv avio-fobije

24. avg 2023

[EKSKLUZIVNO] Poznati srpski pilot Živadinović nudi rešenje za srpsko letačko osoblje: EASA medical pregledi na granici Hrvatske i Srbije u Iloku

23. avg 2023

Er Srbija vraća u državni budžet 20 miliona evra, ističe istorijske rekorde u ostvarenom saobraćaju

10. avg 2023

Najstariji živi srpski pilot danas puni 100 godina: Avram Avramović i njegovih 22.000 sati u vazduhu

10. avg 2023

[POSLEDNJA VEST] Danas završena prva domaća konverzija puničkog u kargo avion u Jat Tehnici; Prve fotografije

9. avg 2023

Er Montenegro dobio IATA kod

7. avg 2023

Boingova procena potrebe za pilotima i mehaničarima: Do 2042. godine trebaće ih – baš baš baš mnogo

3. avg 2023

[EKSKLUZIVNO] Prva fotografija prvog Er Srbijinog Embraera E195

2. avg 2023

[POSLEDNJA VEST] Stiže prvi Embraer E195 za Er Srbiju

1. avg 2023

Šestomesečni poslovni rezultati MTU-a na globalnom nivou: Novu Pazovu očekuje deo od ukupno ugovorenog posla vrednosti do 20 milijardi evra

31. jul 2023

GoldAir prvi hendler koji se širi na „Nikoli Tesli“ nakon liberalizacije tržišta

27. jul 2023

Izmena Zakona o vazdušnom saobraćaju zbog haotične letnje sezone i spisak svih mogućih vazduhoplovnih grehova

25. jul 2023

[EKSKLUZIVNO] Rajner Beker, direktor MTU Serbia za Tango Six: Postrojenje u Novoj Pazovi biće najmodernije na svetu

19. jul 2023

Makedonska kontrola letenja kupila Rohde & Schwarz sistem glasovne komunikacije

12. jul 2023

[POSLEDNJA VEST] Direktorat civilnog vazduhoplovstva doneo odluku o slobodnom pristupu hendling tržištu na „Nikoli Tesli“

11. jul 2023
[BURŽE 2023] Sky Trax nagrade: Air France najbolja avio-kompanija u Zapadnoj Evropi treću godinu za redom
Biznis klasa u novim Air France A350 / Foto: Air France

[BURŽE 2023] Sky Trax nagrade: Air France najbolja avio-kompanija u Zapadnoj Evropi treću godinu za redom

Ceremonija dodela Skajtraks 2023 (SkyTrax) nagrada održana je 20. juna tokom sajma u Buržeu, sa kojeg je izveštavao i Tango Six. Prema mišljenju preko 20 miliona putnika koji su bili obuhvaćeni Skajtraks anketom, Air France je najbolja avio-kompanija u Zapadnoj Evropi i to treću godinu za redom, ima najbolji laundž (aerodromski salon) prve klase, najbolju hranu u laundžu prve klase i najbolju hranu na letu u prvoj klasi, saopštili su iz ove kompanije.

– Nagrade Skajtraks, često se nazivaju i Oskarom avio-industrije, što zbog svog značaja, što zbog činjenice da nagrade obuhvataju ogroman broj kategorija i podkategorija putničkog iskustva. Od 1999, Skajtraks svake godine sprovodi najveće svetsko istraživanje o zadovoljstvu putnika uslugama avio-prevoznika i na osnovu njihovih odgovora dodeljuje nagrade avio-kompanijama. Dvadeset miliona putnika iz preko 100 zemalja je ove godine ocenjivalo avio-kompanije, a prema njihovim glasovima Air France je sedmi najbolji avio-prevoznik na svetu.

La Premier, prva klasa Air Francea, dobila je tri prve nagrade. Loundž prve klase na pariskom aerodromu Šarl de Gol, na terminalu 2E je ekskluzivan prostor veličine 1000 kvadratnih metara. Gastronomija i prestižna vina i šampanjci ovde zauzimaju centralno mesto, a osmišljava ih i uparuje Alen Dikas (Alain Ducasse), poznati francuski kuvar, višestruko nagrađivan Mišelinovim zvezdicama.

Mišelinove zvezdice i u vazduhu / Foto: Air France

Gastronomija u putničkoj kabini prve klase ne zaostaje za onom u laundžu, jer kao ambasador francuske gastronomije u oblacima, Air France sarađuje sa velikim brojem kuvara koji imaju Mišelinove zvezdice. Njihov zadatak nije samo da naprave ukusna, lepo dekorisana i nutritivno balansirana jela, već i jela koja će ukus zadržati i na visinama od 10.000 metara. Sva jela su upotpunjena vrhunskom kartom vina, koju osmišljava Paolo Baso (Paolo Basso), najbolji svetski somelijer za 2013. godinu. Putničke kabine La Premier klase imaju četiri privatna apartmana, a putnicima je na raspolaganju privatna telefonska linija sa kompanijom od trenutka bukiranja karte, pa do dolaska na odredište. – – navodi se u saopštenju za medije francuske nacionalne avio-kompanije.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters=1 counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Komentari

Sl

Možda u prvoj klasi, a u ekonomskoj smo se smrzli supruga i ja pre par meseci, nije pomoglo ni to što se više putnika žalilo osoblju. Aerodrom Šarl de Gol katastrofalno rešenje za prelazak jednog terminala na drugi. Sa Air Fransom nikad više…

Odgovori

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs