BEG airport status
[VIDEO REPORTAŽA] Airways Montenegro: Crna Gora iz vazduha Laura i Robinson / Foto: Tango Six

[VIDEO REPORTAŽA] Airways Montenegro: Crna Gora iz vazduha

Da je „helikopterska revolucija“ započela u našoj zemlji to ste verovatno već čuli. Pionirski trud kompanije „Balkan Helicopters“ već smo ispričali i danas smo u Srbiji na pragu druge faze rasta heli operacija. Od pre nekoliko meseci tu su komercijalni prevoz putnika i nove mogućnosti još jedne kompanije koja će tržištu ponuditi AWC opcije.

Airways Montenegro, škola letenja i čarter operacija u Crnoj Gori radi nešto slično iznad, za nijansu, lepše scenografije. U septembru Tango Six je bio gost ovoj kompaniji u njihovoj bazi u Porto Montenegru kada smo probali jedan od tri segmenta njihove ponude koja trenutno obuhvata školu letenja, avio i heli čarter.

Kao deo globalne operacije zvane Airways Aviation, Airways Montenegro počiva na ATO-u koji u kombinaciji sa svojim drugim inostranim lokacijama predstavlja realniju alternativu balkanskim verzijama EASA dozvola koje često i nisu EASA dozvole u punoj primeni.

Laura Protat, pilot i CEO kompanije, provozala nas je najpopularnijom civinom turbinom za vertikalni transport iznad najpopularnije scenic rute u Crnoj Gori i predstavila Airways Montenegro po sletanju u njihov helidrom kod Radovića.

   

Pretplatite se na nedeljni pregled vesti Tango Six portala. Svakog petka u vašem inboxu.

* indicates required





   
   

   

   


[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Komentari

Dr

Lepo.

Odgovori

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Т5🇷🇸🇨🇳 na: Grčka finalizovala nabavku borbenih aviona F-35A: Procena da će 20 aviona platiti oko 3,5 milijarde dolara

Брат Си би нам за исте новце послао 50 Ј-31,ал Рафал је француски

26. Jul 2024.Pogledaj

Zooro na: Grčka finalizovala nabavku borbenih aviona F-35A: Procena da će 20 aviona platiti oko 3,5 milijarde dolara

@Islander Pametni Grci imaju Francuze i Amerikance u floti ..ako jedni zastekaju bar ce drugi voziti.. Želiš reći ako jedni iznevjere valjda drugi neće :) F35 ? Prije bi izabrao F15-EX , ali ne ćuje se moj glas :)

26. Jul 2024.Pogledaj

Djuka na: Grčka finalizovala nabavku borbenih aviona F-35A: Procena da će 20 aviona platiti oko 3,5 milijarde dolara

>> ko jedni zastekaju bar ce drugi voziti To su avioni, oni se lete, vidi se kakav si avijacijski entuzijasta kad moze napisati tako nesto rogobatno. Inace imat ta dva vazduhoplova u floti potpuni je nonsens ali u grckom slucaju verujem da ulogu igra duga tradicija francuskih vazduhoplova i odredjene odavno stecene antibrodske sposobnosti koje…

26. Jul 2024.Pogledaj