[RAT U UKRAJINI] Obaranje još jednog ruskog A-50, pad Avdejevke, prvi ukrajinski piloti F-16 završavaju obuku na leto

24. feb 2024

Mađarska nabavlja još četiri švedska višenamenska borbena aviona Gripen

23. feb 2024

Vojska Srbije prvi put prikazala Repelent, državni vrh misli da Hrvatskoj neće biti prodate rakete Meteor, najavljena serijska proizvodnja FPV dronova

15. feb 2024

Tales za Tango Six: Ground Master radari se mogu integrisati i sa PVO sistemima istočnog porekla

13. feb 2024

Srbiji isporučen još jedan helikopter H145M, ovog puta stigao VIP primerak

12. feb 2024

Vojne varijante aviona AT-802: Od ubijanja komaraca do ubijanja ljudi i tehnike

12. feb 2024

[RAT U UKRAJINI] Smena u ukrajinskom vojnom vrhu, smanjenje vojne pomoći EU, kod Kijeva počela izgradnja fabrike besposadnih letelica Bajraktar

9. feb 2024

[POSLEDNJA VEST] Počela isporuka novih helikoptera Erbas H145M za RV i PVO Vojske Srbije

8. feb 2024

Ukrajina želi da uvede novi vid oružanih snaga posvećen isključivo besposadnim platformama

7. feb 2024

[RAT U UKRAJINI] Masovni ukrajinski napad na Krim, potapanje ruske raketne korvete, Hrvatska vojna pomoć do sada 181 miliona evra

2. feb 2024

Rumunija nabavlja helikoptere H215M u mornaričkoj varijanti

1. feb 2024

[UMEX 2024] Rusi promovišu uspostavljanje proizvodnje svojih dronova u inostranstvu

31. jan 2024

Vijesti: Helikopter Bel 412 Vojske Crne Gore pretrpeo havariju motora na zemlji, šteta se procenjuje do milion evra

31. jan 2024

[UMEX 2024] Intervju sa suosnivačem PR-DC-a: Novi FPV dronovi, dosadašnja iskustva u prodaji i status uvođenja prvih proizvoda u Vojsku Srbije

31. jan 2024

Vučić: Blizu smo kompletiranja tri baterije FK-3, Repelent je u našim rukama, nabavljen je kineski PVO sistem HQ-17

30. jan 2024

[UMEX 2024] Bugarski dron-kamikaza Nemesis

30. jan 2024

Hrvatskoj odobrena kupovina 8 dodatnih helikoptera „Black Hawk“, HRZ postepeno prelazi na potpuno američku helikoptersku flotu

29. jan 2024

Šta je to „konkretno i korisno“ dogovoreno sa Mađarskom za srpsko RV i PVO?

27. jan 2024

[RAT U UKRAJINI] Obaranje ruskog transportnog aviona Il-76; Ukrajinci tvrde da su izveli „spektakularnu diverzantsku akciju“ uništavanja bombardera na zemlji

26. jan 2024

[UMEX 2024] Emiratski Edž predstavio besposadni žirokopter, nastavlja saradnju sa Bajkarom

26. jan 2024
Severna Makedonija izabrala Leonardove AW149 i AW169M kao svoje buduće vojne helikoptere
Prva makedonska nabavka novih vojnih helikoptera, i najveća kupovina naoružanja od osamostaljenja 1992. godine / Foto: Leonardo

Severna Makedonija izabrala Leonardove AW149 i AW169M kao svoje buduće vojne helikoptere

Ministarstvo odbrane Severne Makedonije i Generalštab Vojske Republike Severne Makedonije (ARSM) odabrali su ponudu italijanske kompanije Leonardo kao najpovoljniju u procesu izbora novih helikoptera za Vazduhoplovnu brigadu ARSM-a (Vozduhoploven Ving), saopštila je 22. januara makedonska ministarka odbrane Slavjanka Petrovska u intervjuu emitovanom na nacionalnoj TV stanici MTV1.

– Za oko 230 miliona evra nabavili bismo dva tipa helikoptera. – kazala je Petrovska i obavestila da će ARSM biti opremljen sa četiri srednja višenamenska dvomotorna helikoptera AW149 u konfiguraciji za 14 putnika (dva pilota i 12 vojnika), i četiri laka dvomotorna višenamenska helikoptera AW169M koji mogu da nose do 10 putnika (1-2 pilota i 8 vojnika). Oba tipa će biti opremljena opremom za određene zadatke za koju Petrovska nije navela detalje jer se o tome još pregovara.

Plan je da se nabavi 8 helikoptera, od čega 4 laka višenamenska AW169M / Foto: Leonardo

Prema rečima Petrovske, ponuda Leonarda se pokazala najpovoljnijom (u poređenju sa konkurentskim ponudama Erbasa za H145M i H225M; Bela za Bell 412M; i Lockheed Martin/Sikorsky/PZL Mielec za UH-60M/S-70 Black Hawk) u kontekstu, kako je kazala, kompletnosti, cene i ponude integrisanog sistema logistike i održavanja.

Rad Integralnog projektnog tima (za nabavku novih helikopterskih platformi) je završen izborom Leonarda i sledeći korak ka dogovoru biće stvaranje Komisije za nabavku koja će sa Leonardom pregovarati o svim aspektima nabavke, u procesu koji bi, kako je rekla Petrovska, trebalo da se završi potpisivanjem međuvladinog sporazuma (G2G, između Severne Makedonije i Italije). Ovaj sporazum bi Skoplju omogućio isporuku novih helikoptera u roku od 24-36 meseci od datuma potpisivanja sporazuma.

Predstojeći parlamentarni i predsednički izbori u Severnoj Makedoniji 8. maja neće zaustaviti pregovore sa Leonardom, jer je nabavka novih helikoptera deo već odobrenih planova za nabavke u sektoru odbrane za 2024., kao i godišnje G2G nabavke, objasnila je Petrovska.

Nabavka novih helikoptera od strane Severne Makedonije najveća je kupovina naoružanja za ovu NATO državu od kada je postala nezavisna od Jugoslavije 1992. godine. To takođe označava i prvu nabavku fabrički novih helikoptera.

Ministarstvo odbrane u Skoplju je prvobitno planiralo nabavku neborbenih, civilnih helikoptera za transportne zadatke, traganje i spasavanje, i gašenje požara iz vazduha. Međutim, pod vrlo verovatnim uticajem vojnog lobija koji se zalagao za jurišne helikoptere Mi-24, Ministarstvo odbrane i vojni stručnjaci prihvatili su da država treba da zadrži vazduhoplovnu borbenu komponentu ARSM, nešto što će biti moguće sa borbeno sposobnim helikopterima AW149 i AW169M koji će omogućiti dugo odlagano penzionisanje sovjetskih helikoptera Mi-8MT/17 Hip-H i Mi-24V Hind-E pre kraja decenije.

Severna Makedonija postaje četvrti korisnik helikoptera AW149 / Foto: Leonardo

Nabavka AW149 će Severnu Makedoniju učiniti četvrtim vojnim korisnikom AW149, tipa koji su već odabrali Tajland (vojska: pet komada), Egipat (mornarica: 24 naručeno, 10 isporučeno) i Poljska (vojska: 32 naručeno, dva isporučena u oktobru 2023.). AW169M je, s druge strane, pored Severne Makedonije, helikopter koga su izabrali Austrija (36 naručeno, tri isporučena), Dominikanska Republika (četiri naručena), Italija (vojska: 15 naručenih) i Katar (ratno vazduhoplovstvo: četiri naručena, jedan isporučen).

Osim novih helikoptera, Severna Makedonija modernizuje ARSM kroz raznovrsne nabavke iz različitih zemalja NATO-a: iz Sjedinjenih Država tu su Oshkosh laka taktička vozila konfiguracije 4×4  (JLTV, planirano je 96 od kojih je 32 isporučeno i još 16 koja će uslediti 2024.) i oklopna vozila Stryker konfiguracije 8×8 (54 naručena vozila sa početkom isporuke krajem 2024.); iz Francuske sistem protivvazdušne odbrane veoma kratkog dometa (VSHORAD) MBDA Mistral 3 (isporuke će početi u avgustu 2025.); i iz Turske lake vučne haubice Boran (ATLTH – Air Transportable Light Towed Howitzer) kalibra 105 mm (isporuke planirane za 2025-2026).

Ministarstvo odbrane Severne Makedonije nedavno je takođe završilo procenu globalnog tržišta besposadnih letelica (UAV) i sada je na putu da započne proces pozivanja odabranih kompanija da podnesu svoje ponude za nove tipove bespilotnih letelica koje bi dopunile postojeći inventar ARSM-a mini besposanih letelica Elbit Skylark i AeroVironment RQ-11 Raven.

Severna Makedonija takođe za taktičke dugotrajne misije ima malu flotu srednjih bespilotnih letelica Elbit Hermes 450 koje imaju sposobnosti nošenja više vrsta korisnog tereta. One su, međutim, deo inventara Ministarstva unutrašnjih poslova, ali se aktivno ne koriste od 2018. godine.

Odbrambeni budžet Severne Makedonije za 2024. iznosi 330 miliona evra, što je 2,05 posto nacionalnog bruto domaćeg proizvoda (BDP). Otprilike trećina ovih sredstava su sredstva koja bi Skoplje ove godine potrošilo na novo naoružanje i vojnu opremu u okviru napora za modernizaciju ARSM.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters=1 counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Komentari

jo

Odvratno izgledaju ako smem da primetim i jedan i drugi.

Nije mi jasno zasto se nisu odlucili za H145M/H215M kao i svi drugi u skorije vreme.. ali ajd.

Odgovori
Sa

Najverovatnije su bili jeftiniji.

Ni

Meni su AW uvek bili najlepsi helikopteri ikada napravljeni, ali eto ukusi… Npr cak Mi 8 izgleda dinamicnije od H145 koji je kao nekakva gajbica sa musmulama ili tetrapak za mleko sa pridodatom elisom, to samo Nemac moze tako da smisli i na silu da izdizajnira, jer konta da mu aerodinamika bas i ne treba pa je resio da je strelja.

Iv

Pošto stvarno svi modernizuju oruzane snage (naoruzavaju se), kojim tempom mi u stvari idemo, konkretno sa lakim oklopnim i oklopnim vozilima, da li ovi BTR-i iz Madjarske vrede?

Odgovori
Vl

Ivica,
BTR iz Mađarske nije u rangu naših Lazara i Miloša ali ima dobar top 30 mm i amfibijska svojstva. U stvari mislim da su top i amfibijska svojstva presudili (naravno uz dobru cenu). Moguće je da će proći i modernizaciju kod nas te dobiti i dodatne funkcionalnosti. Zaštita im isto nije neka tako da će se verovatno i tu raditi.

so

da BTR80 vrede, posto nam hitno trebaju. Istovremeno smo (isto pod hitno) nasli kratkorocno resenje za kupole koje jos nemamo.

Me

A postoji i mogučnost da se sva istočna tehnika „skloni“ iz zemalja EU ili koji teže EU i pošalju u Srbiju, na „sigurno mjesto“, kako ne bi završili u Ukrajini.

Ti

Amfibijska svojstva su najveca glupost i ako zbog toga kupujemo oklopna vozila, neko treba da leti.Gde da ih koristimo? Moravi,Dunavu?

Br

Kako nam je trenutno najjace oruzje za podrsku pesadiji Praga sa 2x30mm i BRDM-2MS sa 14.5mm, sigurno da vrede, jer ce cim stignu biti nase najjace naoruzano oklopno vozilo tockas. Kada se proizvede dovoljan broj Lazara 3M, Milosa 2 i kada se zavrsi modernizacija BVP M-80AB2 sa topom od 30mm, onda ce preci u pozadinu… To je iznudjena nabavka. Ne treba prelet preko NATO, jeftini su i odmah raspolozivi, a takodje imaju i solidnog potencijala za neku srednju modernizaciju. Sve u svemu, mogu da prodju kao privremeno resenje.

