Srpska premijera na RIAT-u: „Rode“ u centru najvećeg vojnog aero-mitinga na planeti

22. jul 2024

Emanuel Makron najavio posetu Srbiji i finalizaciju vojnih ugovora odgovarajući na pitanje o Rafalima

19. jul 2024

Slovenija planira da nabavi francuske sisteme PVO Mistral

16. jul 2024

[RAT U UKRAJINI] NATO najavljuje značajno pojačanje ukrajinske PVO, prvi borbeni avioni F-16 uskoro iznad Ukrajine, nema mesta za švedske borbene avione

12. jul 2024

Mađarska sertifikovala transportni avion KC-390, njihova vojna flota Erbasovih helikoptera naletela 15 hiljada sati

10. jul 2024

[NAJAVA] Aeromiting CIAV 2024: Još jedna prilika da se vidi hrvatski Rafal, ali i privatni Galeb G-2, MiG-15, B-25 „Mitchell“

9. jul 2024

[RAT U UKRAJINI] Rusi otvaraju novi front, pojačavaju udare po ukrajinskim vazduhoplovnim bazama, Ukrajinci dobijaju prve F-16 ovog meseca

6. jul 2024

Slovenija nabavlja nove osmatračke radare za sisteme PVO, u Crnoj Gori izvršena primopredaja slovenačkih besposadnih letelica

5. jul 2024

[REPORTAŽA] „Vatreni udar 2024“: Premijera SM kamikaza dronova i novog izraelskog 4D radara

5. jul 2024

Kako je ofarban Orao 001 u Muzeju vazduhoplovstva

4. jul 2024

Nove fotografije i detalji o dronu-kamikazi SM2 kompanije Edž: Srbija i Maroko među prvim mušterijama

3. jul 2024

[POSLEDNJA VEST] RV i PVO Vojske Srbije sada raspolaže i sa mobilnom verzijom Talesovog osmatračkog radara GM400 Alfa

3. jul 2024

[POSLEDNJA VEST] Ministarstvo odbrane Srbije danas predstavilo do sada nepoznat bespilotni vazduhoplovni sistem

2. jul 2024

[FOTO-REPORTAŽA] Memorijalna izložba “Vojni objektiv Nela Mirkovića“

2. jul 2024

[POSLEDNJA VEST] Poleteo prvi bivši kiparski Mi-35P namenjen RV i PVO Vojske Srbije

1. jul 2024

Erbasova taktička borbena bespilotna letelica SIRTAP dostigla CDR fazu projekta

1. jul 2024

[ANALIZA] Novi detalji o sposobnostima kineskog raketnog PVO sistema kratkog dometa HQ-17A(E)

28. jun 2024

[RAT U UKRAJINI] Na Krimu pogođen ruski komunikacioni centar, Rusi tvrde da je iznad Crnog mora posada MiG-a 31 “oterala“ američku besposadnu letelicu RQ-4 Global Hawk

28. jun 2024

[EKSKLUZIVNO] Prva fotografija kineskog PVO sistema HQ-17AE Vojske Srbije

27. jun 2024

[ANALIZA] Sve o grčkim Miražima koji bi mogli da budu prethodnica Rafalima u RV i PVO Vojske Srbije

26. jun 2024
Mađarska sertifikovala transportni avion KC-390, njihova vojna flota Erbasovih helikoptera naletela 15 hiljada sati
Mađarski vojni sertifikat tipa za avion KC-390 izdat je nakon dve godine procesa ispitivanja letelice koja je opremljena po mađarskim zahtevima / Foto: Ministarstvo odbrane Mađarske

Mađarska sertifikovala transportni avion KC-390, njihova vojna flota Erbasovih helikoptera naletela 15 hiljada sati

Ministarstvo odbrane Mađarske saopštilo je da je na transportnom avionu KC-390 u saradnji sa proizvođačem uspešno završena sertifikacija tipa i da je Erbas flota mađarskog ratnog vazduhoplovstva prešla nalet od 15 hiljada sati.

Kako se navodi, posle više od dve godine mukotrpnog rada, uspešno je završen postupak sertifikacije vojnog višenamenskg transportnog aviona KC-390 u konfiguraciji za ratno vazduhoplovstvo Mađarske. Postupak je sproveo Sektor za državnu avijaciju ministarstva odbrane kao organ vojnog vazduhoplovstva nadležan za nadzor mađarske avijacije u skladu sa važećim zakonskim propisima iz ove oblasti.

Specifičnost mađarskog procesa bila je u tome da su Embraer i brazilske vojne vazduhoplovne vlasti gotovo paralaleno i same ispitivale letelicu.

Prvi naručeni KC-390 stigao je u Mađarsku 12. aprila ove godine / Foto: Ministarstvo odbrane Mađarske

Svrha postupka ispitivanja tipa bila je, kako se navodi iz ministarstsva odbrane Mađarske, da se utvrdi bezbednost ovog tipa vazduhoplova za letačke operacije. U toku postupka, stručnjaci nadležnih organa, zajedno sa brazilskom kompanijom Embraer S.A., izradili su takozvani plan tipskog ispitivanja, koji čini osnovu postupka ispitivanja.

Kako je KC-390 prilično nov tip aviona na tržištu (njegov razvoj je počeo početkom 2000-ih, prvi proizveden avion brazilsko vazduhoplovstvo je preuzelo tek 2019. godine) kod proizvođača su još uvek u toku bile brojne provere funkcionisanja ovog tipa, podsećaju iz ministarsva odbrane Mađarske.

Osim toga, na početku mađarske zvanične procedure bila je u toku i sertifikacija tipa od strane brazilskih vojnih vazduhoplovnih vlasti, a KC-390 je do marta 2023. imao samo privremeno odobrenje tipa.

U postupku testiranja bilo je od posebnog značaja istražiti integraciju ugrađenog sistema opreme koju je zatražila mađarska strana, a koja će biti instalirana u skladu sa potrebama mađarskih odbrambenih snaga (npr. jedinice hitne medicinske pomoći), koje, naravno, još nisu bile sertifikovane za mađarske potrebe, i koje još uvek nije sertifikovaka ni brazilska strana.

Procedura je 2024. svoj vrhunac dostigla u aprilu, kada je prvi mađarski avion isporučen odmah po završetku probnih letova proizvođača u Embraerovoj proizvodnoj lokaciji u Gavio Peikotou u Brazilu. Let je izvelo odeljenje fabrike za probnе letоve sa svojim pilotima i inženjerima, ali su tokom leta bili i predstavnici mađarskog vojnog vazduhoplovstva.

Tokom skoro dvočasovnog leta pregledani su glavni sistemi aviona, njihov pravilan i bezbedan rad tokom leta. Nakon uspešno obavljenog leta, kao poslednje administrativne faze postupka, sumirani su rezultati ispitivanja, zatim je izdat mađarski vojni sertifikat o tipu KC-390, a 25. juna 2024. načelnik za bezbednost vazduhoplovstva potpukovnik Laslo Jakab predao je ovaj dokument nadležnom organu proizvođača aviona – objašnjava se u saopštenju mađarskog ministarstva odbrane.

Mađarska je novembra 2020. od Embraera naručila dva KC-390. Prvi avion namenjen mađarskom ratnom vazduhoplovstvu poleteo je prvi put 8. februara ove godine. Letelica je stigla u Mađarsku već 12. aprila. Zvanična primopredaja biće obavljena krajem 2024., dok će drugi naručeni avion biti isporučen sledeće godine.

Preko 16.000 sati naleta na Erbasovim helikopterima

Flota Erbasovih helikoptera koju koriste mađarske odbrambene snage naletela je od uvođenja u naoružanje 15 hiljada sati. Kako navodi mađarsko ministarstvo odbrane, mađarski piloti su na ovogodišnjem vazduhoplovnom sajmu ILA u Berlinu, od predstavnika Erbasa za Evropu Tomasa Hajna dobili plaketu za dostizanje ovog broja sati naleta.

Erbas je na sajmu ILA, sa kojeg je i Tango Six izveštavao, bio jedan od učesnika, a među izloženim letelicama našli su se i mađarski helikopteri H145M i H225M.

Mađarska je naručila ukupno 16 helikoptera H225M Caracal / Foto: Petar Vojinović, Tango Six

– U Berlin smo otišli ​​na poziv Erbas Helikoptera, jer su mađarske odbrambene snage najveći kupci u centralnoj Evropi, a u regionu imamo najveću flotu helikoptera evropskog proizvođača. Mađarski helikopteri su bili na njihovom štandu, a mi smo odgovarali na pitanja profesionalnih i civilnih posetilaca – kazao je major Atila Dajka.

– U stvari, već smo prešli šesnaest hiljada sati leta, ali ova plaketa je prilagođena okruglom broju. Ovaj broj sati smo naleteli na helikopterima H145M i H225M, uključujući obuku i sate leta tokom različitih operacija – rekao je mađarski major.

Pored jednog srpskog, na ILA sajmu bio je izložen i mađarski H145M / Foto: Petar Vojinovič, Tango Six

Prva dva od 20 lakih višenamenskih helikoptera H145M naručenih juna 2018., isporučena su Mađarskoj 18. novembra 2019, a poslednji primerci 25. marta 2021. godine.

Jedan H145M izgubljen je u nesreći koja se dogodila u Hrvatskoj 21. juna prošle godine. Kada je reč o helikopterima H225M Caracal, 16 letelica naručeno je decembra 2018., prva dva su isporučena 17. jula prošle godine, a do sada je u Mađarsku stiglo 8 helikoptera.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters=1 counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Komentari

Te

Svaka cast madjarima medjutim dali se koristi Mi-17 kod njima?

Odgovori
Ž

Teo

Да још увек их користе, али ће им ресурси истећи ове године.

Th

@Zivojin Bankovic
Ako im resursi ove godine istecu moze ih Srbija sledece godine pokupovat. Ionako izgleda da u Srba nikad dovoljno oruzja.

Ne

Thomas

Slazem se. Sto se kaze: bolje da ljulja negu da zulja/nece se baci. Ako nista, bar za kanibalizaciju.

Br

@Thomas

Bolje da uzmemo mi nego Ukrajina. A Mi-17 nam mozda od svega najvise i nedostaje.

Ne

Tako se radi. Bravo Madjarska. Lepo je videti kada se vojska i drzava ozbiljno shvataju. Da je nama bar jedan srednji transport.

Odgovori
PS

Uzeti avion koji nije do kraja ispitan je ipak bio značajan rizik.

Di

Vojska Srbije ima 2 solidna CASA C-295

Vo

(Google prevoditelj)

PSA! Najveći rizik je nestašica. Anc-ovi (AN-26) bili su stari, domet je bio nedovoljan, a i nosivost je bila mala. Moralo se zamijeniti. Bit će rata uskoro. Naši vojnici idu protiv ekstremističkog ogranka islama u južnom dijelu Sahare. Vjerujem da će ovo biti prvo borbeno raspoređivanje ovog tipa.
Nisu najvažniji zubi, nego logistički rep koji slijedi.
U pravu si. Neisprobani tip je rizik. Ali niti jedan stari stroj nije zadovoljavao zahtjeve koje su postavljali naši borbeni sastavi. Do sada je bio problem što smo sudjelovali u NATO zadaćama na predalekim ratištima. Na tom području nema niti jedne cisterne, sada će biti dvije. Slovački i bugarski F-16V, mađarski Gripen, hrvatski Rafale, KC-390 već je vrlo tražen u ulozi dopune gorivom u zraku. I puno nosivosti na velikim udaljenostima. H-145M može stati u njegov prtljažni prostor, a možemo ih čak i prevesti na Antarktiku u potragu i spašavanje turista u nevolji.
Morali smo riskirati. Vojni ciljevi moje zemlje ovise o tome mogu li brazilski strojevi isporučiti obećane parametre.

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor