[RAT U UKRAJINI] Ukrajina traži “Patriote“, zapadne borbene avione i tenkove

2. dec 2022

Delegacije preduzetnika iz Srbije, Severne Makedonije i Ukrajine posetile vazduhoplovnu industriju Poljske

30. nov 2022

“Ruski helikopteri“ razvijaju nove kompozitne lopatice za helikopter Ansat

29. nov 2022

[REPORTAŽA] Otvorena prva Aeronautica Militare radnja u Beogradu, 30% popusta za Tango Six čitaoce

28. nov 2022

[RAT U UKRAJINI] Jesen i zima neće smanjiti intenzitet borbenih dejstava, Britanija šalje helikoptere, vojna pomoć Ukrajini ubrzano smanjuje zalihe zapadnih armija

25. nov 2022

Lokid Martin prikazao prvi F-16 Blok 70

24. nov 2022

[ANALIZA] Kako je raketa sistema PVO S-300 ukrajinske protivvazduhoplovne odbrane završila u Poljskoj?

22. nov 2022

[FOTO-REPORTAŽA] USS George H.W. Bush: Već drugi američki nosač ove godine u Splitu

21. nov 2022

[RAT U UKRAJINI] Još jedan masovni raketni udar na Ukrajinu, raketa protivvazduhoplovne odbrane Ukrajine pala u Poljsku

18. nov 2022

Hrvatsko ratno vazduhoplovstvo započelo obuku na avionima Rafal, da li će Hrvatska Ukrajini poslati helikoptere Mi-8?

17. nov 2022

Kompanija PR-DC predstavila koncept svoje nove besposadne letelice na mlazni pogon

16. nov 2022

Rebalans budžeta Srbije za 2022. godinu: Nastavak velikih finansijskih ulaganja u naoružanje i opremu Vojske Srbije

15. nov 2022

[RAT U UKRAJINI] Povlačenje Rusa iz Hersona, ruski dronovi u akciji, da li su na vidiku mirovni pregovori?

11. nov 2022

Vučić za Pink: Naručili smo ruske sisteme za protivelektronska dejstva Repelent i Krasuha, o Rafalima ćemo pričati nakon isporuke Mistrala

10. nov 2022

Rumunija potpisala ugovor za još 32 polovna F-16, bugarski parlament odobrio kupovinu dodatnih 8 novih Block 70

9. nov 2022

[POSLEDNJA VEST] Srbiji isporučena još jedna Super Puma, „Hotel Juliet“ sleteo na „Nikolu Teslu“

8. nov 2022

Hrvatska konačno kupuje PVO sisteme, analiziramo ponudu i dajemo preporuku

8. nov 2022

MBDA Srbiji ne isporučuje plaćene rakete Mistral 3 dve godine, „komercijalni dron“ onesposobljen je zbog kršenja NOTAM-a, nove borbene modifikacije domaćih dronova

7. nov 2022

[RAT U UKRAJINI] Napad na brodove Crnomorske flote, Slovenija donirala tenkove, Ukrajina uskoro dobija i zapadne borbene avione?

4. nov 2022

Vojska Srbije prinudno prizemljila „komercijalni dron“ na jugu Srbije: Sa kojim anti-dron sistemima trenutno raspolaže Vojska Srbije?

3. nov 2022
Nosač aviona USS Harry S. Truman (CVN-75) u Splitu: Krstarenje puno izazova
Nosač aviona USS Harry S. Truman (CVN-75) u Bračkom kanalu / Foto: Antonio Prlenda

Nosač aviona USS Harry S. Truman (CVN-75) u Splitu: Krstarenje puno izazova

Supernosač USS Harry S. Truman (CVN-75), sa svoja 333 metra duljine i istisninom od 97.000 tona, jedan od deset brodova iz najveće klase „Nimitz“, usidrio se 5. prosinca/decembra 2015. u Bračkome kanalu pred Splitom. Dopratila ga je raketna krstarica USS Anzio (CG-68), iz sastava Nosačeve udarne skupine Osam (CSG-8), koja se potom zaputila u hrvatsku Ratnu luku „Sveti Nikola“ u Lori.

Nakon što je 16. studenog/novembra isplovio iz matičke luke Norfolk u Virginiji, ovaj nuklearni nosač aviona, koji je dobio ime po 33. američkom predsjedniku, na borbenom bi krstarenju trebao ostati oko sedam mjeseci – u Sredozemlju u sastavu američke 6. flote te u Perzijskom zaljevu u sastavu 5. flote. Split je prva mediteranska luka u kojoj se USS Truman zadržao nakon isplovljavanja iz Norfolka.

Elektronsko ratovanje

Njegov zapovjednik, kapetan bojnog broda Ryan B. Scholl, mornarički je avijatičar, kao i svi zapovjednici američkih nosača aviona. Nekadašnji je pripadnik zrakoplovne akrogrupe „Blue Angels“ te je navikao na medije. Pri posjeti hrvatskih novinara, prvoga dana boravka u Splitu, kapetan je vješto izbjegavao pitanja o tome gdje će se brod uputiti nakon Splita. Borba protiv terorističke skupine ISIL naizglednija je prva borbena aktivnost na ovom krstarenju punom izazova, no pitanje eventualnih operacija s Rusima nad Sirijom neizbježno je visilo u zraku.

Gusarska zastava na repu dvosjeda F/A-18F odaje pripadnost čuvenoj eskadrili „Jolly Rogers“ / Foto: Antonio Prlenda
Gusarska zastava na repu dvosjeda F/A-18F odaje pripadnost čuvenoj eskadrili „Jolly Rogers“ / Foto: Antonio Prlenda

Zrakoplovnim znalcima posebno bi bilo interesantno vidjeti kako bi se najnoviji palubni mlažnjak za elektronsko ratovanje EA-18G Growler pokazao „protiv“ najmodernijeg ruskog protuzračnog sustava S-400 Trijumf, koji je nedavno razmješten u Siriji, u krugu ruske zrakoplovne baze Hmejmim kod Latakije. Zanimljivo, NATO-ov naziv za taj ruski sustav je isti: SA-21 „Growler“! U tom području je i brodski protuzračni sustav S-300F Fort, NATO naziva SA-N-6 „Grumble“, na ruskoj raketnoj krstarici „Moskva“. O tome smo na „Trumanovoj“ palubi pitali i ključnog čovjeka, zapovjednika Palubne zrakoplovne pukovnije Sedam (CVW-7), kapetana bojnog broda Fredericka Luchtmana, letačkog imena „Lucky“.

Pod njegovim zapovjedništvom je i 140. elektronička jurišna eskadrila (VAQ-140) „Patriots“, sa šest aviona EA-18G Growler. Radi se o najmodernijem mlažnjaku za elektronsko ratovanje, prilagođenoj varijanti dvosjednog lovca-bombardera F/A-18F Super Hornet, koji je na nosačima zamijenio poznatog četverosjeda EA-6B Prowler. Najbolja oprema s Prowlera ugrađena je i poboljšana u trupu Super Horneta s najmodernijim radarom AN/APG-79, koji ima rešetku s aktivnim elektronskim skaniranjem (AESA), umjesto da mu se antena pokreće mehanički. Na mjestu zrakoplovnog topa u nosu mu je elektronika opreme za elektronsko ratovanje, a posebni risiveri su mu i na vrhovima krila, umjesto lansera raketa zrak-zrak kratkog dometa. U posadi su samo dva čovjeka – avijatičar (pilot) i operater za elektronsko ratovanje (EWO).

Truman 2
CAG-ov avion EA-18G Growler u bojama eskadrile „Patriots“ / Foto: Antonio Prlenda

Ovime su palubne elektroničke eskadrile dobile visokosposoban mlažnjak, koji cijelo vrijeme može letjeti uz svoje lovce-bombardere, detektirati i prepoznati protivničke radare i komunikacije (uključujući i mobitele), snažno ih ometati, pa i gađati njihove izvore proturadarskim raketama AGM-88 HARM, ali i sam se obraniti s dvije odlične rakete zrak-zrak srednjeg dometa AIM-120 AMRAAM:

– Nismo se susresli s Rusima, a to i ne očekujemo. No, gotovo svakodnevno komuniciramo s njima o potencijalnoj interakciji nad tim područjem i to nas ne brine. Ne bih baš ulazio u tehničke i operativne detalje, ali mogu reći da je naš Growler izvanredno sposoban zrakoplov, najnapredniji u cijelom svijetu. – rekao nam je CAG, što je tradicionalna kratica za zapovjednika američkog palubnog zrakoplovnog sastava.

Kako nam je kazao, samo u sklopu CVW-7 na nosaču USS Truman ukupno ima 1.800 ljudi, među kojima su 94 pilota. Oni opslužuju ukupno 74 letjelice, od kojih je 19 helikoptera Seahawk u dvije varijante – protupodmorničkoj SH-60R te onoj za borbeno traganje i spašavanje SH-60S. Ukupno 44 lovca-bombardera, F/A-18C Hornet i njegove poboljšane i povećane varijante F/A-18E i F/A-18F, sada dominiraju palubom u svoje četiri eskadrile, za razliku od prije deset godina kada su nosačima još „gospodarili“ legendarni dvosjedni lovci F-14 Tomcat.

F/A-18E u konfiguraciji aviona-cisterne, iz eskadrile „Pukin' Dogs“ / Foto: Antonio Prlenda
F/A-18E u konfiguraciji aviona-cisterne, iz eskadrile „Pukin’ Dogs“ / Foto: Antonio Prlenda

U ulozi lovca-bombardera, izviđača i u lovačkoj zaštiti flote jednosjedni F/A-18E i dvosjedni F/A-18F Super Horneti imaju manju brzinu i dolet od Tomcata, ali su manje zamjetni na radaru, imaju veću nosivost, mnogo bolji radar i elektroniku, a u zračnoj borbi mogu izvesti i pojedine manevre pod visokim napadnim kutom, s kojima se F-14 nije uvijek mogao pohvaliti. Mornarički letački časnik na stražnjem sjedalu („navigator“) sada se više ne zove kao u vrijeme Tomcata – operater presretačkog radara (RIO), već kao i u Ratnom zrakoplovstvu SAD – operater oružnog sustava (WSO ili Wizzo). Oba člana posade mogu nositi kacigu sa ciljnikom na viziru (JHMCS), što omogućava da se raketa usmjeri ondje kamo letač okreće glavu, kako u zračnoj borbi, tako i pri napadima ciljeva na tlu.

Na brodu je deset starijih i nešto manjih lovaca F/A-18C / Foto: Antonio Prlenda
Na brodu je deset starijih i nešto manjih lovaca F/A-18C / Foto: Antonio Prlenda

Vrijeme promjena

Kada je nosač USS Enterprise (CVN-65) u svibnju/maju 2006. godine zadnji put posjetio Split, na palubi su još bili mlažnjaci EA-6B i S-3 Viking. EA-18G Growler je, dakle, danas smijenio ove prve, a sa četiri potkrilna tanka i podtrupnim crijevom za gorivo (HDU) Super Horneti umjesto Vikinga danas služe i kao avioni-cisterne za ostale zrakoplove. Čak i leteći radari E-2C Hawkeye danas manje bruje, jer su dobili modernije zakrivljene lopatice propelera, a slično i avion za dopremu na palubu (COD) C-2A Greyhound, kojeg ovaj put na brodu nismo vidjeli. Oba primjerka, najčešće radi logističke potpore, baziraju na različitim kopnenim aerodromima u blizini. Dana 9. prosinca/decembra, C-2A je sa splitske zračne luke na Resniku na brod dovezao visoko izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH, pošto se USS Truman, sa svojih ukupno oko 5.000 mornara i avijatičara, već bio otisnuo na pučinu.

Leteći radar E-2C Hawkeye 2000 s novim propelerima / Foto: Antonio Prlenda
Leteći radar E-2C Hawkeye 2000 s novim propelerima / Foto: Antonio Prlenda

Kako smo se sami mogli uvjeriti, u Splitu je njegova posada izvrsno primljena, a slično je bilo i onima koji su išli do Dubrovnika i Šibenika. Nije dakle ni čudo da je na Facebook profilu komodora Breta Batcheldera, zapovjednika Nosačeve udarne skupine Osam, po isplovljavanju osvanula lijepa fotografija Splita i službena poruka: „The Men and Women of Carrier Strike Group Eight would like to thank the people of Split Croatia for their amazing hospitality during our first Mediterranean port call. Hvala!“.

Bilo kako bilo, već 14. prosinca/decembra stigla je vijest da je USS Truman prošao Suecki kanal i ušao u zonu djelovanja američke 5. flote – Arapsko more. Tko zna, ako im se u Dalmaciji svidjelo, možda u povratku ponovno svrate.

Napadi na ISIS i iranske rakete

U svome prvobitnom obliku ova je reportaža objavljena u hrvatskoj zrakoplovnoj reviji „Aerosvijet“, uz čiju dozvolu prenosimo ovaj tekst. U međuvremenu, USS Truman je već došao i na stranice međunarodnih vijesti. Pri njegovom ulasku u Perzijski zaljev, iranska ratna mornarica je 26. prosinca/decembra, samo 23 minute nakon najave svoje bojeve vježbe, lansirala nekoliko nevođenih raketa oko 1.400 metara ispred pramca američkog nosača, dok je bio u međunarodnom plovnom putu. Oružane snage SAD-a ovo su nazvale provokacijom.

Ljubitelji filma „Top Gun“ na repovima ovih jednosjeda F/A-18E prepoznat će znak eskadrile „Fist of the Fleet“ / Foto: Antonio Prlenda
Ljubitelji filma „Top Gun“ na repovima ovih jednosjeda F/A-18E prepoznat će znak eskadrile „Fist of the Fleet“ / Foto: Antonio Prlenda

Nakon pauze od dva i pol mjeseca, od kada je ovo područje napustila Udarna skupina nosača aviona „Theodore Roosevelt“, USS Truman se u Perzijskom zaljevu pridružio francuskom nuklearnom nosaču aviona „Charles de Gaulle“ (R91) te 28. prosinca/decembra otpočeo udare na ISIL u Iraku i Siriji. Od kolovoza/augusta 2014. godine ova se operacija provodi po imenom „Prirođena odlučnost“ (Operation Inherent Resolve).

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters=1 counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Komentari

Fo

Super Hornet je mnogo dobar avion.
Zapostavljen je u javnosti jer guraju F16.. F15..
Ali mislim da je bolji od njih.

Odgovori
Bo

f/a-18e/f u odnosu na f-15se? Zna se ipak ko je tata u usaf.

Fi

Ma sve je to u pet deka. Ali ako pominjemo Silent Eagle, ja bih ga prije usporedio sa Advanced Super Hornetom: http://www.boeing.com/defense/fa-18-super-hornet/#/capabilities

Mi

Propaganda

Odgovori
Ni

Pa jeste propaganda cime sve zemlje sluze pa i Srbija. Zar ne ?

22

Sa 74 vazduhoplova baš i nije samo propaganda! To je kao Srbija+Hrvatska+Slovenija+C.Gora+Makedonija+Bugarska+Rumunija… u zbiru!

si

22201 pa zaboravio si BiH….! A tek onda …!

Odgovori
Do

Ajde jednom recite pravu istinu, zasto je ovaj NA, 1999.godine, morao otici sa Jadrana na remont, koji je trajao oko dve godine…
Jesu li mu nasi bili promenili licni opis???

Odgovori
ax

Bajke , mitovi, zablude… dokle?

be

brodovi USN svakih nekoliko godina prolaze opsezne modernizacije.
da, ovaj nosac je nakon napada na srbiju upucen na unaprijed zakazanu modernizaciju.
modernizaciju nikako mijesati s remontom a posebice ne sa popravcima nastalim usljed ostecenja.

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor