Vodeći globalni provajder usluga prevoza tereta kompanija cargo-partner saopštila je da je u 2020. godini unapredila nekoliko svojih lokacija za skladištenje prehrambenih, kao i proizvoda osetljivih na temperaturu.
Kada se priča o prevozu robe vazduhom, posebno one kvarljive, pored brzine, sigurne isporuke vodi se računa i o pratećim logističkim elementima kao što je i skladištenje. Globalni lanci snabdevanja tek će biti nategnuti kada dođe vreme da se dugočekana vakcina protiv Korone isporuči. Da će ceo proces biti i više nego komplikovan i da će biti baziran i na posebnim skladištima koja će biti sposobna da održavaju specifične temperature ovde je odlično pojašnjeno.
Kako su iz kompanije cargo-partner rekli za Tango Six, vlasnici su nekoliko posebnih lokacija širom planete koje mogu skladištiti artikle koji su temperaturno osetljivi. Komercijalno najpotrebniji artikli, koji samim tim kompaniji donose i najviše posla, su prehrambeni.
– Nedavno smo značajno unapredili naš „iLogistics“ centar u Sofiji sa novim zonama u kojima možemo kontrolisati temperaturu uz pribavljanje relevantnih HACCP i ISO 22000 sertifikata. Početkom godine, „iLogistics“ centar naše kompanije u Pragu je takođe sertifikovan za skladištenje i manipulaciju organskih proizvoda prema „EU Eco-regulativi“.
Naš tim u Pragu je prethodno dobio i „IFS sertifikaciju“ za svoje skladište prehrambenih proizvoda od 5000 kvadratnih metara uz obezbeđivanje novog sektora na objektu koje je sposobno za održavanje temperature od +2 °C to +8 °C. Skladište kompanije u Hamburgu takođe je obnovilo svoju „IFS sertifikaciju“ u aprilu ove godine. – kažu u cargo-partneru.
Za slučaj da ne volite topljenu čokoladu
Kompanija cargo-partner posebno naglašava svoje iskustvo u vremenski kritičnom prevozu vazduhom kada su u pitanju i najdelikatniji prehrambeni proizvodi.
– Jedan od naših klijenata je proizvođač čokolade Zotter. Kada su otvorili svoju prodajnu mrežu u Šangaju naša kompanija je bila angažovana za prevoz „od vrata do aerodroma“ kao i prevoz čokolade avionom, od Austrije do Kine, po striktno definisanom rasporedu.
Da bi osigurali da će ekskluzivni delikates zadržati svoj kvalitet i ukus sve do destinacije prevozimo ih u namenskim kontejnerima za prevoz vazduhom koji su sposobni za konstantno održavanje temperature od 25 stepeni. Izazov je obaviti transport leti kada temperatura prelazi 30 podeok i u Austriji i u Kini. Kada čokolada stigne na aerodrom, cargo-partner je odmah prebacuje u skladište sa kontrolisanom klimom kako se „hladni lanac snabdevanja“ ne bi prekinuo. Kompanija Zotter je rezervisala „priority“ status koji obezbeđuje brži transport i dodatno oprezno manipulisanje.
Pored čokolade, prevozimo još specifičnih grupa hrane. Avio-transport je takođe ključan i za prevoz mleka, u čemu takođe imamo dosta iskustva. Kompanije kao što je Prolactal računaju na nas kao pouzdanog partnera sa kojim vazduhom mogu izvoziti svoje mlečne proizvode u 35 zemalja širom planete. Od 2013. godine, kada smo, na primer, počeli saradnju sa Prolactalom, prevezli smo, samo vazduhom, oko 250 tona njihovog tereta. – kažu iz cargo-partnera.
Pratite Tango Six i na društvenim mrežama. Na Instagramu, Jutjubu, Tviteru i Fejsbuku.
JumboJet
Odličan (iako promotivni) tekst o zanimljivoj temi, koja je postala aktuelna tek u koroni.
Predlog za T6: sinoć je na RTS išla emisija o ubistvu Žike Petrovića, direktora JATa. Bio bi zanimljivo obraditi temu koja se spominje, mislim na preživljavanje JATa pod sankcijama (letenje u Nigeriji, firma u Temišvaru… svakako ne prebacivanje novca na Kipar, to nije za ovaj portal).