Re

Njima svakako treba jaka vertikalna komponenta uz BPL.Makedonija je pretežno planinska zemlja.Treba im nešto u rangu Mi35.Mistral3 je odličan ali malog dometa,verovatno će kasnije nešto i srednjeg dometa.Slabi su i sa PO sredstvima kao i mi.Ovi helikopteri su nam malo nepoznanica pa ako bi autori ovog teksta mogli nešto više o tim helikopterima,naročito ova četiri srednja.Šta sve može da nosi od naoružanja i opreme,da li se može porediti sa Mi35?

Odgovori
Op

Naravno da ovi helici ne mogu da se porede sa Mi-24/35.
Ovi Italijani su višenamjenski helikopteri a Mi-24/35 su napadni helikopteri, lovci.

Ba

OpFor777
Itekako se mogu naoružati što je u opciji. Poljaci su primjer jer ih uvode u svoje snage usprkos sirikovskom.
https://www.edrmagazine.eu/polish-land-forces-take-delivery-of-their-first-aw149-helicopters

Op

@Barba: Nidje nisam rekao da to ne može, ali i dalje stoji da sva tri helica spadaju u dvije sasvim različite categorije.

Ze

Ali zašto je 149 veći tip od 169? Znači zašto?

Odgovori
Mi

@Zec
Sve je krenulo od AW139, koji je agustin helikopter proizveden u najviše primeraka (trenutno preko 1200 i proizvodnja se nastavlja)
AW189 i vojna verzija AW149 su razvijeni povecavanjem kabine 139ke i snage/nosivosti (čitaj motora, reduktora, rotora) dok je AW169 dobijen smanjenjem 139ke. To ti je pojednostavljen odgovor.

Tr

Je li realno da jedna Makedonija moze da kupi 50ak Strykera, i 90ak JLTV-a odjednom, a mi kuburimo sa vozilima iz 70-80ih godina proslog veka, i ovim Lazarima koje pravimo 10 komada godisnje ? Sto se tice oklopa najgori smo na balkanu…

Odgovori
Vl

Trundle,
Da li stvarno misliš da naručeni Strajkeri i ostala bratija mogu da se naprave brže od Lazara? Vremenski proizvodnja po jedinici trebalo bi da traje približno identično. Reč je samo o kapacitetima. A svako projektuje kapacitete na osnovu potražnje.
Identično tvojim komentarima su i drugi pisali komentare o obimu proizvodnje Nore. Ali kada im se pomene da je jedan Cezar pravljen tek u celih 10 komada godišnje a da sada dižu proizvodnju na čitavih 20 (zbog Ukrajine i ispražnjenih stokova oružja u Evropi), isti momentalno zaćute.

Dr

Pa verovatno zato što mi moramo da damo pare za MiG Orlove G4 Laste Mi H145 tenkove Nore Fk Pancire i još ponešto. Logično zar ne.

Ba

NATO članstvo nosi niz pogodnosti pa i u nabavi opreme. U svakom slučaju sjajan odabir helikoptera.

Tr

Napravljeno je 4600 Strykera do sada, tako da ne mislim, neko znam da tvoj komentar nema veze sa vezom. Lupam 2030. godine i dalje necemo imati dovoljan broj tockasa tog tipa..O borbenim vozilima pesadije da ne govorim, cak i da modernizacija bvp-a valja, opet cemo biti kratki za 5-10-15 godina..Hrvatska vec sada daleko bolje stoji sa brojkama savremenog oklopa..

Br

Stryker je dobro vozilo, JLTV ima najskuplje odrzavanje i najslabiji oklop i naoruzanje u klasi kao i najmanju nosivost… Nije idealan bas za manje i siromasne zemlje.

Du

Trundle
Bas naprotiv, Srbija ima najvise oklopa, pravog oklopa za rat. Patrije, pogotovo sa 12,7 ili Patrije amfibije koje su lakse za 4,1 tone od standardnih, a samim tim i slabijim oklopom nisu bas neka zastita. Sto se tice Strajkera, oni sa svojom tezinom od 16 tona ne mogu prici Lazaru koji ima 24, a pogotovu ne 3M koji ima 27 tona, po zastiti. Taj Strajkera je vise kao BTR koje uzimamo od Madjara.

Tr

@Dunedain

Srbija ima najvise krseva poput BVP-a M-80 koji je najgore borbeno vozilo na svetu..Lazara nema dovoljno ni za zemlju poput Crne Gore, niti ce ih do 2030 biti dovoljno..

Ze

Po potrosnji goriva je bolji od americkog crnog jastreba ,ima 30% manju potrosnju po satu

Odgovori
Mi

UH 60 je djelomicno oklopljen zastitom oko rezervoara do cak 23 mm , sjedista vojnika kojinse prevoze i pilota i td. Citava konstrukcija je ojacana da posada i putnici prezive pad sa manjih visina. Vecina helikoptera ove namjene i bude pogodjena prilikom desanta kad su nisko. UH 60 ima projektovan i stajni trap da ne probije unutrasnjost pri padu i smrska putnike. Mnogo prilagodjeniji upotrebi u ratnim dejstvima. Ukratko stedljiviji za ljudske zivote, a ne gorivo.

Bo

Slovenija je prošli mesec isto naručila AW169m, policija jih več ima 3.

Odgovori
Ho

Словенија је наручила 6 хеликоптера AW-139М.

Ž

Bor

Словенија је за своју војску наручила AW139M.

Ba

Hrvatska policija raspolaze sa 2 AW 139 od 2016. godine.
https://narod.hr/wp-content/uploads/2016/06/H20160628000480.jpg

Ti

Браво и само напред 🇲🇰

Odgovori
Iv

Znaci AW169 je verzija M a koja verzija je AW149?

Odgovori
Do

Sistem analiza ;
Tko, gdje, kako I ZASTO !!??
SVI volimo nove igracke, ali…
Za što, protiv koga se tehnika kupuje
?????
Tog odgovori nema, pa nema ni objasnjenja – a cemu sve to?

Odgovori
Ž

Ivica

Ознака је само AW149, и то је наравно војни хеликоптер.

Odgovori
Iv

Hvala na odgovor 👍🏻

pe
Ma

Od svih proizvođača helikoptera i svih modernih helikoptera Makedonci izabrali najgoru opciju. Da su uzeli Airbus, Bell ili Lockeed Lockheed Martin/Sikorsky opciju, bilo koju od navedene tri bilo bi im mnogo bolje i kvalitetnije ali ajde. Neko će reći šta fali Italijanskim helikopterima, ne fali im ništa, samo što će raditi sa Italijanima, a Italijani samo gledaju kako će te preveslati. Kad god trebam da nabavim tj poručim neke mašine, vozila i sl. od Italijana, igra mi u stomaku, jer uvek uvek imaju neke skrivene troškove, dok je sa Nemcima milina raditi. Nemci ti naprave detaljnu specifikaciju troškova i uvek unapred, do evro centa, znaš šta ćeš platiti i šta ćeš dobiti za te novce, dok sa Italijanima nikad nije ni približno tako. Ne tvrdim da su italijanski helikopteri AW149 i AW169M loši, daleko od toga, samo se sa Italijanima nikad ne zna tačno sve i uvek ispadne skuplje nego kako je navedeno u ponudi. I ono što se u početku čini kao skuplja opcija vremenom se pokaže da je zapravo bila jeftinija, 17 godina iskustva rada sa njima mi to govori…

Odgovori
Mi

@Markus1463
Zanimljivo vidjenje definitivno?
Samo nemoj tako jako na bracu nam Italijane, ipak oni su napravili veliki uspeh sa helikopterima i imaju tradiciju.
A nisu ni svi Nemci isti! I oni se razlikuju po geografskim stranama zemlje im njihove.

Ja volim da poredim AW139 sa alfa romeo.
Znaci, brzina, stil, dizajn, strast i sve to do prvih 100 000 km (otprilike 1500 sati naleta) a onda krecu zanimljivosti :)

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor